M
mathman
Gost
Zasto niko nece a napise rec dve.Inace sve zadatke koje sam vas pitao resio sam sam osim jednog ali nema veze.Nek neko posalje koji zadatak resenje pa cek i primedbu samo nek se nesto desava
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
mathman:Kruznica upisana u trougao ABC dodiruje njegove stranice AB,BC i AC u tackama M,N,K.Prava kroz tacku A paralelna sa NK sece pravu NM u tacki D.Prava kroz tacku A paralelna sa NM sece pravu NK u tacki E. Dokazati da prava DE sadrzi srednju liniju trougla ABC

tomkeus:Mačka juri miša brzinom v, tako da je vektor v sve vreme usmeren prema mišu (logično, zar ne) koji beži ravnomerno pravolinijski brzinom u<v. U početnom trenutku su u i v ortogonalni a rastojanje između mačke i miša je l. Kroz koliko vremena će mačka stići miša.
- Koliko imas dece?
- Troje, sve tri cerke.
- Koliko imaju godina?
- Proizvod njihovih godina je 36, a zbir godina jednak je broju one kuce.
- Nisi mi dovoljno rekao.
- Najstarija cerka svira klavir.
ali ne moze da ima dve cerke od 2 godine sem ako poligamija nije dozvoljena tu gde zivi.tomkeus:- Koliko imas dece?
- Troje, sve tri cerke.
- Koliko imaju godina?
Ajde da probam: Postoje dve mogućnosti (da bi broj godina bio prirodan) 9,2,2 i 6,3,2. Mislim da dete od 6 godina ne može da svira klavir te ostaje rešenje od 9,2,2.
ali ne moze da ima dve cerke od 2 godine sem ako poligamija nije dozvoljena tu gde zivi.
acca:- Koliko imas dece?
- Troje, sve tri cerke.
- Koliko imaju godina?
acca:Da proizvod bude 36 moglo bi sa 1,1,36
1,2,18
1,3,12
1,4,9
1,6,6,
2,2,9
2,3,6 i
3,3,4.
Sa zbirom bi moglo
1,1,36
1,2,18
1,3,12
1,4,9
1,6,6
2,2,9
2,3,6 i
3,3,4.
Ponavljaju se, te su moguca resenja :
1,6,6 i 2,2,9.
Ako je 1,6,6, onda su po 6 god. bliznakinje te nema starije tako da je resenje 2,2,i 9.
Anonymous:p=p0T(V1+V2)/(V1T+V2T0)