gost 189815
Iskusan
- Poruka
- 5.826
Kolika je temperatura u prostoriji u kojoj drzis biljku? U vreme cvetanja bozicna zvezda treba da je na svetlom ali umereno toplom mestu.
ne znam sobna
,na sredini sobe nije do radijatora..Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kolika je temperatura u prostoriji u kojoj drzis biljku? U vreme cvetanja bozicna zvezda treba da je na svetlom ali umereno toplom mestu.
,na sredini sobe nije do radijatora..Pupoljci i listovi su otpali jer je kaktus promenio staniste. Bozicni kaktus u vreme cvetanja treba da je na prohladnom mestu i ne pomera se.
U toplom tesko tera pupoljke a ako ih ima odbacuje ih. Ova biljka spada u sukulente tako da se u zimskom periodu zaliva vrlo oskudno.

Ja sam problem sa mravima u mojoj zardinjeri resila tako sto sam izrucila vecu kolicinu praska za pecivo,od kojeg su svi mravi pocrkali.Kad pojedu prasak,oni bukvalno eksplodiraju.Ovaj nacin je ekoloski i zato ga primenjujem gde god imam mrava!Ova tema i nije baš nešto "živa" al' ajde da pitam, možda dobijem odgovor do proleća
Elem... Ovog leta, prkos u žardinjerama su mi uništili poljski mravi. Okupirali su sve stabljike bile su bukvalno crne. Sve sam ih počupala i bacila. Ono što me zanima je sledeće...
Da li od semena koje je u žardinjerama sledeće godine neće biti ništa, jer su ostavljali larve (tj ne znam jel su ih ostavljali, ali su ga ždrali) pa da zemlju odma ošurim ili će sve biti normalno? Ima li išta od tog semena ili ću u proleće morati da ga sejem ponovo?
Ono što je zanimljivo, jedino je opstao prkos u žardinjeri u kojoj se nalazi i jedan mali neven. Da li je to slučajno ili je stvar u nevenu ne znam, ali ću sledećeg proleća i u ostale žardinjere da ubacim po jednu dve semenke nevena.
Hvala.
Ja sam problem sa mravima u mojoj zardinjeri resila tako sto sam izrucila vecu kolicinu praska za pecivo,od kojeg su svi mravi pocrkali.Kad pojedu prasak,oni bukvalno eksplodiraju.Ovaj nacin je ekoloski i zato ga primenjujem gde god imam mrava!
Sto se prkosa tice,on se sam rasejava,ali ni kesica semena ti nije skupa pa ako ga zelis kad prodje opasnost od mrazeva samo ga pospi po zemlji,ne zatrpavaj ga jer za klijanje mu je neophodno sunce.I malo ga pritisni.

Ne mogu da verujem da je prasak za pecivo tako opasan za mrave!
Prkos moze i da se ozili. Samo jedna grancica se zabode u zemlju i ...... bice ga na milione ... zato se, valjde i zove prkos![]()
NA NETU SAM CITALA SVASTA VEZANO ZA bozicnu zvezdu kako se odrzava i sl,i negde pise da treba da se zaliva cim osetite da je suva zemlja a negde nesto sasvim dr..i isto za lisce ako je zuto onda joj je mnogo vode ako se list skupi u sebe da joj fali vode(kod mene je oboje na snazi) i bilion stvari i svuda je drugacije pa bih da pitam sledece:
evo slika od bozicne zvezde:
Pogledajte prilog 312758Pogledajte prilog 312759Pogledajte prilog 312760Pogledajte prilog 312761Pogledajte prilog 312762
1.da li je normalno da zimi polako otpadaju donji listovi?
da li je to mozda zbog previse ili premalo zalivanja?
*ja sam je presadila na terasi i procitala sam da im smeta promena temperature al ona nije bila dugo tamo i brzo sam zavrsila..
2.kad bi ste videli ovakvu biljku kako biste me savetovali...da je zalivam na 2 3 dana,da nastavim sve normalno ili treba nesto da promenim?
*inace stoji desno od tv a u toku dana je premestim na sto da ima vise sunca..mada i tamo je ok..
svi saveti sufobrodosli
![]()
moze jos kom.?neko nesto?
secnula sam je i stavila u teglu s rosom,al me zanima jer sam ranije slicno radila biljka mi je pustala koren i kad sam je presadila smo je crkla..jel to zbog kvaliteta zemlje ili cega...?Nije OK da druga biljka tako izgleda.Inace biljka se zove skindapsus. Predlazem ti da taj deo bez lisca odstranis.
Vrh biljke preseci nekoliko sm ispod poslednjeg lista i stavi u vodu da se zakoreni. Mozes je gajiti i kao hidrokulturu ili je
presaditi u saksiju sa zemljom kad pusti koren. Biljku treba staviti na svetlo i toplo mesto i zalivati normalno.
secnula sam je i stavila u teglu s rosom,al me zanima jer sam ranije slicno radila biljka mi je pustala koren i kad sam je presadila smo je crkla..jel to zbog kvaliteta zemlje ili cega...?

problem resenXD
...
)
jej nesto zapravo raste i zivi pored mene XD

)
Za taj djumbir ti samo mogu reci da ne moras ga bas svaki dan zalivati ,kad pipnes zemlju i osetis da je suva onda.Jer zimi umemo i da preteramo pa onda hoce da skape, ili u mom slucaju neke gliste od niotkuda se pojave pa onda nastaje uzas.![]()

Ne razumem,pored cega da stoji?Verovatno si pogresio u kucanju,pa je nerazumljivo.Imam pitanje. Da li postoji neko cveće, makar i kaktus a da može stajati pored tva? Radi se o običnom ovu, nije ove ili slično.
Pitam jer sam gajio japansko drvce pa se skoro osrušili, isto tako i palma...
Poz
pa je tako ispalo, izvini... Mislim da pita da li moze da stoji pored televizora.

Kucao sam sa telefona sa novog naloga koji nešto nije dobar pa sam se vratio na stari.
Hvala lepo na odgovoruKucao sam sa telefona sa novog naloga koji nešto nije dobar pa sam se vratio na stari.

Da li negde postoji informacija koje biljke ne vole jedna drugu..jer...planiramo da napravimo onaj drveni "sanduk" 2x1 metra (sa slojevima najlona, šljunka, peska, zemlje i treseta i ugrađenom cevi kojom se reguliše nivo vode), pa da ga podelimo na 15 delova i u sveki deo zasejemo nešto drugo. Sad, ne znam smem li tako nasumice saditi biljke ili se neke ne trpe.