Problem za osnovnu skolu

• Začetnik teme Začetnik teme 069
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dizemo sidro i plovimo, nije daleko, za Alzir. Javljaju nam da imaju problem sa vodom.

Kakav?:(

Za nas jednostavan ali oni ne umeju da ga rese.
Imaju dva lonca. Jedan sa 9 lit. a drugi sa 4lit.

Treba da skuvaju testo ali u kolicini vode od 6 litara.
Kako da izmere 6 litara?

Vode imaju, kazu, koliko hoces. Tece iz cesme.;)

Ponovo je Fiskulturno odelenje u akciji. Velisa i Malisa masu usima u jedra i mi lagano napustamo Gibraltar.

Napunimo lonac od 9l i prespemo vodu u onaj od 4l
U velikom loncu ostaje 5l...prospemo sve iz manjeg lonca i opet iz velikog sipamo u mali...tada u velikom ostaje 1l
ispraznimo lonac od 4l, naspemo onaj litar iz vel lonca u njega i opet napunimo veliki lonac. Tada jos jednom prespemo vodu iz velikog u manji, u kome ima vec 1l, tako da ce u njega stati samo 3l, a u velikom ce ostati 6l..

apocalypse_iki:
Napunimo lonac od 9l i prespemo vodu u onaj od 4l
U velikom loncu ostaje 5l...prospemo sve iz manjeg lonca i opet iz velikog sipamo u mali...tada u velikom ostaje 1l
ispraznimo lonac od 4l, naspemo onaj litar iz vel lonca u njega i opet napunimo veliki lonac. Tada jos jednom prespemo vodu iz velikog u manji, u kome ima vec 1l, tako da ce u njega stati samo 3l, a u velikom ce ostati 6l..
Bravo Iki! Ja znam da za tebe ovo nije bio nikakav problem. Pa ti ides u Srednju skolu. Polozila si Malu Maturu. Ova oblast ti je poznata. Sada cemo da iskusamo malo nove mornare. ;) Oni jos ne znaju da ih ceka mukotrpno skolovanje i Mala Matura. Nemoj jos da im kazes!:lol: :lol: :lol: Mogli bi da pobegnu sa ladje!;)

Zasto im je trebalo tacno 6 litara? Kuvali su za hodzu 32 knedle sa sljivama. Hodza moze tih 32 knedle da pojede za 1 sat. Njegova zena (Prva, inace ih ima ihajhaj komada)moze tih 32 knedle da pojede za 3 sata.

Knedle su gotove a hodza i njegova hanuma pocinju da jedu. Za koje vreme ce pojesti sve skuvane knedle?

Izracunajte brzo jer hodza za sat vremena treba da ide na minaret da peva. Da li ce stici da se presvuce?
,

Vitor89:
Nego, v. ilic-u, gde se nalazi taj grad u Ceskoj? Ja sam bio prosle dve godine (valjda cu i ove) u Brnu na 5 dana, kao saradnja sa gimnazijom iz Brna...
180 km. severozapadno od Brna, 60 km istocno od Praga.
1.Rafinerija nafte!
2.Fabrika automobila TPCA (Tojota-Pezo-Citroen-Automobili)
3.Teleprinter Krstarice 777 na adresi Václavska 4
:p :p :p

Srecan rodjendan nasoj ladji!

cake-photo-01.jpg

evo, nesto da se i mi mornari malo pocastimo.. ;)

Moramo hitno na Korziku! Dvojica terorisu selo. Trenutno su upali u jednu kucu gde zive tri porodice. Iz svake porodice uzeli su najstarijeg clana i spustaju ih u bunar glavom nadole drzeci ih za noge. I tako, spustaju naizmenicno jednog po jednog. Medjutim, ne lezi vraze, kad god ih izvade iz vode dvojici su mokre kose a jednom nikada nisu iako ga potapaju skroz do pojasa a glavu mu drze pod vodom. Moramo hitno da reagujemo jer ova dvojica, kako su ludi, mogu tog jadnika drzati pod vodom duze nego sto on moze da izdrzi bez vazduha.

Hajde, dok plovimo, da prvo resimo zasto ovaj nema nikada mokru kosu a znamo da glavu ne uvija ni u kakve najlon kese. :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back