Problem za osnovnu skolu

• Začetnik teme Začetnik teme 069
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
lemniskata:
U trecem redu od dole imamo isti cinilac b-a ali ne smeno nejednacinu deliti sa tim ciniocem jer ne znamo znak tog cinioca(moze biti i pozitivan i negativan u zavisnosti da li je a ili b vece).

Dobrodosao na nasu ladju, slepi putnice. Vidimo da volis da resavas zadatke. Procitaj prvih 10-tak stranica naseg dnevnika pa ako ti se svidi, nastavi sa citanjem i pridruzi nam se. Zelimo ti udobnu plovidbu...

hemicari:
Moze i ovako:
._..................._
I_.......->........._I
_I..................I_

f045.gif
f045.gif
f045.gif

Ja sam znao da ce Atematicari naci razna resenja. Ovo zadovoljava sve kriterijume i mislim da je cak lepse nego trazeni odgovor. U stvari oba su ista samo su pisani drugim jezikom! :wink:

Dakle ima jos resenja. Idemo dalje.

Hemicari i Mica su dali tacna resenja. Ovim ruskim generalima je laknulo jer nece biti degradirani. Pouzdali su se u nas i sada ih bas briga. Zadatak imaju i umesto da ga resavaju sede i piju vodku. Mi ne bismo bili Atematicari ako im ne bismo pomogli. A evo zadatka.

Imamo 4 lansirne rampe koje su razmestene na cetiri coska kvadrata cija stranica ima duzinu 8 kilometara. Generali su dobili zadatak da smanje razdaljinu izmedju rampi tako da pomere samo dve lansirne rampe a da raspored lansirnih rampi zadovoljava sve uslove kvadrata. Dakle, isto kvadrat ali sa manjom stranicom. (Trosi se mnogo vremena kada se obilaze rampe prilikom kontrole).
slika izgleda ovako:

O_______________O
..|..........................|
..|_______________|
O...........................O

'jutro svima :D
pozz rotvajlerka, nadam se da ti se svidja nasa ladja :D

ne pada mi trenutno nista na pamet u vezi ovog zadatka...
moraju sve stranice opet da budu spojene (kao kvadrat) ili da zadovoljavaju uslov kvadrata tj. da ima 4 puta do rampi koji su istih duzina?

hm...napisacemo na papirima da ima oko 3-4km ... glavologija...laknuce im :mrgreen:

v.v.ilic:
Hemicari i Mica su dali tacna resenja. Ovim ruskim generalima je laknulo jer nece biti degradirani. Pouzdali su se u nas i sada ih bas briga. Zadatak imaju i umesto da ga resavaju sede i piju vodku. Mi ne bismo bili Atematicari ako im ne bismo pomogli. A evo zadatka.

Imamo 4 lansirne rampe koje su razmestene na cetiri coska kvadrata cija stranica ima duzinu 8 kilometara. Generali su dobili zadatak da smanje razdaljinu izmedju rampi tako da pomere samo dve lansirne rampe a da raspored lansirnih rampi zadovoljava sve uslove kvadrata. Dakle, isto kvadrat ali sa manjom stranicom. (Trosi se mnogo vremena kada se obilaze rampe prilikom kontrole).
slika izgleda ovako:

O_______________O
..|_______________|
O...........................O

dakle jedna u centar kvadrata a druga simetrichno u odnosu na pravu koja spaja 2 rampe koje se ne pomeraju :D

Borg_Queen:
hvala, a joj dobro, a ja nisam osnovac jel to nema veze? :D
Nisam te ranije primetio na ladji! :wink: Ovde su svi u Osnovnoj skoli.Doduse, ima i to velika vecina njih, koji su polozili Malu Maturu i idu u Srednju Atematicku. Ta se pohadja na nasem Tajnom Dnevniku. Da ti stvari budu jasnije, pocni da citas ovaj Dnevnik od petog posta. Ako ne odustanes posle tri stranice eto te upisujemo ovde u Osnovnu Atematicku! :lol:

Kapetane, dobrodosla nazad... Nadamo se da si sad dobro...

Borg_Queen, dobrodosla na ladju. Nadamo se da ce ti se dopasti ovde i da ces postati clan nase posade. Btw, ti znas ponesto o brodovima (doduse, onim svemirskim :)), pa bi mogla da budes od pomoci na nasoj ladji. :)

Kapetan nam se vratila i ceka je veliki posao. Treba procitati sve sto je u zaostatku, primiti nove clanove na palubu i resiti novi zadatak koji sada muci Amerikance.

Naime!

Ruske lansirne rampe rasporedjene u obliku kvadrata, nose rakete koje imaju razarajucu moc ukoliko padnu na objekt koji takodje ima oblik kvadrata. A amerikanci upravo imaju ovakvu bazu:

__ __ __ __
|__|__|__|__|
|__|__|__|__|
|__|__|__|__|
|__|__|__|__|

E sad. Treba da uklone najmanji broj zidova tako da ni jedna slika koja ostane nema oblik kvadrata. Dakle, koliko treba skloniti zidova i kako ce izgledati ovaj objekat a da ga ruske rakete ne sravne sa zemljom?
Nasi Atematicari sigurno imaju resenje. Pitanje je samo da li ce hteti da ga obelodane! :roll: :lol:
Proximo i Hemicari, ukoliko objekti po kojima se krecete imaju oblik kvadrata, ili rusite zidove ili bezite iz njih.:lol: :lol: :lol: Ruski generali su u ovakvom
d030.gif
stanju
f015.gif
ne predvidivi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back