Problem za osnovnu skolu

• Začetnik teme Začetnik teme 069
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ko kaze u matematici je pola stvari pretpostavka.....mislim u zadacima,matematicari se sluze samo teorijom,kada je u pitanju algebra.Bas sam pre neki dan resavao neki zadatak sa proizvodom prvih ne znam koliko brojeva,pa je bilo pitanje,sa koliko nula se zavrsava ovaj proizvod.Resenje je 24 nule.Ali kada se uzme digitron to ispadne daleko vise nula. ;)

RADIC MITA:
Ko kaze u matematici je pola stvari pretpostavka.....mislim u zadacima,matematicari se sluze samo teorijom,kada je u pitanju algebra.Bas sam pre neki dan resavao neki zadatak sa proizvodom prvih ne znam koliko brojeva,pa je bilo pitanje,sa koliko nula se zavrsava ovaj proizvod.Resenje je 24 nule.Ali kada se uzme digitron to ispadne daleko vise nula. ;)
Mito, ti si negde pobrkao zakone matematike. :wink:
A drugo, jos nemam odgovor da li si sabirao obe strane. U prvom zadatku si bio vredan i dokazao koja je strana veca. Sada bezis od sabiranja!:lol: :lol: :lol:

rotvajlerka:
evo zbira

1.083,676,269 | 1.083,676,269

isti su
Bravo!!! Cestitam.
f045.gif
f045.gif
f045.gif
f045.gif
f045.gif

RADIC MITA:
Matematika kao pretpostavku koristi samo ono sto zeli dokazati, inace to je i jedan od metoda dokazaivanja!
Ako imas X aksioma i samo jednu tezu koju zelis dokazati, onda mozes reci da ako se logickim povezivanjem ovih X aksioma i te jedne teze dodje do nekog drugog aksioma ili dokazane cinjenice, da to znaci da je sigurno i tvoja pocetna teza tacna, i to je jedan od metoda dokazivanja, ima ih vise!
Nadam se da si razumeo u kom smislu se tu radi o pretpostavkama! Radi se o pretpostavci koja ogradjuje polje misljenja i logickog delovanja na onaj deo koji zelimo dokazati!

Moramo hitno na sever, na Kamcatku. Rusi instaliraju interkontinentalne rakete kao odgovor na americke radare u Evropi. U kafani se skupili svi moguci vojni komandanti . Mali Volodja im dao zadatak. Postavio je na sto tri case kao na slici:

V /\ V

1...............2..............3.

Treba da se case u tri poteza okrenu tako da sve imaju dno gore. (Dakle, da su okrenuta naopacke). Lako bi to bilo uraditi da im nije postavio uslove.
1.Svaki put se moraju okretati dve case.
2.Svaka casa mora biti okrenuta bar jedanputa.

Mi krecemo!

Čaše stoje ovako:
V...../\.....V
1.....2......3
Istovremeno uzmemo drugu i treću čašu i okrenemo ih (prvi potez),
V.....V...../\
1......2.....3
a nakon toga drugu čašu ubacimo u prvu čašu (drugi potez).

\V/........../\
1,2..........3

Zatim okrenemo naopačke prvu i drugu čašu (treći potez)
//\\........./\
1, 2........3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back