Problem za osnovnu skolu

• Začetnik teme Začetnik teme 069
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
v.v.ilic:
Evo, sad sam kao nesto uspeo. Ali dobio sam na email ovo.
Hi vvilic,

Click here to verify your email address with IMVU!

If you did not sign up for IMVU, ignore this email. We will not continue to send mail to unverified addresses.

d.gif

Kliknem na Click here i dobijam neke gluposti na engleskom i ne znam sta dalje da radim :( :(

'Ajde, ako mozes, iskopiraj to sto dobijes kad kliknes na Click here (mozes i na pp), pa cemo ti dalje pomoci. Ne secam se tacno sta je pisalo, ali trebalo bi da je sad u redu. Jesi instalirao program?

Ujedno, ti dodeljujem patent iz medicine. Sebe si pretvorila u muskarca. Inace, imali smo vec taj slucaj ali ipak dobro je da se po neki i obnovi!

Ma ne treba mi nista od toga ja sam dovoljno snazna i mogu da se borim (cak i mozgom, hahaha)
ako treba da se trudim moj mozak je na raspolaganju.

Cestitam!!! Dobrodosla na nasu ladju.

Hvala!
ps:proximo necu moci bas ovih dana da idem da instaliram chat ali cu se snaci u toku sledece nedelje.
uf uvek zakasnim moram da navijem ovaj sat.

rotvajlerka:
kakav je to chat jel ja uopste smem na njega mislim posto sam dete
Na nasoj ladji svi su deca :p . (sem mene :-( , pardon i stnca ;) ) Ali razliku ne pravi niko. U stvari, kod nas nema nikakve razlike izmedju najmaladjeg i najstarijeg. Svi smo jednaki. Kapetan jeele je prva medju jednakima a ja sam onaj poslednji :( medju jednakima :p .
Ja samo rukovodim teleprinterom i postavljam probleme na palubi. Svi zajedno ih resavamo. To si valjda videla ako si malo citala nas Dnevnik.
Dalje, koliko znam, ti volis kuce. A jesi li nekog takvog primetila na nasoj zastavi? :wink:
Jos uvek ides u Osnovnu skolu isto kao i Mica 07. Mica je rekla, cini mi se, da ide u osmi razred. A ti?

rotvajlerka:
Ujedno, ti dodeljujem patent iz medicine. Sebe si pretvorila u muskarca. Inace, imali smo vec taj slucaj ali ipak dobro je da se po neki i obnovi!

Ma ne treba mi nista od toga ja sam dovoljno snazna i mogu da se borim (cak i mozgom, hahaha)
ako treba da se trudim moj mozak je na raspolaganju.

Cestitam!!! Dobrodosla na nasu ladju.

Hvala!
ps:proximo necu moci bas ovih dana da idem da instaliram chat ali cu se snaci u toku sledece nedelje.
uf uvek zakasnim moram da navijem ovaj sat.
To ti je neophodno. Polozila si zakletvu da ces patente prijavljivati redovno. A Boga mi uspela si to odmah! :wink:

Iki, Hemicari i Mica su tacno resili zadatak.

Mali Amerikanac je bio srecan kada je dosao kuci. Medjutim, mama i tata su ga poterali u krevet. Zatvorili su ga u sobu i rekli da ugasi svetlo ali da mora do kreveta da stigne i da u njega legne, pre nego sto u sobi bude mrak. Steker je od kreveta udaljen 4 metra plus sirina krpare 32 cm. Krpara je mokra a on ne sme na nju da stane da ne bi pokvasio i noge i krevet. (Nema sapun da se nasapuna :wink: :lol: :lol: :lol: )U sobi nema tako dugacak stap da svetlo ugasi lezeci u krevetu. Nema ni daljinski upravljac kojim bi to mogao da uradi.
Bio bi red da ga mi posavetujemo kako moze da savlada ovaj problem.

hemicari:
OK, dobija se stranica na kojoj treba da se ulogujes. Dakle, ukucaj username u prvom polju i sifru koju si izabrao u drugom polju i klikni na log in. Nego, jesi instalirao program?
??? Nemam pojma. Kako se to radi? Ja sam se upisao i dobio poruku na email da sam upisan. Dalje nista ne znam. Ne znam ni kako sada da se ukljucim u diskusiju. Izgleda da sam mnogo tezak za engleski i (komp):(

proximo:
Evo redom idemo objasnjenje:
1. Otidji na ovaj link http://www.imvu.com/catalog/web_registration.php
izaberi jednog od likova koji ti se svidja. No to nije konacno vec kada kliknes na lika otvara ti se sledeca strana gde biras boju kose, ociju, odecu i slicno. Izaberi opet po svojoj zelji. Kada to zavrsis ides skroz dole na kraj stranice i kliknes na register my avatar.
Na sledecoj strani ce se pojaviti klasicno podatci koje treba popuniti.
Prvo je ime koje ce te predstavljati, tu stavis recimo Baltazar777 ( posto je baltazar sigurno zauzeto vec ), dalje, sifra pa ispod toga ponovo ista sifra samo da se potvrdi, dalje u sekciji enter short greeting ubaci ( Cao ), dalje, datum rodjenja, pa onda zemlja u kojoj si i pslednje je da ubacis te brojeve ili slova sta vec ima plavim velikim fontom napisano. I naravno submit. Kada otvori sledecu stranu kliknes samo na ono Click to skip this step and download the IMVU 3D messenger.

Kada zavrsi skidanje, instaliras i pokrenes i ubacis samo ime koje si registrovao ( baltazar777 ) i sifru koju si vec stavio. Nakon toga cekaj, ja cu te naci.

Jesi uradio ovo sto je Proximo napisao? Kada kliknes na ovo download, trebalo bi da ti se skine instalacija za program. Kada se zavrsi skidanje, otvori to sto si skinuo i klikci next, next i na kraju finish. Tada otvori novi program (izgleda kao oblacic) i pojavice ti se prozor da ukucas username i sifru i onda nam samo javi koji ti je username i proximo ili neko od nas ce te naci. Ne treba da ides na sajt posle ovoga ni na forum. Kad te jednom proximo nadje, objasnice ti kako sta da radis (kao sto je i meni pre neko vece).

koled:
pa moze da ugasi svetlo jer je jos uvek dan pa se vidi
Resenje priznajem. Takodje, odluka da priznam resenje je proizasla iz razgovora Pod Palubom sa koled-om. U prvi mah mi se ucinilo da se neko od nasih mornara klonovao (uz pomoc naseg Medicinskog Odelenja :lol: ) pa da je dao resenje kako bi izgledalo da nas je na palubi vise. Medjutim, nije!!!:lol: Koled je uistinu prof. matematike, ( aktuelni kao stnco :-D ), i posecuje nasu ladju kao slepi putnik. Obecao je da ce se javljati cesce. Trenutno je na 130-oj strani naseg Dnevnika.
Cestitam i dobro nam dosao na ladju!!!:p :p :p

Ja sam isao da skinem onaj chat, ali sam mora prekinuti zbog 10,3 Mb :) !
Zapravo, moram sacekati da prodje mesec maj, jer sam vec nabio racun telefonski, tako da cu videti da takticki skinem sutra ili pekosutra ovaj fajl!:)

Proximo, da li je moguce da skinem na faxu ovaj fajl ,a prijavim se sa kucnom adresom, i da preko usb-a prenesem taj fajl kuci na komp i da ga ovde instalirm!
Inace ,na faxu mi je brzina protoka 100Mb/s, tako da bi tamo skidanje bilo mnogo lakse i jeftinije!

joca111:
Pa nigde u zadatku ne pise da je napolju vec pao mrak kada je decko usao u sobu! Dakle, on je ugasio svetlo i legao u krevet pre nego sto je potpuno pao mrak napolju, a time i u sobi??
Surovi roditelji!:)
Eh, ti dade resenje u isto vreme kada sam ja priznao koledovo. Nije bitno. Za tebe ima i onaj dodatak. A sta je sa mokrom krparom? Pazi, nema sapun da se sapuna!!!:lol: :lol: :lol:

Jadan mali amerikanac. Taman je resio problem sa gasenjem svetla, naravno uz nasu pomoc, kad evo jos jednog problema koji mu dadose roditelji. Dadose mu tri kofe za vodu i 10 tenis loptica. Poslase ga u bastu da u svaku kofu stavi neparan broj loptica ali tako da ni jedna loptica ne ostane izvan kanti.

Mali ne ume da resi problem i odade se picu. Pomagajte Atematicari.

Prilozi

• 66-mladi.jpg
    66-mladi.jpg
    94,4 KB · Pregleda: 9
Ja sam isao da skinem onaj chat, ali sam mora prekinuti zbog 10,3 Mb !
Zapravo, moram sacekati da prodje mesec maj, jer sam vec nabio racun telefonski, tako da cu videti da takticki skinem sutra ili pekosutra ovaj fajl!

Proximo, da li je moguce da skinem na faxu ovaj fajl ,a prijavim se sa kucnom adresom, i da preko usb-a prenesem taj fajl kuci na komp i da ga ovde instalirm!
Inace ,na faxu mi je brzina protoka 100Mb/s, tako da bi tamo skidanje bilo mnogo lakse i jeftinije![/U]
Naravno da mozes. To bih ti i savetovao da uradis.;-)
Ako budes imao problema napisi mi na PP sta ne valja.
I svi ostali koji imate problema napisite mi na pp pa da resavamo ovo.

v.v.ilic:
Jadan mali amerikanac. Taman je resio problem sa gasenjem svetla, naravno uz nasu pomoc, kad evo jos jednog problema koji mu dadose roditelji. Dadose mu tri kofe za vodu i 10 tenis loptica. Poslase ga u bastu da u svaku kofu stavi neparan broj loptica ali tako da ni jedna loptica ne ostane izvan kanti.

Mali ne ume da resi problem i odade se picu. Pomagajte Atematicari.

Moze u jednu kofu da stavi na pr. 5 loptica, a druge dve da stavi jednu u drugu i preostalih pet loptica stavi unutra. Tako u svakoj kofi ima po 5 loptica.

E ovako,
Ima tri kofe.
Ako u prvu stavimo neparan broj loptica,sto je uslov zadatka,onda vaze sledece kombinacije:
u prvoj jedna-u druge dve ukupno devet jer je 1+9=10
U prvoj tri u druge dve zajedno 7...itd
Uocimo sledece stvari:
9=1+8,2+7,3+6,4+5.
7=6+1,5+2,4+3
5=4+1,3+2
3=2+1
Uocimo sledece u svakoj od kofa se pojavljuje bar jedan paran broj.
Tako da resenja nema osim ako ne stavimo dve kofe kao jednu i jos jednu.....ali to bi trebalo da nije dozvoljeno prema uslovu zadatka U SVAKOJ KORPI

RADIC MITA:
E ovako,
Ima tri kofe.
Ako u prvu stavimo neparan broj loptica,sto je uslov zadatka,onda vaze sledece kombinacije:
u prvoj jedna-u druge dve ukupno devet jer je 1+9=10
U prvoj tri u druge dve zajedno 7...itd
Uocimo sledece stvari:
9=1+8,2+7,3+6,4+5.
7=6+1,5+2,4+3
5=4+1,3+2
3=2+1
Uocimo sledece u svakoj od kofa se pojavljuje bar jedan paran broj.
Tako da resenja nema osim ako ne stavimo dve kofe kao jednu i jos jednu.....ali to bi trebalo da nije dozvoljeno prema uslovu zadatka U SVAKOJ KORPI
Nije korpi nego kofi.:lol: Inace, ako stavimo jednu kofu u drugu nema poremecaja datih uslova. Nije receno da ne moze u kofi da se nadje jos nesto drugo sem loptica. Dakle, Hemicari su dali tacan odgovor. Ima jos resenja sa neparnim brojevima 9-1, 7-3! Bravo Hemicari, idem da vratim malog sa stranputice.:p

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back