Problem za osnovnu skolu

• Začetnik teme Začetnik teme 069
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
DkJm:
I dalje isti rezultat...
V.Ilicu, javi obavezno kada budes svracao, bilo bi mnoooooogoooooo lepo kada bismo otisli na neku utakmicu...
P.S. Joco, za koga bese navijas?
Naravno da cu da javim. Joca mi je rekao da cete vi biti oko 15. avgusta u dispoziciji.;) Joca navija za Zvezdu. A ja sam, tacno ste primetili, kod Intre u Pod Palublju, jedem hobotnicu
e025.gif
(nemojte da mi kazete da ovo nije hobotnica ! ;) ) i slusam prenos Zvezde.:p Dosta je i 1:0. Tamo cemo pobediti takodje.:lol: :lol: :lol:

Dru se vratila a sa njom i sibice:

Cim sam otisao na teleprinter zatekao sam ovu sliku sa pitanjem: Koliko ima ovde kvadrata?
A druga recenica odmah glasi:
Skinite 4 drvceta tako da na slici ostanu samo 9 kvadrata.

Ja znam da cete u pauzi polaganja kvalifikacija za Atematicku Olimpijadu ovo lako resiti.;)

Pokvario nam se camac za spasavanje. Mora na remont. Zato smo hitno morali da svratimo u Barcelonu.Fiskulturno odelenje ga je natovarilo na veliki sleper koji se uputio u jednu privatnu radionicu. Medjutim mi majstoru Don Pablu nismo rekli koliko je dugacak nas camac. Don Pablo ima dve radionice. Jedna je dugacka 100 njegovih koraka a druga samo 50. Don Pablo je stariji covek i ne ume da telefonira mobilnim telefonom. Zato je krenuo na ulicu da izmeri duzinu camca. Susreo je sleper i poceo da broji korake krecuci se u suprotnom smeru kretanja slepera. Nacinio je tacno 30 koraka. Onda se okrenuo u smeru kretanja slepera i nacinio 120 koraka. Da li nas camac moze da stane u manju radionicu?

O pa Ovo je zadatak vise za fizicare :)... Druuu:) , ali ajde i ja da probam:

Ako je brzina hoda starca uvek konstantna, onda se vidi da je i odnos njegove brzine i brzine kamiona sledeci:
Vs- brzina starca
Vk- brzina kamiona

Vk/ Vs=3/5 , i ovo se vidi iz odnosa potrebnih koraka;
a granicna potrebna vrednost ovog odnosa brzina bi morala biti Vk/Vs=2/3 , tj. da camac ne bi mogao da stane , ovaj racio bi morao biti veci ili jednak od 2/3, a on to nije, vec je manji!

Moj odgovor je dakle, da camac moze da stane u manju radionicu, ali jedva! :)
Ako mene pitate, ja bi ovo poterao ovuda, nije to tako malo kao sto izgleda! :)
Neka V.Ilic kaze da li se slaze, pa cu ako treba jos detaljnije da objasnim!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back