Evo nas na Martiniku, ulazimo u luku Port de France a na keju cekaju nas ovacije!!!!

To nismo ocekivali. (Sjatila se kurta i murta da nas doceka!) Stize Krstarica 777 koja upravo treba da se krsti.
Domorodci nas docekuju cvecem i stotinama flasa sampanjca i ruma. Ima i banana, ananasa, pomorandzi i svakog drugog voca. Ima i sljiva i jabuka, kruske karamanke, kajsije,breskve, dunje,dinje i lubenice. Odakle im nase voce? Pa da, eno u masi vidim Proksima, Intru, naseg kapetana DkJm a tu je i zlatar Veso Malbasic iz Banja Luke. Ako nekoga u ovoj masi nisam video, neka mi oprosti sto nije spomenut.
Ladja se priblizava keju, Ober baca lijanu da je prihvati Proximo i priveze nam brod. Jeele vice: "Proksimoooo, nemoj da probas nas patent "grizenje lijane zubima". Pregrizces ga i necemo moci da se privezemo". Proksimo obecava: "Necu, necu, vec sam probao patent i ustanovio da lijana ima grozan ukus. Ne brini nista, jos cu je i cvrsto vezati."
Ja sada idem da obavim neki vazan zadatak pa cu vam prenos nastaviti kada se vratim, za sat dva a vi se za to vreme veselite.