Problem za osnovnu skolu

• Začetnik teme Začetnik teme 069
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jeele:
a ko je sad kapetan ladje???
Onaj koji je prvi ustao i izasao na palubu!! :D

Hvataj kormilo i upravljaj. Ne zaboravi na slona. Treba da se hrani i poji da bi pridrzavao jedra.

Nesto su nam se u nocasnjoj buri olabavila, samo sto ne padnu! :D

A i nekako si najaktivnija iako si jedina zenska na ladji :lol:
Nisam ti dzabe dodelio orden za hrabrost! :D

diiiivno!!
ako ih je 6, majka je bila udata pre i imala dete
ako ih je 7 onda je mogla imati blizance iz prvog braka ili je i njen sadasnji muz imao jedno dete iz prvog braka
ako su mozda samo ove trojke koje mi znamo iz ovog braka onda je ona imala jos jedne trojke iz prvog braka (sto je moguce...jedna zena je imala 6 puta trojke za redom...(takodje politikin zabavnik), a otac dvoje sa prvom zenom
i posto sad pocinjem da lutam, ima jos jedno obrazlozenje za osam, je l' tako?

Tako je! Priznajem ti odgovor iako je malo konfuzan. Evo jednostavnog resenja za tvoj primer 6.

Tata i mama imaju zajednicki 5 sinova (u postavljenom zadatku se radi sve u muskom rodu). Majka je iz prvog braka (a mozda i vanbracno :D ) dovela jednog.
5+1=6

E evo resenja za 8!

Tata i mama imaju zajednicke samo ove trojke. Tata je doveo u brak 2 sina a majka njih trojicu. (ne moraju biti trojke :lol: ).
3+2+3=8

Ima jos dosta kombinacija ali jedna je bila dovoljna.

Ala vam je kratko trajalo da to resite!!! :lol: ,:lol:, :lol:

Posle ovog resenja si porasla bar za 10 cm. :D Jos dva puta resis i nece ti trebati kutije! :D

Ne zaboravi na slona. Stalno moram da vas opominjem a niko mi jos nije rekao kada ste ga poslednji put hranili i vodu davali. :D

Ostali se stide i ne javljaju se!

Evo nas na Martiniku, ulazimo u luku Port de France a na keju cekaju nas ovacije!!!! :D To nismo ocekivali. (Sjatila se kurta i murta da nas doceka!) Stize Krstarica 777 koja upravo treba da se krsti.

Domorodci nas docekuju cvecem i stotinama flasa sampanjca i ruma. Ima i banana, ananasa, pomorandzi i svakog drugog voca. Ima i sljiva i jabuka, kruske karamanke, kajsije,breskve, dunje,dinje i lubenice. Odakle im nase voce? Pa da, eno u masi vidim Proksima, Intru, naseg kapetana DkJm a tu je i zlatar Veso Malbasic iz Banja Luke. Ako nekoga u ovoj masi nisam video, neka mi oprosti sto nije spomenut.

Ladja se priblizava keju, Ober baca lijanu da je prihvati Proximo i priveze nam brod. Jeele vice: "Proksimoooo, nemoj da probas nas patent "grizenje lijane zubima". Pregrizces ga i necemo moci da se privezemo". Proksimo obecava: "Necu, necu, vec sam probao patent i ustanovio da lijana ima grozan ukus. Ne brini nista, jos cu je i cvrsto vezati."

Ja sada idem da obavim neki vazan zadatak pa cu vam prenos nastaviti kada se vratim, za sat dva a vi se za to vreme veselite.

I dok sam obavljao vazne privatne poslove i naravno time pokazao kako se zloupotrebljava ukazano poverenje, vi ste svi sisli sa ladje: Ober,,jeele,Jomini i oba japanca. :D Pridruzujete se masi koja se veseli vasem dolasku, grlite se i pozdravljate sa akademicima koji su vas cekali u luci. Japanci nisu akademici, zaposleni su na ladji kao pomocna radna snaga. Kuvaju, peru spremaju i ciste brod. Rade to savesno i marljivo.

A ko ce cuvati slona? Eno primetio sam da mu se i mis pridruzio (kud ce slon bez miusa? :D )

Jedan je ostao na brodu da strazari a vi imate z a d a t a k da mi kazete ko je ostao na brodu?

Dok ne saopstite, nece biti daljeg pokreta.

Dakle: Ko je na brodu sa slonom ( i vec pomenutim misem )?

lightm?
pošto vidim da je glasanjem već odabrano ime broda možda je vrijeme da razbijemo i bocu šampanjca o pramac samo da izaberemo neku bocu od tanjeg stakla :lol:
p.s. bio sam na službenom putu u pasivnim krajevima (medo nema internet) mada i dopisni član ne zvuči loše

Bravo, odgovor je tacan!

Vidi se da nista nisi izgubio od svoje sposobnosti zakljucivanja iako si jedno vreme bio u pasivnim krajevima (sa medom)

Uzgred, kako je prosla partija saha izmedju vas dvojice? Jesi li pobedio? :lol:

Prijavio si se na vreme (samo prijavu potvrdi na temi "Akademija...) . Ja sam te video u masi koja nas je docekala. Tamo je negde i Veso Malbasic. Dosao je takodje da nas pozdravi i da pregovara sa nama za onaj sanduk zlata sto imamo na brodu! :D

Jesi li mu sredio kontakt sa Parapicu-om i Secekitru-om? Bice tu provizije i za tebe! :D, Veso je darezljiv! :D

Bocu = flasu ce razbiti jedini nas zenski clan posade i zenski Akademik, uvazena gospodjica jeele, trenutno u funkciji kapetana broda. Mislim da niko protiv ove odluke nema nista. Mi nismo samo Akademici, mi smo i priznati dzentlmeni! :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back