problem sa win 7

Pa, mogu i ja da skinem i narezem, ali pretpostavljam da mogu da ga reinstaliram samo sa originalnim cd-om, a ne sa falsifikatom... Ko ti je rekao da imam kljuc. Nemam nista, samo mi je originalna verzija instalirana. Nit sam je ja instalirao, niti sam znao da je original kad sam uzimao, tek sam kasnije provalio, nisam ni pomislajo da moze biti original:)

Imaš "original" sistem a nemaš ključ, znači samo sledeće: neko ti je instalirao sistem i upotrebio nečiji ključ (ili instalirao activated verziju), što automatski znači da taj tvoj nije "original" jer je velika verovatnoća da neko ima već isti takav kao tvoj :) ako si ga kupio sa sistemom, znači da si platio svoj sistem i negde mora da postoji nalepnica sa ključem na kućištu, osim ako ti nije neko to "odradio"...

U svakom slučaju mnogo buke a malo prašine, nađi sistem, digni ga i to je to...

Imaš "original" sistem a nemaš ključ, znači samo sledeće: neko ti je instalirao sistem i upotrebio nečiji ključ (ili instalirao activated verziju), što automatski znači da taj tvoj nije "original" jer je velika verovatnoća da neko ima već isti takav kao tvoj :) ako si ga kupio sa sistemom, znači da si platio svoj sistem i negde mora da postoji nalepnica sa ključem na kućištu, osim ako ti nije neko to "odradio"...

U svakom slučaju mnogo buke a malo prašine, nađi sistem, digni ga i to je to...

Kratko i jasno :ok:

Evo, nasao sam ovu stranicu u medjuvremenu. http://support.microsoft.com/kb/929833 Stigao sam do ovog koraka At an elevated command prompt, copy and then paste (or type) the following command, and then press ENTER:
takeown /f Path_And_File_Name Ne znam sta treba da kucam umesto f Path_And_File_Name. Evo, sta pise o fajlovima u izvestaju 2013-09-25 18:09:11, Info CSI 00000111 [SR] Cannot repair member file [l:32{16}]"PeerDist.dll.mui" of Microsoft-Windows-PeerDist.Resources, Version = 6.1.7600.16385, pA = PROCESSOR_ARCHITECTURE_INTEL (0), Culture = [l:10{5}]"en-US", VersionScope = 1 nonSxS, PublicKeyToken = {l:8 b:31bf3856ad364e35}, Type neutral, TypeName neutral, PublicKey neutral in the store, hash mismatch
2013-09-25 18:09:16, Info CSI 00000113 [SR] Cannot repair member file [l:32{16}]"PeerDist.dll.mui" of Microsoft-Windows-PeerDist.Resources, Version = 6.1.7600.16385, pA = PROCESSOR_ARCHITECTURE_INTEL (0), Culture = [l:10{5}]"en-US", VersionScope = 1 nonSxS, PublicKeyToken = {l:8 b:31bf3856ad364e35}, Type neutral, TypeName neutral, PublicKey neutral in the store, hash mismatch

Evo, nasao sam ovu stranicu u medjuvremenu. http://support.microsoft.com/kb/929833 Stigao sam do ovog koraka At an elevated command prompt, copy and then paste (or type) the following command, and then press ENTER:
takeown /f Path_And_File_Name Ne znam sta treba da kucam umesto f Path_And_File_Name. Evo, sta pise o fajlovima u izvestaju 2013-09-25 18:09:11, Info CSI 00000111 [SR] Cannot repair member file [l:32{16}]"PeerDist.dll.mui" of Microsoft-Windows-PeerDist.Resources, Version = 6.1.7600.16385, pA = PROCESSOR_ARCHITECTURE_INTEL (0), Culture = [l:10{5}]"en-US", VersionScope = 1 nonSxS, PublicKeyToken = {l:8 b:31bf3856ad364e35}, Type neutral, TypeName neutral, PublicKey neutral in the store, hash mismatch
2013-09-25 18:09:16, Info CSI 00000113 [SR] Cannot repair member file [l:32{16}]"PeerDist.dll.mui" of Microsoft-Windows-PeerDist.Resources, Version = 6.1.7600.16385, pA = PROCESSOR_ARCHITECTURE_INTEL (0), Culture = [l:10{5}]"en-US", VersionScope = 1 nonSxS, PublicKeyToken = {l:8 b:31bf3856ad364e35}, Type neutral, TypeName neutral, PublicKey neutral in the store, hash mismatch

Reci nam kako si "provalio" da imaš originalnu "sedmicu"...Mislim da je to glavno pitanje.....
Ako je stvarno original:lol: daću ti program koji će da ti očita sve podatke za tvoj Windows. Kada imaš te podatke onda ga možeš skinuti i sa microsoftove stranice...
Nešto slično ovome :

VpGUNsJ.png

bBjgr.png

Provalio sam tako sto sam cackao nesto po kompu i video onaj genuine znak u opisu. Onda sam posumnjao i proguglao. Tu sam video da mogu da proverim tako sto idem na activate windows i ako mi tu napise da je uspesna aktivacija, onda sam na konju;) Daj mi link od tog programa da vidim jesam li bio u pravu!

Čisto sumnjam da je original :) Da li imaš windows update KB971033 .Pogledaj postoji li folder *\System32\Wat\ ?
Uostalom,pojednostavi stvar skini sa torenta,kad si se već bez potrebe odlučio na reinsralaciju.Obarati sistem nakon svakog bsod-a ,a ne pokušati da rešiš jednostavnijim pristupom je potpuno suludo. gubljenje vremena.
Kao kad bi skidao šasiju da promeniš jedan točak
No dobro,ako si tako odlučio samo napred,mada nisam ubeđen da ćeš samostalno moći da odradiš pravilno reintstalaciju,na osnovu svega što si pisao do sada,najbolje odnesi nekome ko će srediti te drajvere za pola sata .:hvala:

P.S.

Ukucaj taj što misliš da je "original" u guglu pa ćeš videti pouzdanost.

Poslednja izmena:
Ja u windows update imam samo nesto za adobe reader. Gledao sam i update history, tu su neka dva za windows defender, nijedan pod imenom KB971033. Taj wat folder isto nisam nasao.

Ne pokusavam da oborim sistem, odakle ti to? Sta je onda po tebi jednostavniji pristup?

Kako odakle.Na post 20 si naveo da treba da reinstaliraš sistem kako znaš i umeš.Svi ti nakon toga sugerišu kako da narežeš cd sa win 7 da bi reinstalirao,sa tvojom tvrdnjom da imaš original ključ.Moguće da ti je windows update isključen čim nemaš.wat za win 7 ili wga za xp. Evo šta je wat http://support.microsoft.com/kb/971033
Prvo treba utvrditi koji tačno drajver izaziva bsod,treba da pokušaš da update-uješ drajver ili da nađeš neku drugu verziju (stabilnu) koja neće kod tebe dovesti do bsod-a. Do sam ti program koji definiše ime drajvera,ukucaj u guglu ,vidi od čega je i onda traži odgovarajući za tvoju hardversku komponentu.

E pa, care, da si ;itao od po;etka, video bi da sam hteo da sredim drajver, al kad sam video da to nije jedan vec da ih ima hiljadu, izgubio sam volju da se jebetam sa tim, pa sam zato odlucio da reinstaliram

Pa reinstaliraj već jednom...Zakomplikovao si do bola....

Ne ide to tako lako. Ovih dana radim ko konj. skoro po ceo dan sam u gradu, ne mogu da postignem sve. Ono cudo ima 3 GB, a "pijavica" ima vise od "semenja, valja to skinuti. Dok to ne skinem, ja sam hteo da pokusam na onaj nacin pomocu command prompta, stigao do poslednjeg koraka i pitao vas da mi pomognete, al svi junaci nikom ponikose i u crnu zemlju pogledase... Tako da nista, sacekacu da ovo skinem, pa ide reinstalacija...

PS: Ti obeca onaj program pomocu kog mogu da proverim jel mi windows original...

Back