- Poruka
- 4.280
Da, dvojku i još svašta nešto.čekaj sad ozbiljno
jel ti imaš dijabetes?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da, dvojku i još svašta nešto.čekaj sad ozbiljno
jel ti imaš dijabetes?
Онда све знаш. Покушај и да попијеш чај када мислиш да си гладан. Топли напитак ствара осећај ситост.e šipak... za ovo i ja znam...
Meso ne sme da bude masno kao može piletina i govedina/junetina
Ovde mi napisao bez žumanca samo belance, nabavio sam pravi ražani hleb, 300 kinti vekna al traje par dana...
McDonalds patty stane dva komada na moj dlan, ne znaš ti koliki sam ja dasa i po, mada bih ja to "i po" da maknem
minimalno, mada me ništa ne vuče iskren da budem, al moram da imam makar bonžitu ako mi naglo padne šećer
ono što spremim to se pojede nema naknadno
on je bez veze, ima onaj ekspandirani kukuruzni smoki, neslan što mi je bitno takodje
Niko nije kriv samo ja, hvala ti, al ne nerviram se, biće kako bude.Баш ми је жао да је тако, заиста лекари дају препоруку али...највише је до нас колико ћемо озбиљно да се посветимо опоравку. Надам се да ћеш бити боље после операције.![]()
pazi, par dana sam poštovao da ne uzimam ono što je zabranjeno do daljnnjeg, i to je neka fajdaИ ово исто као предходно, само..можда повремено 5 комада уз купус салату и без хлеба!
jel si na glukofažu ili insulinu?Da, dvojku i još svašta nešto.
Ово је ок. Комбиновање је пресудно. Да раздвајаш угљене хидрате и протеине.pazi, par dana sam poštovao da ne uzimam ono što je zabranjeno do daljnnjeg, i to je neka fajda
e onda sam krenuo da ovo dozvoljeno smanjujem,
na primer, sad je to "juče"
doručak: 50 gr dimljene slanine, pakovanje je 100gr znači po 2 i po šnita izmedju dve kriške ražanog a za premaz sam stavio ajvar jer ostalo ne sme, a odozgo nezačinjenu kupus salatu
pa sam onda izblendao jabuku i dve šargarepe za užinu
pa sam ispekao batak u ajer frajeru, dakle nije pržen u ulju ali pošto je batak mali iscepkao sam ga u onu maxi salatu sa raznim lišćem sa par kapi zejtina da ispoštujem salatu. bez sirćeta ne sme kiselo
nisam večerao niti sam uzeo "drugu užinu"
zeleni čajОнда све знаш. Покушај и да попијеш чај када мислиш да си гладан. Топли напитак ствара осећај ситост.
Знам да нутриционисти препоручују и чај од кукурзне свиле, помаже за избацивање вишка воде а за брже сагоревање, антиоксиданс ..
Зашто блендано? Мрзи те да жваћеш?sam onda izblendao jabuku i dve šargarepe za užinu
Gluformin + diaprel.jel si na glukofažu ili insulinu?
Сад не могу да се сетим овако на прву, зелени чај се увек пије уз оброк, никад сам. Потражи на нету објашњење.zeleni čaj
evo imam ih skoro sve medjutim "podje voda na usta" kad vidim zeleni
zapravo organizam traži
reguliše i šećer i naslage
Diže pritisak, ne sme stalno u pravu si.Сад не могу да се сетим овако на прву, зелени чај се увек пије уз оброк, никад сам. Потражи на нету објашњење.
Није баш тако добар.
Ал боље него недајбоже кокаколу да пијеш!
ja nemam pojma šta je gdeОво је ок. Комбиновање је пресудно. Да раздвајаш угљене хидрате и протеине.
aj objasni, a zašto blendaš?pa sam onda izblendao jabuku i dve šargarepe za užinu

pa kako da ne bude.Проки, баш си на мукама.![]()

Па једи разноврсно. Сво поврће ( осим кромпир и пиринач) можеш да једеш са месом али без хлеба.ja nemam pojma šta je gde
moram sad pod stare dane da guglam gde ima proteina a gde ugljenih hidrata...
valjda ovo ide jelovnik na mesec dana da bi sebe navikao na jednu vrstu obroka pa sa sledećim jelovnikom kao dodaješ sledeće kombinacije
al sestro brate, mora raznovrsna ishrana a ovo nije raznovrsno naročito,
to ne valja
tu ja vidim problem pa otud tema
šećere kao da uzimam iz voća... to ok, ali zna se šta je osnova pravile ishrane danas crveno, sutra zeleno, prekosutra žuto.,..
paz molim te 150 grama pasulja... a ne napiše jel začinjen ili onaj za salatu iz limenke?
Што се тиче воћа, једеш га само пре подне, пре било које друге хране, па пауза пола сата-сат, па онда једеш другу храну. Воће и другу храну не мешаш јер се различито варе.ja nemam pojma šta je gde
moram sad pod stare dane da guglam gde ima proteina a gde ugljenih hidrata...
valjda ovo ide jelovnik na mesec dana da bi sebe navikao na jednu vrstu obroka pa sa sledećim jelovnikom kao dodaješ sledeće kombinacije
al sestro brate, mora raznovrsna ishrana a ovo nije raznovrsno naročito,
to ne valja
tu ja vidim problem pa otud tema
šećere kao da uzimam iz voća... to ok, ali zna se šta je osnova pravilne ishrane danas zeleno, sutra crveno, prekosutra žuto.,..
paz molim te 150 grama pasulja... a ne napiše jel začinjen ili onaj za salatu iz limenke?
А мени овде пише како не једе слатко!krempitu sam zaboravila da spomenem.![]()

a ne sme pirinač? khm... ono kao blag rižoto?Па једи разноврсно. Сво поврће ( осим кромпир и пиринач) можеш да једеш са месом али без хлеба.
Паприку и боранију увек можеш са хлебом или са сиром (уместо хлеба).
Погледај табеле угљених хидрата, беланчевина и само немој да их спајаш и то је то.
Па увек је боље свеже куван пасуљ ал није смак света да поједеш онај из конзерве. Цвеклу да испечеш у рерни или да скуваш ( мада има она кувана вакумирана у лидлу) исто је супер као оброк.
zaboravio.А мени овде пише како не једе слатко!![]()

takodje, voće (ili presno povrće) pre obroka itekako pomaže pankreasuШто се тиче воћа, једеш га само пре подне, пре било које друге хране, па пауза пола сата-сат, па онда једеш другу храну. Воће и другу храну не мешаш јер се различито варе.
lakše mu je kad je n eozbiljan, ali jeste u problemu.Напуштам тему! Неозбиљан си!