Problem sa nutricionistom

Stojkov Menidjer

Stara legenda
Banovan
Poruka
75.328
Morao sam da donesem NAJTEŽU odluku u životu.... da sve što sam ulagao u sebe - bacim niz vodu
Ajd u ovoj godini da popravim liniju pa kao da odem do nutricioniste.
Gledam privatne ponude 2000 pregled (da staneš na vagu i da ti ga izmeri metrom mislim stomačić) a da ti napravi jelovnik posebno plaćaš svaki mesec
Bude veseo raspon za uslugu od 3000 do 9000

Opet aj preko Doma Zdravlja po uput, kaže "imamo na stanju jednog nutricionistu al nemamo pojma dal uopšte radi svoj posao" pa krk na Medicinski fakultet
Skinu te u gaće pa opet na vagu i opet ti mere metrom, mislim stomak... držiš neke joypad-ove da vide koliko masti imaš od te kilaže... sve se uklapa za nekog ko nije žalio para na sebe... gorušica noću razvlajivala...

Pa odmah kod profe da mi nažvrljeka jelovnik
Ajd što je jednolično nego mi sve dozvoljeno umanjio za po 500 grama
Došao medjed od domaćina a on meni - obroke za rehabilitaciju vrapca
Pa onda sa onog spiska treba dešifrovati šta ne sme a šta je podvukao da jedino sme
Frke frke duže sam sedeo u hodniku nego što mi šarao ko da me zajebava jer je "preko državnog"

Brate mili meni su rekli da treba da te nešto bockaju da vide na šta si tolerantan na šta nisi...

Nije meni žao da platim privatno al ako bude ista ovakva zajebancija nastavim ja dalje po starom
Mršavi žive duže a debeli lepše
Moram ja to da proverim u ponedeljak malo sa doktorkom gde je ona mene koj moj poslala da me zajebavaju?

images

Poslednja izmena:
Svuda gde me do sad slala doktorka opšte prakse bilo ok, normalni ljudi
A ovaj se zajebava ko da sam došao kod pacijenta Laze koji se predstavio kao doktor...
Pa neću ja na modnu pistu... da se kosturišem
Зависи да ли заиста треба да у краћем периоду смањиш тежину или да промениш начин исхране.

Jesi probao drzavnog psihologa 🤣 moja se kraljicetina u po mog nervnog sloma izula
pa proveravao ja da nije šta na nervnoj bazi, medjutim prvi put joj bilo čudno, drugi put me izbombardovala, treći put izbacila
Kaže: "idi tamo u hodnik pa mi pokaži prstom na koga ličiš a ako ne nadješ sličnog marš iz objekta"
mada ok izvuko sam neke kurtzobolja tablete, superiška... mogu gole žene da padaju oko tebe ti samo prodješ ko gospodin....

ovo prvo zbog srca da izbegnem bajpas bar koju godinu, pozdravio sam se
Онда је ипак и усвајање новог режима исхране. Ја лично немам много поверења у нутриционисте, бар на основу онога што сам видела из туђег искуства.

Твоја воља и одлучност су ту пресудне.
Оно што ће ти сви рећи је да престанеш да једеш пржено, конзервирано, бело брашно, пуномасне млечне производе, шећер и слаткише.

Али, не смеш да гладујеш, када год осетиш потребу, поједи пар залогаја и сачекај до оброка.

За мршављење треба јести нискокалоричну храну.

Водиш рачуна о калоријама.

Не мораш баш да једеш мање већ мање калорија. Постепено их смањујеш и правиш замене.

Нпр. уместо увече уз филм да грицкаш чипс и кока колу, грицкаш кокице направљене на врелом ваздуху и зеро колу.

За доручак, уместо јаја на пуно зејтина, скуваш их или уље (или свињску маст) ставиш само минимум, да једва покрије тигањ.

Уместо слаткиша, пређеш на банане,јагоде и сл.

Ручак, гледаш да није на уљу, јер је,рекох,калорично. Месо,поврће...

Избациш алкохол, јер има пуно калорија.

Процениш колико си калорија јео, тај број мораш да смањиш.

Нпр. јео си у просеку 4 000 калорија, твој нормалан број је 3000

То значи да бисмршао, мораш испод тог броја , нпр. 2700 (све то оквирно).

Онда је ипак и усвајање новог режима исхране. Ја лично немам много поверења у нутриционисте, бар на основу онога што сам видела из туђег искуства.

Твоја воља и одлучност су ту пресудне.
Оно што ће ти сви рећи је да престанеш да једеш пржено, конзервирано, бело брашно, пуномасне млечне производе, шећер и слаткише.

Али, не смеш да гладујеш, када год осетиш потребу, поједи пар залогаја и сачекај до оброка.
ja kad nešto radim to se trudim da bude temeljito
uzeo sam neke spaljivače masnih naslaga, ok, nisu to čudotvorni suplementi nego ono kao uz dijetu da se ubrza

images
images
images

Back