Problem sa nutricionistom

Крећи се што више, то је најважније, ово се не шалим, а за даље не гарантујем :mrgreen:
Свако има право да се креће и да буде кре... :mrgreen:
kad se setim kad srce nije moglo da pumpa...
krenem do prodavnice na 50m se ukoče noge... stojiš i trpiš bolove... pa kad popusti nastaviš...

То се не рачуна. :lol:
Како се бре не рачуна? Знаш ли колико треба воље поред све хране и слаткиша које сам спремала да не једем!

А истина је да када уђеш у режим, нема осећаја глади.

Како се бре не рачуна? Знаш ли колико треба воље поред све хране и слаткиша које сам спремала да не једем!

А истина је да када уђеш у режим, нема осећаја глади.
Знам.
Имам и ја у окружењу оне који могу да поједу вола и торту и да им се ништа не залепи, а не могу мој стојицизам преко његових леђа. :lol:
Моја срећа, заправо је, то што нисам зависна од слаткиша.
Нисам ни гурман.
Слатко волим само домаће, а то се не спрема пречесто.

Mislim da dijeta mora da ide po krvnoj grupi
ja sam A+
znači žitarice bi bile prioritet i prijaju

B krvna grupa ne može da ih smisli što je logično jer su "mesožderi"
u njihovoj dijeti ladno treba tri puta šnicla nedeljno što bi za A krvnu grupu bilo previše da obradi

za ostale sam zaboravio ima Google pa se leči preko njega :lol:

Mislim da dijeta mora da ide po krvnoj grupi
ja sam A+
znači žitarice bi bile prioritet i prijaju

B krvna grupa ne može da ih smisli što je logično jer su "mesožderi"
u njihovoj dijeti ladno treba tri puta šnicla nedeljno što bi za A krvnu grupu bilo previše da obradi

za ostale sam zaboravio ima Google pa se leči preko njega :lol:
Не написа нам ти пример дневног јеловника.
Препиши нам један дан.

Не написа нам ти пример дневног јеловника.
Препиши нам један дан.
kaže ovako:
doručak: ili proja (plek), ili pahuljice (kutija Nestle 400gr), ili sendvič (imaju u pekari onaj super)

užina voće - bljak, prskano, smeta

ručak: čorba + dozvoljena vrsta mesa + salata (bez primedbi)

užina - bljak, prskano, neću

večera: kačamak (celo pakovanje) ili sir i hleb i jogurt (bolje ovo drugo ima više)

Vidim da forsira kukuruz...

joj brate ovo pola ko da je nogama pisao....

pocepaću ovaj papir ako ni doktorka ne dešifruje...

popizdim... a ne smem da se nerviram zbog drugog problema...

kardiollog mi zabranio pomisao da se nerviram a ovaj nutri doca mi sjebo zen koncepciju totalno sa švarkopisom...

pa nije valjda stavio "lazanje" za večeru?
to meni odvratno, raja se pali valjda zbog Garfilda otkud znam, sto put bolja pita sa mesom...

Фали ти "Пажња ЗемлјаЧе" у наслову
vidi nisi shvatio igru reči...

Nije PAŽNJA ZEMLJAČE nego PAŽLJA ZEMNJAČE
lepše zvuči kad se izgovara, zameniš NJ i LJ probaj...
koji ste vi... sa kim se ja družim... pa nije ni čudo što sam se ugojio nabili ste mi depresiju koliko ne razmišljate
brinem više o vama nego o sebi, mislim se kako ovi uspeju da predju samostalno ulicu nije mi jasno... ii ne izlaze uopšte... ili ih vodi dresirani ker...
meni frižider zamena za ljubav. sve pravim gurmanski... imam ja dar za to... sve što rade i ostali samo malo drugačije... kažu žene nisam ja izmislio...

Poslednja izmena:
Ja treba da smršam i jedno vreme sam svaki drugi dan jela "Balkansku mešavinu" kuvanu u vodi sa malo soli i konzervu tune, bez ulja! I pola parčeta hleba.

Zatim spanać u malim količinama, sa malo hleba.

Nastavljam sa takvom ishranom, sa malo hleba, pa bez hleba, posle 22.01.

Brate mili meni su rekli da treba da te nešto bockaju da vide na šta si tolerantan na šta nisi...

Ovo je jako važno. Važno je i zbog celokupnog zdravlja i zbog načina na koji treba da smršaš ( možda si alergičan na neku namirnicu koja je u sklopu dijete ).

Ne razumem zašto nutricionista nije tražio prvo te analize, pa tek sa rezultatima napravio plan dijete.

Ja nikako da nateram sebe da idem kod jednog starog poznanika koji je lekar i ima ordinaciju u kojoj se rade analize na netoleranciju, i analize za alergene.

Ne znam koje privatne lab. to rade, ja znam samo za ovog mog poznanika. Nekada su te analize bile skupe, ne znam koliko danas koštaju.

Mršavi žive duže a debeli lepše
i jednima i drugima fale mnogi vitamini, minerali i zastitne supstance iz voca i povrca, ali je danas nartocito izazov zdravo se hraniti, kvalitetno, i onda ljudi idu linijom manjeg otpora, na kvantitet, kolicinu, prosto imamo zaveru, neznanje, neobavestenost, ili smo siromasni, nemamo para za skuplju i kvalitetniju hranu

užina voće - bljak, prskano, smeta

užina - bljak, prskano, neću
uzmes lepo celer pa grickaj one stapove, celer se ne prska, ja celu vezu iscedim sok, plus 1 ekstra pojedem
Došao medjed od domaćina a on meni - obroke za rehabilitaciju vrapca
ako ne unosis vlakna, fiber, brze ogladnis, probaj pa ces videti, pojedes stap celera i zavars glad
tako si nabio masnoce trigliceride, ne unosis vlakna,a ona postoje rastvorljiva i ne, razna

Poslednja izmena:
aman zaman 3 supene kašike pahuljica za Tetku od 80 kila nije isto kao za Baju od 138
ranije su hvaljene pahuljice kao zdrav pocetak dana, za dorucak, ne misle u rinfuzi, a od skora kazu da nisu zdrave [videcemo sta ce trampov kenedi da uradi po pitanju "MAHA"] jer dodaju secer, boje, itd:

FDA Says These Cereals Are No Longer Healthy

Some popular breakfast cereals may no longer be considered healthy because they contain added sugars and sodium.

Cereals with added sugars

• Raisin Bran: Contains 9 grams of added sugars
  • Honey Nut Cheerios: Contains 12 grams of added sugars
  • Honey Bunches of Oats: Contains 8–9 grams of added sugars
  • Frosted Mini Wheats: Contains 12 grams of added sugars
  • Life: Contains 8 grams of added sugars
  • Special K: Contains 4 grams of added sugars and 270 milligrams of sodium

ja kad nešto radim to se trudim da bude temeljito
uzeo sam neke spaljivače masnih naslaga, ok, nisu to čudotvorni suplementi nego ono kao uz dijetu da se ubrza

images
images
images
Ovo ti je bacanje para, to nisu lekovi i to ničemu ne služi niti funkcioniše.

Isto važi za "testove na toleranciju hrane". Takvi testovi ne postoje i to nauka ne priznaje (osim nekih izuzetaka kao što su testovi na alergije, na laktozu, i sl)

Ti si odrastao čovek, spusti dijetu na 1900-2000 kilokalorija dnevno, i biraj zdravu hranu, najviše onih stvari koje imaju visok Nutriscore, i uvedi praksu da pešačiš bar pola sata dnevno. Obroke podeli u 3-5 porcija dnevno, ako možeš neka budi svaki dan u isto ili slično vreme.

I za par meseci bićeš dobar.

ranije su hvaljene pahuljice kao zdrav pocetak dana, za dorucak, ne misle u rinfuzi, a od skora kazu da nisu zdrave [videcemo sta ce trampov kenedi da uradi po pitanju "MAHA"] jer dodaju secer, boje, itd:

FDA Says These Cereals Are No Longer Healthy

Some popular breakfast cereals may no longer be considered healthy because they contain added sugars and sodium.

Cereals with added sugars

• Raisin Bran: Contains 9 grams of added sugars
  • Honey Nut Cheerios: Contains 12 grams of added sugars
  • Honey Bunches of Oats: Contains 8–9 grams of added sugars
  • Frosted Mini Wheats: Contains 12 grams of added sugars
  • Life: Contains 8 grams of added sugars
  • Special K: Contains 4 grams of added sugars and 270 milligrams of sodium
Ovo su jedine zdrave pahuljice... One sa dodatkom šećera treba izbegavati.

1000054905.jpg

ja kad nešto radim to se trudim da bude temeljito
uzeo sam neke spaljivače masnih naslaga, ok, nisu to čudotvorni suplementi nego ono kao uz dijetu da se ubrza

images
images
images
neki hvale, neki kude, ali pazi, rizik postoji, bas citam ovde, za prvi preparat GARCINIA CAMBOGIA https://www.healthline.com/nutrition/garcinia-cambogia-does-it-work#safety
A review of 17 studies including 873 people concluded that HCA did not cause adverse effects at dosages up to 2,800 mg per day (19Trusted Source).
However, garcinia cambogia supplements have been linked to liver failure and other adverse effects in other, more recent studies.
One such case resulted after a 34-year-old man consumed 2,400 mg of a supplement containing garcinia cambogia extract daily for 5 months. The man experienced severe drug-induced liver failure and required a transplant (1Trusted Source).

Back