Pro Evolution Soccer

Ja igram i PES i FIFU.Iako nikad u zivu nisam voleo FIFU,a igram PES od 5-ice.PES igram jer je mnogo poboljsan u odnosu na PES 10,u svakom segmentu igre,a fifu igram zato sto mogu da je igram online bez originala :D.Mada FIFA uopste nije losa,iako dok je nisam probao mislio sam da je najgora igrica na svetu.

Ja igram i PES i FIFU.Iako nikad u zivu nisam voleo FIFU,a igram PES od 5-ice.PES igram jer je mnogo poboljsan u odnosu na PES 10,u svakom segmentu igre,a fifu igram zato sto mogu da je igram online bez originala :D.Mada FIFA uopste nije losa,iako dok je nisam probao mislio sam da je najgora igrica na svetu.

Ja sam FIFU ranije voleo. S njom sam počeo još na PSX, a prva koju sam intenzivno igrao bila je FIFA 2001 (neki su je kritikovali i pričali da ne valja, ali meni se baš dopadala), a posle sam dosta vremena proveo i uz izdanje za 2002. Već posle toga više nisam toliko uživao u FIFI, a FIFA 06 me je toliko razočarala (i iznervirala) da odonda uopšte nemam volju da je probam. Mada sam čuo da je ova nova, FIFA 11, urađena dosta dobro u verziji za PC...

A PES sam igrao još dok se zvao WE, odnosno ISS Pro. Na PC-ju je igram od četvrtog dela. Peticu nisam voleo jer su sudije bile suviše stroge i maltene za svaki duel svirali faul. Šestica mi je bila mnogo bolja, PES 2008 već slabiji, 2009-ku nisam ni uzimao, a ova poslednja dva su, po mom mišljenju, zaista poboljšana i unapređena. Slažem se, PES 2011 je još bolji od PES 2010, ali mesta za napredak još ima. Mislim da nema razloga da ne verujemo da će serijal biti još bolji u budućnosti, treba samo da porade na svojim "bolnim tačkama"; pritom mislim prvenstveno na licence, ali i na komentare koji su isto dosta slabi.

Ne igram onlajn, tako da mi ta opcija nije bitna... :cool:

Igrao sam pes 2011 i u prvom trenutku mi je delovao dobr. Ali posle nekog vremena je počeo da nervira, igrači trče svako za sebe. Onda sam uzeo fifu 11 i kao da sam progledao. Na "normal" brzini je malo brza, ali kad se stavi na "slow" je mnogo lepše. Mnogo je igrivija i realnije urađena nego pes.

Igrao sam i fifu11i pes11 i fifa je realnija pes je...ma nemam reci da opisem.Mada mi se"svidja"kako su igraci onako leprsavi po terenu i kako se fino sudaraju ko muve bez glave i kako bez problema dajes golove sa 35-40 metara (jednom sam sa Stankovicem dao rubinu gol u ligi sampiona skoro sa pola tri koraka je usao u protivnicku polovinu i dao gol kroz usi golmanu) i kako ti uvek ukljuci igraca koji nema veze sa situacijom na terenu...i mogu ovo da pisem do sutra.Neko je ovde napisao kako je to igrica i da zbog toga ne treba da bude realna slazem se al ako imas izmedju 2 i 10 godina mi malo stariji bi voleli da je realnija.Probajte fifu ali ne one demo gluposti nego pravu igru na profesional nivou

Malo sam se razocarao sto su promenili izgled menija za formaciju i izmene, sto nema u donjim uglovima imena igraca i iznad njih RAVNA linija za sut (sada i dodavanje). Sto su menjali stvari koje su u PESu od nastanka? Ok mi je da su promenili malo gameplay i ubacili da biras snagu dodavanja, ali ostale promene su cisto radi promene sto ja jako ne volim. Ja sam inace nostalgicar i nevolim kad se promene stvari na koje sam se bas navikao :(

pisem i ovde samo da napljunem pes,jer ovo sto radi je klasicno kopiranje Fife ,i to naravno bedna kopija jer je original sastavljen od svog prepoznatljivog stila. Najgora stvar koja me odma sludi je kamera ,na osnovu koje nikako ne mogu da odredim let lopte itd.Mozda sam lud ali igracu pes10 i dalje ,ili uzecu fifu 11 a ovo nikako...

Još jedna stvar koja se meni ne sviđa u PES 2011 je upravljanje odbranom. Držanje R1 i X je sve manje efikasno, desilo mi se više puta da jeftino primim gol jer moj igrač ne uradi ono što sam hteo da uradi, a na isti način sam se branio u svim prethodnim PES-ovima.

Još jedna stvar koja se meni ne sviđa u PES 2011 je upravljanje odbranom. Držanje R1 i X je sve manje efikasno, desilo mi se više puta da jeftino primim gol jer moj igrač ne uradi ono što sam hteo da uradi, a na isti način sam se branio u svim prethodnim PES-ovima.

Slazem se potpuno sa ovim.

I da dodam, gol je jako tesko dati, svaka utakmica sto sam igrao sa drustvom je bila 0-2, dok je u 2010 bilo raznolikosti, od 0:0 do 7+ (kad su napadaci raspolozeni). I onda mi se desi da sam zamalo dao gol od svog sesnaesterca (bukvalno), Lucio ispuca i golman kako je bio izleteo malo krene lopta preko njega i jedva je stigao da je izbaci u korner. Igram taj fudbal od soni keca i ovo mi se jos nije desilo, a davao sam svakakve golove. Eto, u 2011 ne mogu da dam gol izvan sesnaest, pa cak ni iz bolje situacije i blize golu (osim ako se odbije, vecinu golova sam tako dao), a zamalo dam od svojih sesnaest...

Mojoj ekipi se efikasnost menja iz utakmice u utakmicu. Na jednoj daju tri-četiri gola, na drugoj se skroz ispromašuju. Ali ono sa odbranom zaista ide na živce. Desilo mi se da posle šuta protivnika moj golman odbrani, lopta se kotrlja ka igračima među kojima su bila, čini mi se, petorica mojih i jedan protivnički. Ja držim X, ili R1 i X, ali moji ko da se sklanjaju od lopte... i od svih mojih, do lopte se probije onaj jedan protivnički igrač, šutira i da gol. :dash:

Dešava mi se i da samo pipnem dugme za šut kad pucam na gol, a moj igrač pošalje loptu u svemir... i onaj čuveni komentar koji svaki put čujem "i da je gol dvaput toliko veliki, on bi promašio". :roll:

Generalno, PES 2011 mi je teži za igranje od prethodnika. PES 2010 sam igrao na četvrtom nivou težine, a 2011-icu na trećem.

A davanje golova izvan šesnaesterca meni i nije neki podvig, ali treba da imaš veštog igrača sa dobrim šutom. Ja igram sa AC Milanom, u kome je Ibrahimović koji stvarno majstorski šutira.

Poslednja izmena:
Mojoj ekipi se efikasnost menja iz utakmice u utakmicu. Na jednoj daju tri-četiri gola, na drugoj se skroz ispromašuju. Ali ono sa odbranom zaista ide na živce. Desilo mi se da posle šuta protivnika moj golman odbrani, lopta se kotrlja ka igračima među kojima su bila, čini mi se, petorica mojih i jedan protivnički. Ja držim X, ili R1 i X, ali moji ko da se sklanjaju od lopte... i od svih mojih, do lopte se probije onaj jedan protivnički igrač, šutira i da gol. :dash:

Dešava mi se i da samo pipnem dugme za šut kad pucam na gol, a moj igrač pošalje loptu u svemir... i onaj čuveni komentar koji svaki put čujem "i da je gol dvaput toliko veliki, on bi promašio". :roll:

Generalno, PES 2011 mi je teži za igranje od prethodnika. PES 2010 sam igrao na četvrtom nivou težine, a 2011-icu na trećem.

A davanje golova izvan šesnaesterca meni i nije neki podvig, ali treba da imaš veštog igrača sa dobrim šutom. Ja igram sa AC Milanom, u kome je Ibrahimović koji stvarno majstorski šutira.

Ali kad to kaze a lopta pored precke proleti..aaao. Zato lepo namestim francuske komentatore i ne znam sta pricaju a prija mi tonalitet.

drug mi je prekopirao vec instalirani pes( instalira na njegovom kompu)na cd i ja sam to prebacio na svoj.ali kada hocu da pokrenem izadje obavestenje da nemoze jer pes11 nije instaliran,moze li to nekako da se resi?

Igram Master Ligu i imam igrača koga želim da zadržim u timu, ali za njega piše "desperate to move". Ne znam čime bi mogao da bude nezadovoljan - starter je, igra na poziciji koja mu odgovara... Misleći da je problem možda finansijske prirode, hteo sam da mu dam povišicu, ali nisam uspeo da nađem opciju za to (zna li neko kako se igračima određuju plate i postoji li uopšte ta opcija?). Kako postići da kod igrača koji imaju "frosty relationship with the club" odnos više ne bude "frosty" (pošto imam još takvih igrača koje isto ne želim da prodajem)? Kako je još moguće odobrovoljiti igrača i privoleti ga da ostane u klubu, osim davanjem veće minutaže i stavljanja na poziciju koja mu najviše odgovara?

Back