Oslobađanje memorijskog prostora

Znas kako, ne mozes od telefona nize klase da ocekujes da radi godinama bez problema, jedino ako ga vrlo slabo koristis bukvalno za najosnovnije stvari pa ajde.
E, imam i tu nešto da kažem:
Čudno je kad provedem 6 sati na Krstarici na primer, posle pogledam stanje memorije i bude nekad i skoro 600
Ili na Google
A kada vreme provedem na Fejsbuku, kad proverim stanje - oko 400

Svašta.

Ko zna koliko su ti podaci tačni uopšte?

A to što Instagram "jede" memoriju, ta aplikacija je na SD, a nije ni inače velika.

Jedino slike da pobrišem, ali i one su na SD prebačene.

Toga sam se i plašila.
Imam malo RAM memorije, svega 2GB

Ljudi koji se razumeju su mi rekli dve stvari:
1. Što su škrtarili sa RAM-om?
Međutim, ja posle nađem na internetu odgovor, za ovaj model telefona je to dovoljno zbog toga i toga što nisam razumela, ali sam razumela - dovoljno ti je.
Hvala na odgovoru :)
Nije danas dovoljno 2GB za telefon, jer nezavisno od telefona, aplikacije troše onoliko memorije koliko troše nezavisno od modela telefona.
Naročlto su "gladne" aplikacije društvenih mreža, FB, Instagram, TikTok, pa onda YouTube, Netflix, itd

Naravno, najviše od svega jedu browseri i igrice (pretpostavljam da ne igraš "teške" igrice), ali samo Chrome sa mnogo tabova otvorenih lagano pojede svih 2GB.

Znači ako ti se vuče telefon i sporo reaguje, optimizacija će da pomogne samo u ograničenom stepenu, bolje je da razmisliš o telefonu sa više ram memorije, ima sada dosta vrlo povoljnih modela.

Pogledajte prilog 1783270
Google play usluge nisam dirala.
Jer ne znam smem li?
Za sve ostalo brišem keš redovno, ponekad brišem i "podatke", pa se ponovo ulogujem.

Želim da oslobodim još prostora pa pitam smem li dirati ovo a da nešto ne zayebem, dugo vremena nisam ništa "čačkala", (pitam baš za OVO jer zauzima 2, 45 GB) i znam da se nalazi u internoj memoriji telefona.
@Sizif
Google play usluge 2, 45 GB
Smem li da diram ovo?

To mi zauzima prostor. Najviše.

@Sizif
Google play usluge 2, 45 GB
Smem li da diram ovo?

To mi zauzima prostor. Najviše.
To ti je osnova tvog telefona, kao što je na pc-ju "Windows" folder.

Dakle to bi bilo kao da sređuješ svoj auto i da bi dobila više prostora, izvadiš motor.

Šalu na stranu, možeš da pobrišeš keš Google Play Servisa, ali on će se vrlo brzo napraviti ponovo.

Redovno iz interne memorije brišem keš iz Google play usluge i nikad nisam imao nikakvih problema.

Takođe preko fajl menadžera brišem ako se nešto pojavi u DCIM-->thumbnails. Ponekad se pojavi samostalan folder thumbnails (ne u sastavu DCIM) sa desetak foldera koji u sebi sadrže po jedan ili dva fajla. Sve to komplet obrišem.

Telefon je matori Samsung galaxy j5 i sa njim nemam nikakvih problema, pa i što se brzine tiče.

Ja sam sad izbrisala još nekoliko aplikacija, Instagram, na primer, šta će mi, koristim ga na 5 minuta mesečno,
Isto FB Lite, Messanger i prisilno zaustavila FB aplikaciju koja je bila u telefonu kad sam ga kupila.

I Google play usluge su se popele sa 2, 45 na 2,.6 GB
To je... nemoguće?

Svašta, lepo ja kažem da nas VI taj.ebava
:lol:

Back