Pro Evolution Soccer

Imam problem s instaliranjem PES 2010. U toku instalacije dobijem poruku: "Error reading from file G:\program files\KONAMI\pes 2010\img\dt01.img. Verify that the file exists and that you can access it." Ja pogledam u virtuelni DVD drajv i vidim da u tom folderu postoji taj fajl. :neutral: Ne znam kako sad da potvrdim da taj fajl postoji kad dobijem samo opcije Retry i Cancel, bez Browse?

Inače mount-ujem disk preko program Magic Disc. Kad sam probao sa Alkoholom 120%, odem na Add Image i stavim PES 2010 na listu, ali kad kliknem dvaput ništa se ne dešava, a opcija Mount Drive mi je bleda.

Imam problem s instaliranjem PES 2010. U toku instalacije dobijem poruku: "Error reading from file G:\program files\KONAMI\pes 2010\img\dt01.img. Verify that the file exists and that you can access it." Ja pogledam u virtuelni DVD drajv i vidim da u tom folderu postoji taj fajl. :neutral: Ne znam kako sad da potvrdim da taj fajl postoji kad dobijem samo opcije Retry i Cancel, bez Browse?

Inače mount-ujem disk preko program Magic Disc. Kad sam probao sa Alkoholom 120%, odem na Add Image i stavim PES 2010 na listu, ali kad kliknem dvaput ništa se ne dešava, a opcija Mount Drive mi je bleda.

Probaj sa DAEMON TOOLS-om.
Ako bude isti problem...javi pa da trazimo neko drugo rjesenje.

Kada sa DAEMON TOOLS-om odem na Mount pa na MDS fajl dobijem poruku "Unable to mount image. File not accessible."

U međuvremenu sam zamenio disk i uzeo novi, i ista priča: u Alkoholu 120% je bleda opcija "Mount on device", a Magic Disc opet kaže da ne može da pročita isti onaj fajl. U čemu je fora? Zar je moguće da je i drugi disk loše narezan tako da komp ne može da prepozna taj isti fajl, a on je tu, na disku? :confused:

Kada sa DAEMON TOOLS-om odem na Mount pa na MDS fajl dobijem poruku "Unable to mount image. File not accessible."

U međuvremenu sam zamenio disk i uzeo novi, i ista priča: u Alkoholu 120% je bleda opcija "Mount on device", a Magic Disc opet kaže da ne može da pročita isti onaj fajl. U čemu je fora? Zar je moguće da je i drugi disk loše narezan tako da komp ne može da prepozna taj isti fajl, a on je tu, na disku? :confused:

Ne vjerujem.
A sa ALCOHOL-om ti uradi posao???

nabavio sam za Xbox PES10 zaista odlicna igra, pogotovo ono sto su ubacili Ligu sampiona to je pun pogodak, igrao bi igru samo zbog toga.
Sad jedino mi se ne svidja malo to sto je defanziva previse naglasena (bar na ovim tezim nivoima) pa tako da malo kvari utisak realisticnosti, mislim taj presing mi je malo nerealan, mislim ja igracu dodam loptu i odjednom se stvore trojica oko njega i tako celu tekmu sto je nerealno ili recimo ja im uzmem loptu negde na 40 metara od gola i punim trkom krenem ka golu dok su protivnicki igraci bar 15-20 metara iza mene i kao stignu da me izblokiraju il da mi uzmu loptu posle remplovanja.
Takodje i sudjenje bas nije najbolje odradjeno, kriterijumi se dosta razlilikuju recimo oni mene tamo ubijaju i to po 2 igraca startuju odjednom na jednog iz moje ekipe i kao nista, a ja za najobicniji start na loptu popijem crveni.

Ali u svakom slucaju ova igra svakako ima mnogo vise vrlina nego mana i sto je najvaznije za igru ume da te uvuce u sebe tako da nastavicu da uzivam u ovoj igri ali nabacicu jos i FIFU10 napravicu paralelu pa videcu.

Takodje i sudjenje bas nije najbolje odradjeno, kriterijumi se dosta razlilikuju recimo oni mene tamo ubijaju i to po 2 igraca startuju odjednom na jednog iz moje ekipe i kao nista, a ja za najobicniji start na loptu popijem crveni.

Mene sudjenje zakla na PES 2009. Tacno je sve ovako kako si naveo. Totalno nije fer sudjenje! I jos je glupo sto nikad ne smijes pustiti komp da ti vodi igrace u odbrani, nego odmah moras prebaciti kursor na najblizeg, jer komp igraci odmah ulecu klizeci start i dobijaju crveni karton.

Po mom mišljenju, najgore suđenje je bilo u PES 5. Svaki duel - faul. Užasno mi je to išlo na živce. :dash:

Što se tiče mog problema, kupio sam disk kod drugog prodavca i sve je bilo OK. Nikakav alkohol, daemon, nikakvo mount-ovanje, samo pritisnem Install, kad zatraži drugi disk ja ga ubacim, posle toga samo krekujem i to je bukvalno sve. Zaista mi nije jasno zašto neki i dalje komplikuju proces instalacije kad može ovako jednostavno?

Moji utisci o igri: sasvim dobro urađena, svakako da su se potrudili u odnosu na prošle nastavke (PES 2008 mi se nije dopao a 2009-ku nisam ni kupovao; moj omiljeni deo je PES 6). Grafika je sasvim OK, mada sam ipak očekivao bolju (ali zato igra nije mnogo zahtevna pa ne treba mnogo jaka mašina čak ni za High podešavanja). Moj stari je bio oduševljen grafikom, ali u vreme kad je on igrao igrice, igrači na ekranu su bili kockice sa rukama i nogama, tako da me ne čudi. :mrgreen:

Sama utakmica isto izgleda super, ali na animacijama je moglo još malo da se poradi, u smislu da se poboljšaju u odnosu na ranije i ubace neke nove. Muzika u menijima je sjajna, ima par poznatih pesama, ali komentarima nedostaje još malo raznovrsnosti.

Dobro je i što je, koliko sam mogao da primetim, još više timova licencirano, ali stvarno bi mogli da licenciraju celu Premier ligu, Bundes ligu (ja je nikad ne igram ali znam da ima dosta onih koji bi voleli nju), kao i još reprezentacija uključujući i našu. Dopada mi se i što su ubacili slova karakteristična za alfabete drugih jezika osim engleskog, uključujući tu i naše Š, Č, Ć, Ž, Đ.

Sve u svemu, moji utisci su sasvim pozitivni. Kao što reče jos_1_5ak, svakako ima mnogo više vrlina nego mana. Ne bih mogao da napravim poređenje sa FIFOM jer nju ne kupujem već godinama. Poslednja FIFA u kojoj sam ja zaista uživao bila je još FIFA 2002 za PSX.

Dobra je igra, ali po meni ima dosta mana. Npr. ti faulovi, uklizam liku direkt u noge i nista, nema cak ni faula, sledeci put uklizam tacno na loptu i dobijem zuti, i tako ne svira te jace faulove nekad, a na polovini svaki duel svira faul. NI pasovi bas nisu sjajni, tacno vidim kako i kuda treba pas da ide i on doda direkt u protivnickog igraca. A o penalima da ne pricam, ono je tek katastrofa.
Medjutim kako sam igrao svaki PES do sada, igram i ovaj, iako ima dosta falinki...

Dobra je igra, ali po meni ima dosta mana. Npr. ti faulovi, uklizam liku direkt u noge i nista, nema cak ni faula, sledeci put uklizam tacno na loptu i dobijem zuti

Jeste, i mene to zna da iznervira. Nekad "izmisli" faul, a nekad za start posred nogu ne dosudi ništa (mada se češće dešava ovo prvo).

Ni pasovi bas nisu sjajni, tacno vidim kako i kuda treba pas da ide i on doda direkt u protivnickog igraca.

:tick:

Plus što su ubacili komandu da ako pritisneš dugme za pas više puta on počne da dribla umesto da doda loptu. Ne znam za tebe, i za vas ostale, ali meni je ta komanda bez veze. Jer ponekad mahinalno pritisnem dugme za pas dva puta i on krene da dribla i izgubi loptu. z:hm:

A o penalima da ne pricam, ono je tek katastrofa.

A jesi provalio da može da kazni igrača ako proba da simulira penal? Jednom je protivnički igrač pao u mom kaznenom prostoru, i sudija prekida igru i još se hvata za džep, ja mislio da će dosuditi penal za protivnični tim, a on dao žuti karton protivničkom igraču zbog simuliranja. z:) Možda postoji i neka komanda kojom može da se proba da se iznudi penal?

Ali jedna stvar koju nikako da ubace u PES (za FIFU ne znam) je igranje rukom, tj. sankcionisanje istog. Neke druge starije igre su je imale, recimo This Is Football.

Valjda će u narednim izdanjima da porade i na tim manama. Here's hoping...

A jesi provalio da može da kazni igrača ako proba da simulira penal? Jednom je protivnički igrač pao u mom kaznenom prostoru, i sudija prekida igru i još se hvata za džep, ja mislio da će dosuditi penal za protivnični tim, a on dao žuti karton protivničkom igraču zbog simuliranja. z:) Možda postoji i neka komanda kojom može da se proba da se iznudi penal?
Odg:Moze da se simulira penal i ne samo penal vec i bilo koji drugi faul van sesnesterca to se radi komandama na R1+L1+L2 u isto vreme zadrzi i igrac pada ko pokosenz:)

Pa da li je dobio karton za simuliranje ili se izvukao? ;)

Sistem za pravljenje igrača je sjajan, uz malo više truda moguće je napraviti igrača sa željenim likom, pa sam uspeo da obrazujem lice koje manje-više liči na moje i ubacim se u Liverpul. S njim sam najpre igrao Ligu Šampiona koja je po meni najbolje urađen segment u igri. Sve je različito u odnosu na ostale modove kad igraš nju: muzika u menijima, sami meniji, skin, a i pehar izgleda kako treba da izgleda, za razliku od nelicenciranih takmičenja.

Na sajtu http://www.pespatchs.com/ ima dosta dobrih patch-eva. Od srca preporučujem SM Patch koji jeste malo veći, ali zaista ga vredi skidati jer sve ispravlja: prava su imena svih igrača i takmičenja, lica većine igrača, dresovi svih reprezentacija i klubova, reprezentacije imaju grbove svojih saveza umesto zastava, a poslednja verzija 3.9 ima i ubačene klubove koji nedostaju (oni koji navijaju za Partizan će se obradovati jer i on je ubačen ;)), Alžir i Novi Zeland (koji fale od timova sa SP), klasične timove i igrače i još puno toga. Sjajan patch. :super:

A neki naši fanovi su napravili patch Jelen Superliga gde su, pored Zvezde i Partizana, još i OFK Beograd, Vojvodina, Smederevo i FK Javor. :)

Kad igram Master ligu i odem u Game Plan, formacija mi je stalno 4-4-2 sa određenim rasporedom igrača i ne mogu da je promenim. Koju god taktiku da podesim (čak i default), ne snime mi se izmene kad odem na Exit, nego se opet vrati na 4-4-2. Kako da sačuvam formaciju koju želim? Sve druge izmene koje napravim u Game Plan-u (startna postava, kapiten, ko šta šutira...) mi snimi, samo nikako ne mogu da promenim formaciju. z:(

Kad igram Master ligu i odem u Game Plan, formacija mi je stalno 4-4-2 sa određenim rasporedom igrača i ne mogu da je promenim. Koju god taktiku da podesim (čak i default), ne snime mi se izmene kad odem na Exit, nego se opet vrati na 4-4-2. Kako da sačuvam formaciju koju želim? Sve druge izmene koje napravim u Game Plan-u (startna postava, kapiten, ko šta šutira...) mi snimi, samo nikako ne mogu da promenim formaciju. z:(

ne moze vise kao nekad ranije
mozda moze preko patcha

savjetujem ti da odes u edit i da tamo promjenis sve stavke koje te interesuju za odredjenu ekipu i snimis promjene..

moje pitanje

pola igraca su mi crni u crnim majicama , crnim glavama, rukama, nogama dresovima...
takodje neki od ovih normalnih, na dresovima imaju samo broj a nemaju ime
ili imaju ime a nemaju broj
ili nemaju nista

bez obzira jel low, med ili high
i bez obzira na rezoluciju

igra tece lagano i podmazano ali me ovo uzasno nervira
....

Back