Privilegije koje su date Srbima iz Republike Srpske

Ti ne razumes da ja govorim o jezickoj praksi u drzavi Srbiji.
To tvoje poentiranje o jezickoj praksi u jednoj zajednici, sa jezickoj praksi u drugoj je potpuno besmisleno.
Ljudi iz Srbije ce za neke Hercegovce da kazu 'Bosanci', za druge 'Crnogorci'. Bukvalno ce samo ovakvi opterecenici kao sto se sakupljaju po ovakvim forumima ovde da ih nazovu 'Hercegovci' u jezickoj praksi, ulazeci u neke besmislicarske istorisjke/geografske/politicke nebitne gluposti za danasnji zivot.
Pretpostavljam da imas masu ljudi u Belgiji koji nece da sebe zovu 'Belgijanci', pa ces ti opet da ih zoves 'Belgijanci', i bukvalno niko nigde to ne smatra necim bitnom; osim po besmislicarskim drustvenim fakultetima na srpskom jeziku, i ovakvih foruma.
A ti ne razumijes da sam ja u Srbiji bila vise od jednom i mozda poznajem jezicku praksu.😂

Ne mozes ni znati kad ne pratis lekcije.😀
Prvo,to nije rijec"izBosne",nego,kao sto rekoh iz Hercegovine.
Znaci..."ne znam i ne zelim da znam".😁
Eto,dvije stvari si sada naucio, jos samo da usvojis znanje.😀
Ne znam da li razumes kontekst mog posta, upravo je kontekst 'isti krac'. :rida: :cepanje:

U mom selu se to kaze 'Mnogo ga cavuljis', ali je nekulturno reci zenskoj osobi tako nesto, pa cu to da napisem ovom Karadjordju kada me sledeci put citira. :kafa:

Ok.
Onda budi realna.
Koliko gradjana Srbije ce za Hercegovce da kazu 'Hercegovci'?
Daj nam te promile.
One koje ja poznajem...svi do jednog.🙂
To, inace, spada u osnovnoskolsko obrazovanje.
Licno,volim geografiju i nisu mi jasni ljudi koji ne znaju dalje od svog praga.
Kako ja "izBosne"znam regije u Srbiji,pa i sire...cak i ako negdje nikad nisam bila?
Necu lupiti da je covjek iz Sumadije,Sremac npr.

"Ми се држимо заједно"
је већ виђен аксиом у матици од шиптара...гораца...
А заправо значи
"Цркните сви остали"
Bas si mnogo pametan!
Svi pametni narodi se drze zajedno.
Tu se mnogo moze nauciti npr.od Turaka.Oni se drze zajedno,pomazu jedni druge,cuvaju svoj jezik,vjeru i obicaje,imaju dosta djece...
Ima ih...ne znam koliko miliona...
A nas Srba,saka jada i opet se dijelimo medjusobno,da li regionalno,da li po gradovima,selima,a cesto i u kuci brat sa bratom ne prica.
Posle nam je djavo kriv!
Dovoljno je da dodje neki neprijatelj Srba,tipa ovaj guslar,baci kosku...i mi se svadjamo,a on se nasladjuje.
Vidim da mu je moderator obrisao govor mrznje i nacisticku izjavu kojom Hercegovce uporedjuje sa psima,ali nazalost se dozvoljava da uopste takve osobe koriste ovaj medijski prostor,uglavnom bez sankcija.

One koje ja poznajem...svi do jednog.🙂
To, inace, spada u osnovnoskolsko obrazovanje.
Licno,volim geografiju i nisu mi jasni ljudi koji ne znaju dalje od svog praga.
Kako ja "izBosne"znam regije u Srbiji,pa i sire...cak i ako negdje nikad nisam bila?
Necu lupiti da je covjek iz Sumadije,Sremac npr.

Kako da ne :hahaha:
Pa bolje ti je da ucis regije Luizijane, nego regije Srbije, iskreno.
Ne razumem sta ce ti regije Srbije :dontunderstand:

Koja trojica?I koje tacno misljenje imate?
I koliko to "brace"uopste poznajete?
I jeste li bili kad kod "brace"u gostima?
Ako ste bili,kako ste docekani?
opet..jel ja mogu nesto da napisem a da mi ti ne solis pamet?

imas jedno misljenje, ja imam drugo i cao. ja tebe ne ubedjujem, ti meni ne mozes soliti pamet jer sam prosao svet i sfrj uzduz i popreko i znam sta sam video.

Back