- Poruka
- 5.975
U nekim delovima Srbije, posle 99-e, za Srbe sa Kosova se koristio naziv 'Siptari'.
ne seri molim te
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U nekim delovima Srbije, posle 99-e, za Srbe sa Kosova se koristio naziv 'Siptari'.
Hau jes nou "srbijanski" čovek kad čuje da se neko zove Sabahudin ili Zuhdija ili Franjo,Jozo i sl. sigurno pomisli ovaj je Bosanac.Za Muslimane i Hrvate iz BiH isto koristimo 'Bosanci'.
Dajte jos malo tih lekcija o kolektivistickim narativima, i koji strucnjak ih kako koristi.To se zove geografska pripadnost some.
Cista istina.ne seri molim te
Cista istina.
Hajde jos samo kazi kako i za sve koji su iz Crne Gore, bilo oni pro-BIA, ili pro-Milo, ne kazemo isto 'Crnogorci', nego ih kobajagi zovemo 'Srbi iz Crne Gore'.Hau jes nou "srbijanski" čovek kad čuje da se neko zove Sabahudin ili Zuhdija ili Franjo,Jozo i sl. sigurno pomisli ovaj je Bosanac.
Ne,tako ne biva.Svako će da pomisli i da kaže ovaj je Musliman odnosno Hrvat.
Ti pripadaš jednom političkom miljeu koji je izazito malobrojan.
Cista istina, kao i sve sto napisem ovde.Cista laz...hajde odjebaus decace...pravo u food bank
Onaj ko to koristi samo pokazuje svoju (malu)inteligenciju.U nekim delovima Srbije, posle 99-e, za Srbe sa Kosova se koristio naziv 'Siptari'.
Za vas bas nisu.Znate vi dobro razliku.Istina ziva, za nas su to sve isti
Ajde vise,dosadbi ste sa tim sta je bi
Onaj ko to koristi samo pokazuje svoju (malu)inteligenciju.
I za Hercegovce?Za Muslimane i Hrvate iz BiH isto koristimo 'Bosanci'.
Nije isto.Srbe iz Crne Gore ili u Crnoj Gori možemo da identifikujemo samo na osnovu njihove nacionalne ili političke deklaracije.Hajde jos samo kazi kako i za sve koji su iz Crne Gore, bilo oni pro-BIA, ili pro-Milo, ne kazemo isto 'Crnogorci', nego ih kobajagi zovemo 'Srbi iz Crne Gore'.
Da.I za Hercegovce?![]()
Vrati se u prvi osnovne.Dajte jos malo tih lekcija o kolektivistickim narativima, i koji strucnjak ih kako koristi.
To su zaista onako, ozbiljne rasprave.
Vec zamisljam kako bi te taj isti Hercegovac spucao u glavu da mu to kazes.
Sta mislis, da li postoje neke zajednice koje toliko tupe i vredjaju se oko reci o kolektivnim identitetima?Vrati se u prvi osnovne.![]()
Vec zamisljam kako bi te taj isti Hercegovac spucao u glavu da mu to kazes.![]()
Sta mislis, da li postoje neke zajednice koje toliko tupe i vredjaju se oko reci o kolektivnim identitetima?
Ono, zamisli neko u Luizjiani ispise 23 naucnih radova oko toga kako ovi iz Evrope nemaju pojma kada ga nazovu 'Jenki'?
Obrisala sam recenicu...pametni bi shvatili da je u pitanju greska.Bi je covek koji je biseksualne orijentacije.
Ne, to je zivi jezik, i to nije nista lose. Zavisi od konteksta u kom znacenju se upotrebljava.
Ono sto je lose je kada dezurni kolektivisticki guslari krenu da tupe o tim kolektivistickim narativima i identitetima. Zamisli, jezik nije zamisljen da mu naucnici dele definicije o kolektivnim identitetima.
Naprotiv...siguran u svoje ime i porijeklo.Pa kad je ocigledni nesigurni Edipovac koji se vredja oko gluposti.![]()
Ne znam i ne uznavam.Sta mislis, da li postoje neke zajednice koje toliko tupe i vredjaju se oko reci o kolektivnim identitetima?
Ono, zamisli neko u Luizjiani ispise 23 naucnih radova oko toga kako ovi iz Evrope nemaju pojma kada ga nazovu 'Jenki'?
Ti ne razumes da ja govorim o jezickoj praksi u drzavi Srbiji.Obrisala sam recenicu...pametni bi shvatili da je u pitanju greska.
Omasila sam temu,nemam naocari.
Ja samo vidim da ti ovde tupis o stvarima o kojim pojma nemas.
Jednog Hercegovca ces nazvati Bosanac...a ne postoji nijedan jedini covjek koji zivi na podrucju Hercegovine,bio on Srbin,Hrvat ili Bosnjak ,a da ce sebe nazvati Bosancem.
Ako meni ne vjerujes,idi sam pa provjeri.
Kreni od Ljubuskog,Sirokog Brijega,pa onda Gacko,Nevesinje...![]()
Obrisala sam recenicu...pametni bi shvatili da je u pitanju greska.
Omasila sam temu,nemam naocari.
Ja samo vidim da ti ovde tupis o stvarima o kojim pojma nemas.
Jednog Hercegovca ces nazvati Bosanac...a ne postoji nijedan jedini covjek koji zivi na podrucju Hercegovine,bio on Srbin,Hrvat ili Bosnjak ,a da ce sebe nazvati Bosancem.
Ako meni ne vjerujes,idi sam pa provjeri.
Kreni od Ljubuskog,Sirokog Brijega,pa onda Gacko,Nevesinje...![]()
Zamisli da je neko siguran u sebe pa se nervira do nivoa fizickog obracuna ako ga neko nazove kolektivnim identitetom koji on ne dozivljava kao svojNaprotiv...siguran u svoje ime i porijeklo.
I ne da da ga drugi zaebavaju.![]()
Ti ne razumes da ja govorim o jezickoj praksi u drzavi Srbiji.
To tvoje poentiranje o jezickoj praksi u jednoj zajednici, sa jezickoj praksi u drugoj je potpuno besmisleno.
Ljudi iz Srbije ce za neke Hercegovce da kazu 'Bosanci', za druge 'Crnogorci'. Bukvalno ce samo ovakvi opterecenici kao sto se sakupljaju po ovakvim forumima ovde da ih nazovu 'Hercegovci' u jezickoj praksi, ulazeci u neke besmislicarske istorisjke/geografske/politicke nebitne gluposti za danasnji zivot.
Pretpostavljam da imas masu ljudi u Belgiji koji nece da sebe zovu 'Belgijanci', pa ces ti opet da ih zoves 'Belgijanci', i bukvalno niko nigde to ne smatra necim bitnom; osim po besmislicarskim drustvenim fakultetima na srpskom jeziku, i ovakvih foruma.