Privilegije koje su date Srbima iz Republike Srpske

Ne razumijem bas sta si htio reci.
Meni jesu svi Srbi braca,ma kako ti to zelio da banalizujes.
Nisu mi Hrvati braca,nisu mi Siptari braca,nisu mi Francuzi braca ili bilo ko drugi...iz razloga sto ja nista zajednicko s njima nemam.
A sa Srbima imam.
Nisam jedinka,pala sa Marsa,nego sam se rodila i zivim i pripadam tom narodu.
Sta je sad tu nerealno?
Ova tvoja recenica je ili foliranje, ili indoktrinacija.
Ili mozda kao kada se oni alkosi bratime kada sljokaju u kafani, pa su svi jedni drugome braca.
Eto ti mozda jos jedne kulturoloske razlike. U Srbiji, bukvalno svako ko je racionalan i nije pijan, ovu recenicu nece doziveti u ozbiljnom kontekstu.
Zivot i drustvo su mnogo kompleksniji od toga da ti ides i govoris da je neko iz neke grupe koja je apstraktni pojam, da su to neka tvoja 'braca i sestre'
To je potpuna megalomanija, da neko nije pijan, a da misli to ozbiljno.
Mislim da ako hoces da razumes nesto o ljudima iz Srbije, moras da razumes da te megalomanske fore u Srbiji ne prolaze bas toliko.
Mislim, prolaze u odredjenim stvarima, i kada pomenuta Sluzba krene da lupa, ali cak i tada, vecina gradjana Srbije razume sta je to.
Zamisli, ima Hrvata, Albanaca, Indonezana i Argentinaca, sa kojima isto mozes naci slicnosti, pa ih apstrakcijom opises jednim pojmom, tipa 'Zene koje vole da gledaju Engleskog Pacijenta'. Ti mislis da je to nista bitno, a opet govori jednu stvar o tebi; a to sto ti meni kazes da si Srpkinja iz Bosne, meni ne govori nista bitno. Nemam pojma ko si ti i kakav ti je karakter, kakve su ti vrednosti, da li bi mi prijala kao osoba, ili bih smatrao da si najveci olos. I ti prelazis preko svih tih bitnih stvari, i mozes da nazoves neke tamo 'bracom', samo zato sto su Srbi. Besmislica.

Evo recimo za tebe jos jedno pitanje i necu vise,odoh spavati.😂
Sta ti mislis zasto sam ja,kao Srpkinja iz Republike Srpske bas na ovom forumu...tj.forumu iz Srbije,a nisam na bosanskom forumu klix?
Ali ono bas tvoje misljenje,bez ikakvih sluzbi,insinuacija,dvosmislenosti...
Ono,sta ti mislis zasto sam ja bas tu? 😂
Ne znam, svako ima svoje razloge.
Ja sam ovde zato sto volim da se svadjam sa Srbima nacionalistima, i zato sto ih poznajem bolje nego Albance ili Hrvate nacionaliste.
Ali ne mogu da kazem da je to nesto bitno, na drugim mestima po netu sam isto voleo da idem da se svadjam sa levicarima, a tamo uglavnom nije bilo Srba.
Iskreno, to mi je bilo i zanimljivije, jer je nezanimljivo svadjati se sa srpskim levicarima, posto su oni losija kopija evropskih levicara srednje klase. A srpski nacionalisti imaju tu neki svoju specificnost i foliranje koje jako dobro poznajem. Naravno, to su sve apstrakni pojmovi, kao i tvoji narodi, pa je moguce istovremeno biti i srpski nacionalista, i srpski levicar.

Sjecam se i doba SFRJ,tad su bile tv Bg,Sa,Zg..itd...gledali su se svi programi,bila jedna drzava...
Ali moji baba i djed nisu gledali zg ili sarajevski dnevnik...Zna se sta se gleda...beogradski.
Tu se pitanje nije ni postavljalo,iako smo mi formalno bili u BiH.
Govoris coveku kojem su kolektivi odozgo-nadole potpuno nebitni, i jedino su bitni da budes opljakana, ili nesto jos gore.
Ja uglavnom gledam americke sportske medije. :kafa: Bukvalno me zabole i za srpsku politicku scenu u Srbiji, to sve budala do budale, do bandoglave budale.

Ova tvoja recenica je ili foliranje, ili indoktrinacija.
Ili mozda kao kada se oni alkosi bratime kada sljokaju u kafani, pa su svi jedni drugome braca.
Eto ti mozda jos jedne kulturoloske razlike. U Srbiji, bukvalno svako ko je racionalan i nije pijan, ovu recenicu nece doziveti u ozbiljnom kontekstu.
Zivot i drustvo su mnogo kompleksniji od toga da ti ides i govoris da je neko iz neke grupe koja je apstraktni pojam, da su to neka tvoja 'braca i sestre'
To je potpuna megalomanija, da neko nije pijan, a da misli to ozbiljno.
Mislim da ako hoces da razumes nesto o ljudima iz Srbije, moras da razumes da te megalomanske fore u Srbiji ne prolaze bas toliko.
Mislim, prolaze u odredjenim stvarima, i kada pomenuta Sluzba krene da lupa, ali cak i tada, vecina gradjana Srbije razume sta je to.
Zamisli, ima Hrvata, Albanaca, Indonezana i Argentinaca, sa kojima isto mozes naci slicnosti, pa ih apstrakcijom opises jednim pojmom, tipa 'Zene koje vole da gledaju Engleskog Pacijenta'. Ti mislis da je to nista bitno, a opet govori jednu stvar o tebi; a to sto ti meni kazes da si Srpkinja iz Bosne, meni ne govori nista bitno. Nemam pojma ko si ti i kakav ti je karakter, kakve su ti vrednosti, da li bi mi prijala kao osoba, ili bih smatrao da si najveci olos. I ti prelazis preko svih tih bitnih stvari, i mozes da nazoves neke tamo 'bracom', samo zato sto su Srbi. Besmislica.
O,pa onda ti ne kapiras bas nista.😀
Ako ja kazem da su meni svi Srbi braca,to ne znaci da ja sad sve pojedince isto volim i cijenim.😂 Ili da mislim da su svi Srbi dobri,a svi drugi losi.
Ili da nikog iz drugog naroda ne mogu voljeti ili cijeniti?
To ti je mikro nivo.
Ja govorim o makro nivou.To nema veze sa licnoscu pojedinca.U svakom narodu ima i dobrih i losih ljudi.
Ali ko ne postuje svoj narod,nece ga ni drugi postovati.

O,pa onda ti ne kapiras bas nista.😀
Ako ja kazem da su meni svi Srbi braca,to ne znaci da ja sad sve pojedince isto volim i cijenim.😂 Ili da mislim da su svi Srbi dobri,a svi drugi losi.
Ili da nikog iz drugog naroda ne mogu voljeti ili cijeniti?
To ti je mikro nivo.
Ja govorim o makro nivou.To nema veze sa licnoscu pojedinca.U svakom narodu ima i dobrih i losih ljudi.
Ali ko ne postuje svoj narod,nece ga ni drugi postovati.
Na tom tvom makro nivou postoje samo Sluzbe i Drzave. Ne postoji to sto ti mislis da postoji. Na tvom Balkanu, nacionalno/verski narativi su samo tehnicki bolja stvar za zaludjivanje naroda, pa ih zato koriste vise. Nisu jedini narativi koji su uspesni za to, pomenuti levicarski se isto tako koriste, jer su dobri za zaludjivanje naroda. Sav nacionalisticki narativ koji ti dozivljavas kao Makro, neka Sluzba i drzavni parazit ima svoj interes za uglavljivanje u deo kolaca.

Ne znam, svako ima svoje razloge.
Ja sam ovde zato sto volim da se svadjam sa Srbima nacionalistima, i zato sto ih poznajem bolje nego Albance ili Hrvate nacionaliste.
Ali ne mogu da kazem da je to nesto bitno, na drugim mestima po netu sam isto voleo da idem da se svadjam sa levicarima, a tamo uglavnom nije bilo Srba.
Iskreno, to mi je bilo i zanimljivije, jer je nezanimljivo svadjati se sa srpskim levicarima, posto su oni losija kopija evropskih levicara srednje klase. A srpski nacionalisti imaju tu neki svoju specificnost i foliranje koje jako dobro poznajem. Naravno, to su sve apstrakni pojmovi, kao i tvoji narodi, pa je moguce istovremeno biti i srpski nacionalista, i srpski levicar.
Ali zasto se uopste svadjas?
U startu ides na tu opciju?
Ja pomalo naslucujem o cemu ti pricas i sta te nervira,ali mislim da ti zapravo nemas zivotno iskustvo.
Mozda grijesim.

Na tom tvom makro nivou postoje samo Sluzbe i Drzave. Ne postoji to sto ti mislis da postoji. Na tvom Balkanu, nacionalno/verski narativi su samo tehnicki bolja stvar za zaludjivanje naroda, pa ih zato koriste vise. Nisu jedini narativi koji su uspesni za to, pomenuti levicarski se isto tako koriste, jer su dobri za zaludjivanje naroda. Sav nacionalisticki narativ koji ti dozivljavas kao Makro, neka Sluzba i drzavni parazit ima svoj interes za uglavljivanje u deo kolaca.
Znaci,nacije i narodi i sluzbe postoje samo na Balkanu?
I samo se tu narod zaludjuje?
Ostali su fin,pametan svijet...
Odoh spavati...ne mogu da te pratim vise sta pricas...😀

Lupetas gluposti..Ovo je moja zemlja, 1/1, ovde ste vi DODJOSI. Kod Slovenaca nema da se kurchite kao ovde ,zna se ko je glavni . Ne znam sto mrzite Hrvate ,ovi u Zemunu su kulturni i ok ljudi. Nisam Hrvat,Srbin sam ,sta da se radi. Nit sam zbog toga ushicen,niti porazen.
E je li ti znaš koliko mi zarađujemo u Sloveniji? Preko 120 000 stanovnika Slovenije su Srbi,a od tog broja 90% su Srbi iz BiH. Niko od naših ne radi tamo ispod 1400 evra. Mnogi imaju svoje firme i zapošljavaju Slovence.Meni je iskreno žao mojih sunarodnika kojj su izabrali za život Beograd umjesto Ljubljane. I u Sloveniji im niko nikad nije rekao da su dođoši izuzev u šali. Evo slovenačke kompanije organizuje seminare po Banja Luci i Sarajevu ne bi li doselili što više Bosanaca u Sloveniju.

Tako su ih zvali i još ih zovu neki pojedinci, ali ne većina. Oni Srbi koji svoje sunarodnike sa Kosova zovu Šiptarina su neljudi i moralne nekaze, ne moram valjda objašnhavati zašto.
U tim gradovima ih je ogromna vecina tako zvala. Cak, posto su bili vecina, sami konteksti i nisu bili uglavnom negativni.

Sada to naravno nije slucaj, ali je tada u tim gradovima bila bas velika vecina.

Ne u svim gradovima u Srbiji, ali u tim gde su se najvise % dosili u odnosu na stanovnistvo.

Poenta je da je u jeziku kontekst 10 puta bitniji nego same tehnicke reci.

Sto se tice toga ko je moralna nakaza, to je zesce individualno, jer ako ti mislis da je neko super osoba samo zato sto je Srbin sa KiM-a...

Obrisala sam recenicu...pametni bi shvatili da je u pitanju greska.😂
Omasila sam temu,nemam naocari.🙂
Ja samo vidim da ti ovde tupis o stvarima o kojim pojma nemas.
Jednog Hercegovca ces nazvati Bosanac...a ne postoji nijedan jedini covjek koji zivi na podrucju Hercegovine,bio on Srbin,Hrvat ili Bosnjak ,a da ce sebe nazvati Bosancem.
Ako meni ne vjerujes,idi sam pa provjeri.😂
Kreni od Ljubuskog,Sirokog Brijega,pa onda Gacko,Nevesinje...😂
Hercegovcima i pravoslavnim i katoličkim je velika uvjreda kad ih neko nazove Bosancima. Jedino se muslimanski Hercegovci nešto lože na Bosniu i bosanstvo/bošnjaštvo, ali tek od 1990-ih.

U tim gradovima ih je ogromna vecina tako zvala. Cak, posto su bili vecina, sami konteksti i nisu bili uglavnom negativni.

Sada to naravno nije slucaj, ali je tada u tim gradovima bila bas velika vecina.

Ne u svim gradovima u Srbiji, ali u tim gde su se najvise % dosili u odnosu na stanovnistvo.

Poenta je da je u jeziku kontekst 10 puta bitniji nego same tehnicke reci.

Sto se tice toga ko je moralna nakaza, to je zesce individualno, jer ako ti mislis da je neko super osoba samo zato sto je Srbin sa KiM-a...
Lupetanje na kvadrat. Niš ima 200.000 stanovnika, ogromna većina bi bila recimo 180.000. Znači ispada da si ti upoznao 180.000 Nišlija i lično od njih čuo kako kosovske Srbe zovu Šiptarima.

Lupetanje na kvadrat. Niš ima 200.000 stanovnika, ogromna većina bi bila recimo 180.000. Znači ispada da si ti upoznao 180.000 Nišlija i lično od njih čuo kako kosovske Srbe zovu Šiptarima.

Pa ok, fair point, ne moras da mi verujes.
Ali postujem post, posto su tvoji postovi ovde bukvalno sve takvi gde ti pricas kao da znas kako i sta govore kolektiviteti koji zive negde, i ko je odakle presao, ovo ti je jedan od retkih gde imas individualnu poentu; tako da sam mozda i zasluzio takvu foru bas od tebe.

Ne znam kako izvlacis ovaj zakljucak?
Niko nije rekao da su svi Srbi sa Kosova i Metohije super osobe,nego da je moralna nakaza onaj ko ih zove Siptari,bez obzira jesu li oni "super" osobe ili ne.
Da li namjerno mijenjas teze ili ti logika nije jaca strana?

Pa ok, fair point, ne moras da mi verujes.
Ali postujem post, posto su tvoji postovi ovde bukvalno sve takvi gde ti pricas kao da znas kako i sta govore kolektiviteti koji zive negde, i ko je odakle presao, ovo ti je jedan od retkih gde imas individualnu poentu; tako da sam mozda i zasluzio takvu foru bas od tebe.
A ti ne pricas sta govore kolektiviteti? 🙂

Ne znam kako izvlacis ovaj zakljucak?
Niko nije rekao da su svi Srbi sa Kosova i Metohije super osobe,nego da je moralna nakaza onaj ko ih zove Siptari,bez obzira jesu li oni "super" osobe ili ne.
Da li namjerno mijenjas teze ili ti logika nije jaca strana?
Ne, nego ti ne razumes da su nazivi apstraktnih kolektiviteta, posebno tih odozdo-nadole, nebitna stvar.

Znači,saglasan si sa ocenom da Bosna služi samo zato da bi poličari,službenici Službe ili Službi i ostali paraziti mogli da kradu i parazitiraju ?

Back