38imak
Elita
- Poruka
- 20.474
Ova tvoja recenica je ili foliranje, ili indoktrinacija.Ne razumijem bas sta si htio reci.
Meni jesu svi Srbi braca,ma kako ti to zelio da banalizujes.
Nisu mi Hrvati braca,nisu mi Siptari braca,nisu mi Francuzi braca ili bilo ko drugi...iz razloga sto ja nista zajednicko s njima nemam.
A sa Srbima imam.
Nisam jedinka,pala sa Marsa,nego sam se rodila i zivim i pripadam tom narodu.
Sta je sad tu nerealno?
Ili mozda kao kada se oni alkosi bratime kada sljokaju u kafani, pa su svi jedni drugome braca.
Eto ti mozda jos jedne kulturoloske razlike. U Srbiji, bukvalno svako ko je racionalan i nije pijan, ovu recenicu nece doziveti u ozbiljnom kontekstu.
Zivot i drustvo su mnogo kompleksniji od toga da ti ides i govoris da je neko iz neke grupe koja je apstraktni pojam, da su to neka tvoja 'braca i sestre'
To je potpuna megalomanija, da neko nije pijan, a da misli to ozbiljno.
Mislim da ako hoces da razumes nesto o ljudima iz Srbije, moras da razumes da te megalomanske fore u Srbiji ne prolaze bas toliko.
Mislim, prolaze u odredjenim stvarima, i kada pomenuta Sluzba krene da lupa, ali cak i tada, vecina gradjana Srbije razume sta je to.
Zamisli, ima Hrvata, Albanaca, Indonezana i Argentinaca, sa kojima isto mozes naci slicnosti, pa ih apstrakcijom opises jednim pojmom, tipa 'Zene koje vole da gledaju Engleskog Pacijenta'. Ti mislis da je to nista bitno, a opet govori jednu stvar o tebi; a to sto ti meni kazes da si Srpkinja iz Bosne, meni ne govori nista bitno. Nemam pojma ko si ti i kakav ti je karakter, kakve su ti vrednosti, da li bi mi prijala kao osoba, ili bih smatrao da si najveci olos. I ti prelazis preko svih tih bitnih stvari, i mozes da nazoves neke tamo 'bracom', samo zato sto su Srbi. Besmislica.