Privilegije koje su date Srbima iz Republike Srpske

Јеси играо козарачко коло са твојим окупаторима сад за свесрпски сабор?

Следећи пут ћеш играти, биће обавезно.
A zašto vi kojima se u Srbiji ne dopada što ima previše Srba ne odete lepo u Osijek, nije daleko a nema Srba, kud ćeš bolje?

Проблем је у њему. Он није у стању бити тај Србин који ће штитити угрожену браћу игде.
Он не жели такву Србију, њгова Србија је јадна и бедна без снаге да помогне сама себи а
камо ли угроженој браћи. Србија која ћути, сагиње главу и окреће је од очигледног кршења права
сопствене мањине у региону. Све то док се истој Србији налаже да протежира мањине и организују
манифестације попут Мирдите у сред Београда.
To su ljudi koji razmišljaju isključivo ličnim strahovima koje CNN-ova ispostava N1 sistematski pothranjuje da bi posle msnipulisala.

Izgleda da si ti taj dinaroid po ovoj tvojoj prici.😂
To sa dinaroidima su Cvijićeve konstrukcije koje u korenu imaju “naučno” rasističke teorije koje su bile veoma popularne u ta vremena: u Vojvodini je recimo po nekim selima bilo takvih slučajeva tuča i sukoba u kojima su učestvovali isključivo Lale (bez ikakvih manjina ili Srba iz Bosne ili Crnogoraca) sa posledicama od kojih se diže kosa na glavi. Ljudi ovde konstruišu svakakve gluposti.

Ovo nema nikakve veze sa vojnim rokom, ovo je stvar vaspitanja, ovo je stvar ljubavi prema sebi pre svega, prema svom!
Predrasude i stereotipi plus tribalizam. Ko živi (ili je bar nekad živeo) na Zapadu nije mogao da ne primeti da ima opasnih vucibatina u baš svakoj grupi, tako da je ovo o Srbima iz RS koji “u Beogradu izazivaju tuče” pravi rasizam, bez jedne jedine dodirne tačke sa stvarnošću.

Što se tiče vojnog roka, ne pitamo se mi da li će neko drugi rešiti da on napadne nas, ali baš uopšte.

Evo da ti olakšam. Nemaju nikakve. Svako ko ti nije u krvom srodstvu do 4. kolena ti nije ništa. Dijabole koje se lože da su bliski sa nekim ko živi 500km dalje, govori drugačije, jede drugačiju hranu i ima različite životne navike su samo dijabole i ništa drugo.
Kako to ne važi kad su u pitanju Bugari? Po kom je to osnovu bilo kome iz Niša a nije Bugarin Plovdiv “bliži od Beograda”?

Nekada su izBosne dolazili veliki ljudi kao što su Branko Ćopić, Meša Selimović, Duško Trifunović, Skender Kulenović ili Ivo Andrić, a sad su došla gola g... u vidu Nemanje Kusturice zv. Emir, otac i sin Kecmanović, dr Nele Karajlić i čovek koji mi posebno ide na onu stvar Muharem Bazdulj.
Tebe mora da je neki Srbin iz Bosne malčice preozbiljno shvatio kad si mu prodavao filozofiju Kruga Dvojke. :kafa:

Tebe mora da je neki Srbin iz Bosne malčice preozbiljno shvatio kad si mu prodavao filozofiju Kruga Dvojke. :kafa:
Nemas pojma. Komunikacije skoro da nema,Bosanci imaju svoj svet,zovu ga i srpski iako je iskljucivo njihov. Mi se drzimo zasebno u nasem krugu 2,logicka glupost gde je N.Bgd ,Zemun...slabo se druzimo.Nemamo sta ni da pricamo,oni o ratu mi o muzici,filmu. Ne svidjaju nam se ni njihove zene,mogu da budu mirni.

Ne znam, kažu da u RSrpskoj, nema nezaposlenog Drvarčanina na lošem radnom mestu ili na lošoj poziciji.

Kažu kao Hercegovac u Zagrebu.

Ima toga i po Beogradu.

Znači 1944 se nastavlja... :kafa:
Pored mene državna institucija. Direktor iz rs. Zaposleni isto svi njaču. Dovukli su i nekog za obezbeđenje on muče. Kada ga pitam što viče po dvorištu on se pravi da me ne čuje. Goveda.

Kada mi dosadi onda ih isprijavljujem svim komunalnim službama pa se smire jedno vreme. Posle opet počnu da se bahate i tako u krug. Kamena konfoguracija mozga.

Znaci treba svi da dodju ovamo? Jer su tek sad shvatili da zive u teskom okruzenju? Sta su cekali toliko vekova,pravilnije stoleca,bilo im potaman ,sada nije.
Ne treba da dođu, nego da ostanu na zemlji na kojoj živi stotinama godina i da na njoj grade svoju sreću. A da bi ostali tamo, Srbija treba i mora da im pomogne ekonomski i politički. Uostalom Srbija je dužna da štiti i pomaže sve Srbe van Srbije, pa bili oni u Banjaluci, Podgorici, Tokiju ili Milvokiju.

Zanimljivo. Inače Dujakovića je bilo u mom kraju (u Kninu i okolini).
Ne postoji niko u Srbiji, koji te rodbinsko/plemenske fore dozivljava ozbiljno i sa ponosom, kada se prica o tome danas. Dozivljavaju se ili iritantno, ili podrugljivo.

Ja ne znam da provaljujete kontekst tih znacenja u Srbiji, kada pocnete sa 'A ovaj je od Petrovica' forama.

Ne postoji niko u Srbiji, koji te rodbinsko/plemenske fore dozivljava ozbiljno i sa ponosom, kada se prica o tome danas. Dozivljavaju se ili iritantno, ili podrugljivo.

Ja ne znam da provaljujete kontekst tih znacenja u Srbiji, kada pocnete sa 'A ovaj je od Petrovica' forama.
Nisam tebi ništa rekao i zato odjebi!

У Босни има и Херцеговаца, рецимо, и то поприлично.
Ти што раде преко лета у ЦГ су, како би ти рекао - Србијанци.
Побркао си и сопствену "класификацију". Сабери се, комшија
Kad sam bio prošle godine u CG na moru u jednoj kafani u koju sam nekoliko puta svraćao je radio konobar iz Kruševca. U jednoj piceriji je radila žena koja priča ekavski, ne pitah je odakle je (svakako je odnekud iz Srbije). U jednom lokalu je radio neki Sarajlija musliman/Bošnjak, isti Ćiro Blažević kad je bio u srednjim godinama. Neki momak što je naplaćivao ležaljke na plaži je bio musliman iz Rožaja.
Ima ljudi sa raznih strana koji rade sezonski na crnogorskom primorju, pogotovo Srbijanaca.

Znaci treba svi da dodju ovamo? Jer su tek sad shvatili da zive u teskom okruzenju? Sta su cekali toliko vekova,pravilnije stoleca,bilo im potaman ,sada nije.
Шта мржња уради од човека?
Исто као онима у Скопљу, Пироту, Лебану, Лепосавићу, Нишу, Ваљеву, Чачку...
Говорити о било ком народу који је доживео пакао НДХ на овакав начин је фашизам.
Исто као кад би за Јевреје рекао да им је било потаман до 1948 у Европи.
Други је одлиучивао и одобрио стварање те државе, исто као што Србима још не дају.
Сваки Србин у Србији зна да и он живи у тешком окружењу, исто као и браћа ван Србије,
само вама туђинима је лако. Окружење је на вашој страни, мрзилачкој и сваки Србин зна
да та мржња неће престати до судњег дана. Само фашиста који дубоко мрзи може написати
ситирани упис. Чуј потаман. Желим ти исте 'погодности'.

Kad sam bio prošle godine u CG na moru u jednoj kafani u koju sam nekoliko puta svraćao je radio konobar iz Kruševca. U jednoj piceriji je radila žena koja priča ekavski, ne pitah je odakle je (svakako je odnekud iz Srbije). U jednom lokalu je radio neki Sarajlija musliman/Bošnjak, isti Ćiro Blažević kad je bio u srednjim godinama. Neki momak što je naplaćivao ležaljke na plaži je bio musliman iz Rožaja.
Ima ljudi sa raznih strana koji rade sezonski na crnogorskom primorju, pogotovo Srbijanaca.

Сасвим неинтересантна анегдота.

Mržnja koju @zemunski kej gaji prema Srbima iz Bosne i Krajine nema granice. Kao da su ti ljudi iz čista mira došli u njegovu kuću da ga maltretiraju. Kao prvo Krajišnici i Bosanci koji su došli na područje između Novog Sada i Beograda 1990-ih su tu došli kao prognanici, a ne zato što im je bio ćeif da dođu. Kao drugo oni su unjeli živost i vitalnost na to područje. Ekonomski tu doprinose, s obzirom da se radi o vrjednim i preduzimljivim ljudima. Mnogi Sremci iz Batajnice su zgrnuli ogromnu lovu tako što su Krajišnicima prodavali zemlju za placeve.

Poslednja izmena:

Back