Privilegije koje su date Srbima iz Republike Srpske

Hvali, mora da si pio nešto !

Ja nisam za vas titoiste, koji ste imali privilegije, pa ste naprasno postali najveći Srbi 90-tih

nisam ni za krezubosrbijance
Ако сам ти ја Титоиста онда стварно човјек тешко може разумно - нормално даље полемисати.
Иди бјежи Мистиче ја у клин ти у плочу. :D

Коме сметају економско-кулутурне везе између Србије и РС?
Ни мени ово није јасно. Ако постоји нешто позитивно што ова власт данас ради, онда је то јачање веза и повезивање Срба са обе стране Дрине.

Evo npr. ja obožavam burek sa sirom, sarmu i ćevape, a volim i baklavu. Tako da nemam ništa protiv jela koja su došla na ove prostova sa Osmanlijama, naprotiv. Turci su baš obogatili kuninju balkanskim narodima.
И ја волим бурек, али са месом. То и јесте прави бурек. Ово друго је гибаница.

Ne, ti lažeš.

De Administrando Imperio, X vijek​

Konstantin VII Porfirogenit poznat i kao CONSTANTINE VII FLAVIUS PORPHYROGENITUS (r. Septembar 905, Konstantinopolj [Carigrad, sada Istanbul, Tur.]--u. Nov. 9, 959), Vizantijski imperator od 913 do 959.

Njegovi spisi su obiman izvor o Vizantijskom carstvu i susjednim podrucjima. Njegov De administrando imperio (O upravljanju imperijom, latinski original se cuva u Vatikanskoj biblioteci) se bavi slovenskim i turanoidnim narodima i sadrzi obiman i detaljan istorijski i geografski opis naroda koji okruzuju Vizantiju. Porfirogenit ne poseduje samo podatke iz svog vremena, vec citira i carske arhive, koji sezu do njegovog prethodnika, Cara Heraklija(610-641) i ranije.

Glava 32 De Administrando Imperi-ja Konstantina Porfirogenita, ima naslov "O Srbima i zemlji u kojoj sada obitavaju", i koja govori o teritoriji naseljenoj Srbima ciji je sastavni dio sama Bosna, u kojoj napominje dva naseljena grada - Kotor i Desnik, oba jos uvijek neogredjenog geografskog polozaja.
1718366283702.png

1718366307861.png

И ти га сада баш претјера.Дакле избјеглице раде ,сналазе се борба за живот у другом граду и шта сада?Проблем?
Боље да просе на улици...

Ne
imaju pomoć i to selektivnu i neodmerenu
(čak dobiju kod nas građevinski materijal sve za kuće - kod mene u selu - pa se pravi razdor među starosedeocima)
kod nas, mislim da je i kod vas.
struktura podržava taj titoizam ?

priznaj da to neće izaći na dobro !

Турци сенџлуци су били муслимани и свињско месо нису јели. Нису свињско јели ни Грци нити данас једу свињетину - није им у традицији, премда нису муслимани. Значи све шта се од старих јела са роштиља прави од свињског меса, оригинално је наше Србијанско.

Турци сенџлуци су били муслимани и свињско месо нису јели. Нису свињско јели ни Грци нити данас једу свињетину - није им у традицији, премда нису муслимани. Значи све шта се од старих јела са роштиља прави од свињског меса, оригинално је наше Србијанско.
Не постоји само свињско месо на свету, ако ниси знао.... :mazi:

Ne
imaju pomoć i to selektivnu i neodmerenu
(čak dobiju kod nas građevinski materijal sve za kuće - kod mene u selu - pa se pravi razdor među starosedeocima)
kod nas, mislim da je i kod vas.
struktura podržava taj titoizam ?

priznaj da to neće izaći na dobro !
Јесте постојао је посебан програм за ибјеглице, постоје цијела насеља која имају назив " избјегличка насеља" по Бања Луци, Бијељини, Приједору и сл.
Јбм. миша Мистиче шта би ти да будеш избјеглица па да имаш привилегије за џабни цријеп? :(
Ко може нормалан бити љубоморан на избјеглице? :think:

Poslednja izmena:
Јесте постојао је посебан програм за ибјеглице, постоје цијела насеља која имају назив " избјегличка насеља" по Бања Луци, Бијељини, Приједору и сл.
Јбм. миша Мистиче шта би ти да будеш избјеглица па да имаш привилиегије за џабни цријеп? :(
Ко може нормалан бити љубоморан на избјеглице? :think:

Uboga sirotinja po Srbiji.

Свиње не подносе врућину и традиција су узгајања у копненим дијеловима Европе.
Нема на чему, питај још шта те интересује.

Dobro, ajde koji dinaroidi su boqe vladali Šumadincem: CGorci, Ličani, Hercegovci ili danas Krajišnici ?
Говориш као да си новинар листа ,,хрватски народ", а то је лист усташке НДХ
Тако су они писали о Србима, као ти и Де Систи данас...

Ja nisam nešto ljubitelj bureka s mesom. Inače bilo sa sirom ili mesom preferiram južnosrbijanski burek koji je okrugao pa ga u pekarama isjeku na 4 djela, a ne onaj duguljasti sarajevski (on mi je premasan). U jednoj pekari blizu mene osim sa sirom i mesom imaju i burek s jabukama, pica burek, onda burek sa zdenkom i pečenicom (taj je mnogo jak), pa burek sa paprikom i pavlakom itd. Pica burek mi se isto sviđa, sadržaj od pice (sir, kečap, salama) ali u obliku bureka spakovano.

Ja nisam nešto ljubitelj bureka s mesom. Inače bilo sa sirom ili mesom preferiram južnosrbijanski burek koji je okrugao pa ga u pekarama isjeku na 4 djela, a ne onaj duguljasti sarajevski (on mi je premasan). U jednoj pekari blizu mene osim sa sirom i mesom imaju i burek s jabukama, pica burek, onda burek sa zdenkom i pečenicom (taj je mnogo jak), pa burek sa paprikom i pavlakom itd. Pica burek mi se isto sviđa, sadržaj od pice (sir, kečap, salama) ali u obliku bureka spakovano.
Сад има свакојаки бурек. У праву си, пица бурек није лош.

У Босни постоје само политички Срби :kafa:
Како оно НДХ каже православни Босанци у БИХ и православни Хрвати у Хрватској.
Зашто ти као фан Броза причаш причу нациста и фашиста?Какав је то код тебе куршлус у глави?

Nije sva. Neki su se otvoreno protivili zajednici sa Srbijom i nakon stvaranja kraljevine SHS govorili da su Hrvati tu zalutali kao guske u magli.
Ко је Трумбића овластио да преговара о уједињењу у хрватско име?
Колико је мени познато сабор није.

Back