Privilegije koje su date Srbima iz Republike Srpske

А зашто сви Срби који имају било какво порекло различито од Шумадијског све од Ђеда па на овамо истичете да сте Херцеговци, Босанци, Личани, ЦГорци и сл ?

Да ли вам то доноси привилегије, боље послове, већи статус ???
Ja sam Srbin. Bez ikakvog drugog pridjeva i dodatka. Na tim podjelama insistiraju drugi.

Tako to biva kad od pocetka ucinis Srbijance nizom vrstom u odnosu na Srbe, posle ti cistokrvniji Srbi iz hrvatske ebu majku i jos te uce kako se krsti...
Ali to se vec desilo , sad su Srbijanci iz Srbije manjina u Srbiji....i to ne mala nego sica...

To se kaze razbijen lokalni integritet , tj identitet nekog lokala.....

Niste citali , dodje balkanac u Nemacku pa uci nemce sta treba kako treba, zasto su losi , glupi i lenji.....Eno na netu , prvo neki iz Srbije, pa neki Hrvati , pa neki Bosanci isto....svi bi da uce nemce kako je to pametniji balkan, ali samo kad dodju turisticki , a ovako kad rade u Nemackoj , nesto se utisa buka.......

Ebem li ga, otkud toliko slobode da dodjes u nemacku i ucis ih pameti , a to sve ono opauceno mokrom krpom po glavi ajd da su neki pametni saveti ....nego saveti sa balkana, smeta mi ovo , hajdete vi nemci da to odradite kako valja da bi meni bilo potaman,,,

Ja sam Srbin. Bez ikakvog drugog pridjeva i dodatka. Na tim podjelama insistiraju drugi.
Подјелу форсира наратив који жели Србију свезану у кавезу.Проблем Срби у Црној Гори, на КИМ , у Републици Српској, у Хрватској.
Сви нам они раде о глави мој ти.А истина је заправо да су сви ти Срби данас у тешкој али тешкој дефанзиви јер су угрожени, протјерани, истребљени са тих подручја или им се прети да ће бити истјерани.Коме одговора ова прича још од Тита слаба Србија јака Југославија?Па само типовима попут комшије старог комуњаре који још живи југо сан Комшић босански Тито, Ђукановић Црногорски Тито, Бајден амерички Тито-све његове ријечи.То су све наши велики пријатељи.Мислим пријатељи фамозних "Србијанаца"... :D

Znaš šta mi je zanimljivo samo, odakle njima ideja da samo oni imaju pravo da žive? I koliko su to mali ljudi kad su spremni da se odreknu braće da bi njima bilo 5% bolje?
Не ложи се. Пропагатори несрпског јединства и супериорности било ког регионализма на форуму у већини нису Срби.
Све су то ђаци сисаче школе ботовања, надају се да ће опет завадити Србе на старим идеолошким поделама.
Бесни што су их овај пут крљали партизани и четници заједничким снагама, да им чак ни савезништво целокупног запада,
са све бомбардовањем Србије, није дало резултате. Ово што они раде овде само је нови облик антисрпске титоистичке мантре.

Подјелу форсира наратив који жели Србију свезану у кавезу.Проблем Срби у Црној Гори, на КИМ , у Републици Српској, у Хрватској.
Сви нам они раде о глави мој ти.А истина је заправо да су сви ти Срби данас у тешкој али тешкој дефанзиви јер су угрожени, протјерани, истребљени са тих подручја или им се прети да ће бити истјерани.Коме одговора ова прича још од Тита слаба Србија јака Југославија?Па само типовима попут комшије старог комуњаре који још живи југо сан Комшић босански Тито, Ђукановић Црногорски Тито, Бајден амерички Тито-све његове ријечи.То су све наши велики пријатељи.Мислим пријатељи фамозних "Србијанаца"... :D

Па што онда поделама слабите Србију ?

Ако нема Србије неће бити ни РСрпске. Обрнуто хоће

Да ли ти имаш мало мозга или само верглаш као неки титоиста, без икакве мисли критичког размишљања ?

Те ваше "подршке" из РСрпске видимо свакодневно од ваших динароида и по Србији на штету Србије

Ali, Dule, Dudule, kakav sad NDH1 ili 2
Онај који о Србима пише исто као ти.

То што пишеш, то је као усташка пропаганда .

Sisi ne bi išao u rat protiv Ustaša, ja sam išao dobrovoljno!
Ниси једини брале. А и не значи да сад две што ти кажеш мора да се аминује. ;)

Ако неки верглају о поделама и оптужују сваког чим се не сложи ни са једнима ни са другима, онда је то само расно-антрополошки доказ Јована Цвијића да динарци не могу признати да некада нису у праву !

Они су увек у праву, само на терену од 1944 видимо да нису у праву или су понекад у праву !

Meni licno je zanimljivije sledece...
Dodju Srbi , pa prozivaju Srbe za nakaradnost jugoslovenstva, a ovamo ih pritisnu da ne budu Srbijanci nego Srbi , posle ugode sebi , ispuse Srbijanci , i opet kad krenu da se bune, ispadnu da su protiv Srba, a ne za sebe , jer sta oni su tu svoj na svome, a ovima malo i ono sto sad imaju....

I tako se Srbijanci stalno prozivaju SADA a ne za vreme TITA da su nacionalisti , a ovamo od siromastva polovina ih morade da ode a gde ce nego u Nemacku , u Hrvatsku ne mogu , zaratili Srbi pa ne smeju Srbijanci ni da prismrde, sta oni znaju kako je tamo , meki su i za Srbe a kamoli za Hrvate...

Zanimljiv mi taj Srbizam, u kome svi dobro profitiraju , Srbijanci gube i opet im sve super, vazno da Srbizam prolazi dobro u proseku..
Taj nacionalni Srbizam mi mnogo interesantan.....
A ovo necu da komentarisem, glupe treba ebati , ili nisu glupi nego nisu culi nikad za vaznost lokalnog kulturnog identiteta i stabilnosti lokalnih drustvenih odnosa....nisu , da se ne lazemo...

Izvinjavam se sto nisam koristio pojmove da su Srbijanci mahom drugosrbijanci , jer ne znam tacno sta znaci drugo , trece srbijanac..

Онај који о Србима пише исто као ти.

То што пишеш, то је као усташка пропаганда .

Ниси једини брале. А и не значи да сад две што ти кажеш мора да се аминује. ;)

Важи, зато твоје да аминујемо и да угасимо комјутере...

Прихватићу овај пут да ниси пристрасан, али сумњив си, да не наводим твоје неке одговоре... :kafa:
Ко си ти да овде људима спотичеш и етикеташ их као ,,сумњиве"?? Дрндаш о ,,поделама" а управо их ти сада подстичеш сваким својим коментаром.

Najbolji lakmus papir da prepoznas Srbina je po tome sto ce ti taj u narativima pljuvati pare, a u delima i zivotnim izborima ces videti da su mu bukvalno samo pare bitne.

Kada cujes Srbina da prica kako on ima dusu i ne voli pare, odmah se hvataj za novcanik i spremi da platis.
Како ти промовишеш 'сопствени' народ, то је за сваку 'похвалу'.
Читате ли ви своје уписе? Да ли се и даље сматрате промућурним?
Успут да те питам што побеже пре неко,вече након оних фашистичких изјава о Индијанцима?
Ви свој фашизам нисте у стању сакрити, он галами из сваке ваше реченице.

Важи, зато твоје да аминујемо и да угасимо комјутере...
Не треба ништа да аминујеш, само немој своју јефтину пропаганду против прекодтинских Срба, овде да нам, покварено,пласираш..

Meni licno je zanimljivije sledece...
Dodju Srbi , pa prozivaju Srbe za nakaradnost jugoslovenstva, a ovamo ih pritisnu da ne budu Srbijanci nego Srbi , posle ugode sebi , ispuse Srbijanci , i opet kad krenu da se bune, ispadnu da su protiv Srba, a ne za sebe , jer sta oni su tu svoj na svome, a ovima malo i ono sto sad imaju....

I tako se Srbijanci stalno prozivaju SADA a ne za vreme TITA da su nacionalisti , a ovamo od siromastva polovina ih morade da ode a gde ce nego u Nemacku , u Hrvatsku ne mogu , zaratili Srbi pa ne smeju Srbijanci ni da prismrde, sta oni znaju kako je tamo , meki su i za Srbe a kamoli za Hrvate...

Zanimljiv mi taj Srbizam, u kome svi dobro profitiraju , Srbijanci gube i opet im sve super, vazno da Srbizam prolazi dobro u proseku..

Можда.

Него мене интересује тај порив доћи у Србију , Шумадију или у БГ и заузети га, небитно да ли са Брозом у прошлом веку или данас, сутра,...

Као нема везе сви смо Срби...

На шта то личи, питао бих Тексашанина

Успут да те питам што побеже пре неко,вече након оних фашистичких изјава о Индијанцима?
Ko je pobegao i gde?

Tvoje fasisticke izjave o zapadnim narodima su ti dozvoljene, sloboda govora.

Pricajte mi vi malo o fasizmu, lol.

Можда.

Него мене интересује тај порив доћи у Србију , Шумадију или у БГ и заузети га, небитно да ли са Брозом у прошлом веку или данас, сутра,...

Као нема везе сви смо Срби...

На шта то личи, питао бих Тексашанина
Pa dobro to je navika Srba gde god da su u svetu, cak i kad su iz Srbije....
Dodje nas Srbin preko zelene karte student, svidi mu se zena domacina, isto srbin, i krene da joj izjavljuje ljubav, e sad da li je umocio ili se samo nalozio pre umakanja ali na kraju se umesa i vlada USA , u fazonu , tip ti izasao u susret a ti mu naskaces na zenu , mada ja ne razumem , posto nije mu garant , nije mu on slao pozivno pismo, vec je osvojio zeleni karton u nagradnoj igri....

Ali otud ispade u praksi i srbijanci kad odu negde isto svi smo Srbi, zene su nam sve nase i slicno...

I ja isto , otisao u grcku na letovanje, prime me grci kao brata....
Njihova glavna hostesa mic po mic i brate ili sam ja dete ili flertuje na veliko ..a prava atinjanka...znaci telo kao u goblenu, ima goblen atinjanka sa frulom ...
Ko ne zna zasto naglasavam atinjanka, zao mi je...
I onda usput radi neka mala na recepciji , a mala rodjaka gazde, jos je ja video sa nekim fincima gostima, mala u ocima blinkuje hoce da se razvali , a finci joj 4 dana zaobilaze, finjaci neki ....I ja rekoh ajd da probam tu letnju shemicu , kad je bas ocigledno shemica....kad gazda hop ne moze, brate sta si alav...Atinjanka mi nije rodjaka, i hoce te, a ti bi ovu malu sto mi je rodjaka...

Brate kako da mu objasnim da meni oci govore da Atinjanka zeli ozbiljnu vezu , i da postujem to sto joj citam iz ociju , postenija je 5x od ove postene koja je tip ispod mire sto djavola vire....

Eto , cica mica gotova prica...Ali sam bio u pravu sto sam svaku tretirao onako kako se same emotivno ponasaju....To sto ne mogu muskarcima da objasnim, to je usputni problem..

Poslednja izmena:
Карта србске неслоге данас је главна антисрбска опција.
Pa tu gresis, tu nije samo danas, vec uvek su Srbi udarali na Srbe.

Razlog za to je prost- nacionalni identitet je foliraza, u realnom zivutu su bukvalno svi drugi identiteti bitniji, i ljudi se dele, svadjaju i sukobljavaju na osnovu tih drugih identiteta.

Kod ratova je samo obicno nasilje drzave u pitanju, nasilno slanje u vojsku, itd.

Nacionalni identitet je krac, sluzi da se u narativima ljudi foliraju.

Normalno je da cu vise da mrzim komsiju, za koga znam kakvo je gvno od coveka, nego tamo nekog Amera ili Hrvata, koga u zivotu ne samo da nisam upoznao, nego i ne znam da postoji.

A za komsiju znam sta je, sta je radio, i sta hoce.

A komsija Srbin.

Nije sva. Neki su se otvoreno protivili zajednici sa Srbijom i nakon stvaranja kraljevine SHS govorili da su Hrvati tu zalutali kao guske u magli.

Радић Стјепан, који је упозоравао Херватах да не иду као гуске у маглу, у ствари није био противу уједињења...него против централистичке унитарне државе (и ту је вероватно био у праву). Али, зна се ко јесте сигурно био против уједињења - Праваши, као наследници Антише Старчевића.

Код другосрбијанаца није проблем фашизам у другима, већ феномен борбе са аутошовинизмом у 2. фази.

А то је из њиховог елитистичког угла, да су Срби толико лоши, да су непоправљиво лоши и да једино што има смисла на крају свега, а то је Јасеновац 2 у сред Шумадије.

Pod srpskijim podrazumjevam veći udio etničkih Srba. U RS ima 90% Srba, a i ono muslimana što ima su genetski Srbi. U Srbiji osim Srba žive: Mađari, Cigani, Bugari, Rumuni, Vlasi, Cincari, Makedonci, Slovaci, Bunjevci, Hrvati, Šokci, Rusini, Crnogorci, Sandžaklije, Šiptari, migranti iz Indije, Nepala i Bangladeša, migranti iz Rusije, Kinezi, čak i Arapi, Turci, Kurdi, crnci itd. Osim toga u Srbiji postoje ljudi koji nisu Srbi ali se predstavljaju da jesu, a zapravo su Cigani, Vlasi, Bugari, Cincari, Makedonci itd.
saznao sam nesto danas :
-postoje muslimani koji su genetski Srbi
-postoje Srbi koji nijesu Srbi ali se predatavljaju kao Srbi.

Krisna da nijesi malo pretjerao

Pa tu gresis, tu nije samo danas, vec uvek su Srbi udarali na Srbe.

Важи...

Јел то када је твој Ђед дошао у Србију 1944. , одбацио светосавље и конвертовао се у комунисту титоисту , а ти постаде другосрбијанер ?!?

Да ли те се твоји преци Срби стиде ?

А, да ти се њих стидиш .... :kafa:

Pa dobro to je navika Srba gde god da su u svetu, cak i kad su iz Srbije....
Dodje nas Srbin preko zelene karte student, svidi mu se zena domacina, isto srbin, i krene da joj izjavljuje ljubav, e sad da li je umocio ili se samo nalozio pre umakanja ali na kraju se umesa i vlada USA , u fazonu , tip ti izasao u susret a ti mu naskaces na zenu , mada ja ne razumem , posto nije mu garant , nije mu on slao pozivno pismo, vec je osvojio zeleni karton u nagradnoj igri....

Ali otud ispade u praksi i srbijanci kad odu negde isto svi smo Srbi, zene su nam sve nase i slicno...

То су радили комунисти светосавцима.

Пошаљу га на голи оток, јер му се свидела његова жена

Жалосно што су то за тебе све Срби, као и за многе на форуму

Back