laistili
Početnik
- Poruka
- 20
Mozda mi se samo cini da je tako ,ali bih volela da cujem i vasa iskustva ,ili ljudi iz vase okoline ,da li je vredno truda gledati muke svoje zene samo kada stize naslednik ili je to sasvim nebitno .
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
laistili:,da li je vredno truda gledati muke svoje zene samo kada stize naslednik ili je to sasvim nebitno
nisam znala da se to moze kod nas mada ne vidim svrhu....najmanje sto mi treba u toku porodjaja je necija podrska ili sta znam vec sta....on bi tu bio potpuno nepotreban osim ako zbog sebe zeli da bude tamo, zbog mene ne treba....zena treba da se skoncentrise na sam porodjaj, da bude kooperativna, mirna, sabrana i da slusa lekare i babice.....
U Subotici ne traže nikakve pare.za te pare koje trazhe nepada mi napamet da prisustvujem!
to je debilizam!
idi... a kad joj je partner pored, onda sta? ista ta zena izgubi sabranost i koncentraciju? nema tu "zena treba", ja se poradjam, ne lekari i babice - oni su tu da meni olaksaju porodjaj a ne obratno. ako mi se vristi, vristacu, znas kako mi je stalo da budem mirna i pribrana za njih.
meni je bilo bitno prisustvo partnera i da treba opet da se poradjam, bio bi pored mene. najpre bih se sada poradjala bez lekara i citavog tima u kucama za prirodni porodjaj. tamo lekar dolazi samo ako ga bas trazis a babice su tu ako ti zatrebaju.
Mozda mi se samo cini da je tako ,ali bih volela da cujem i vasa iskustva ,ili ljudi iz vase okoline ,da li je vredno truda gledati muke svoje zene samo kada stize naslednik ili je to sasvim nebitno .
Muke zene..svasta..ja bih devojcicuMozda mi se samo cini da je tako ,ali bih volela da cujem i vasa iskustva ,ili ljudi iz vase okoline ,da li je vredno truda gledati muke svoje zene samo kada stize naslednik ili je to sasvim nebitno .
idi... a kad joj je partner pored, onda sta? ista ta zena izgubi sabranost i koncentraciju? nema tu "zena treba", ja se poradjam, ne lekari i babice - oni su tu da meni olaksaju porodjaj a ne obratno. ako mi se vristi, vristacu, znas kako mi je stalo da budem mirna i pribrana za njih.
meni je bilo bitno prisustvo partnera i da treba opet da se poradjam, bio bi pored mene. najpre bih se sada poradjala bez lekara i citavog tima u kucama za prirodni porodjaj. tamo lekar dolazi samo ako ga bas trazis a babice su tu ako ti zatrebaju.
Prisustvo oca na porodjaju cesce kod radjanja sinova !
Mozda mi se samo cini da je tako ,ali bih volela da cujem i vasa iskustva ,ili ljudi iz vase okoline ,da li je vredno truda gledati muke svoje zene samo kada stize naslednik ili je to sasvim nebitno
Nije bitno da li je zensko dete ili musko ono koje dolazi na svet.
Sta da li je vredno - muciti se gledajuci svoju zenu kako se muci? Ili je bolje sedeti u kafani i tako docekati naslednika?
Ja sam za to da ocevi trebaju da docekaju svoju decu kada dolaze na svet, i da pruze podrsku majci koja ih rađa.
I žao mi je što to kod nas, još uvek nije na onom nivou kako je u drugim zemljama EU i Zapada.
Kod nas je uvek sve zatucano i dalje, i sa muske i sa zenske tacke gledista.
Žene su uglavnom, u fazonu - joj šta će mi on tamo, treba još da se onesvesti, neću da me gleda onakvu...neka još treba o njemu da mislim...a muškarci su - ah, koliko žena rađa svaki dan možeš i ti, šta ću ti ja, ni moj otac nije bio kad sam se ja rađao...
Ni lekari nisu bas nesto raspoloženi da podstiču i edukuju pacijentkinje u tom pravcu, valjda je i nijima lakše bež muževa na porođaju....
ako ces da vristis pa ti dete ostane bez kiseonika???.....jako pametno....a ja sam samo gledala dobrobit deteta i da sve odradim kako treba da bi dete bilo sto jace i zdravije kad dodje na svet, a ne da li me boli ili ne....a ti ako mislis da mozes sama, pa ok, ja samo znam da je meni bilo potrebno da budu uz mene strucni ljudi a ne muz koji bi me drzao za ruku, uostalom i ne bi mogao ni da mi pridje jer su doktor, babica i dve sestre bili oko mene.....![]()
zanimljivo, uvredu podvuci onako usput za nekoga ko ne misli kao ti......pa, zamisli se nad svojom ~sirinom~![]()
to sto tebi treba, mene ni najmanje ne interesuje, tvoj problem. tvoj nacin nije jedini, kako pokusavas da ga predstavis i ne pokusavaj sada da razvijes scenario katastrofe, kad se tvoj stav dovede u pitanje. sledi pravila, trpi i idi svojim putem, ali nemoj druge da vuces za sobom.
ja sam se i porodila sama, babice su uletele u poslednjem trenutku samo da uhvate bebu - stoga, plasi nekog drugog, naivnijeg i slabijeg, sa tim "mora se" pogledom na svet. slucajno, znam da ne mora.
komentar o pameti necu da komentarisem, ne mogu da se spustim na taj nivo.
A ti poradi malo na svojoj širini, pa ćeš se možda manje vređati kada ne naiđeš na istomišljenika.