woody
Zainteresovan član
- Poruka
- 198
Stvarno prelepi oni srednjovekovni komadi.Svaka cast Marko
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
srebro mora da oksidira i tako stvori zastitni sloj kako bi se zastitilo od daljeg propadanja
slicna prica je i sa olovom, bakrom itd...
sam odluci, mada je ja ne bih dirao.
ja bih da podelim sa ostalima jedan zanimljiv nacin ciscenja koji sam licno patentirao
dosta jeftin i za sada efikasan, bar sto se srebra tice
pokusao sam od nekih kovanica koje nisu bile ciscene da napravim pecat, bila mi sinula ideja da imam pecat sa grbom
kada sam krenuo da skidam mastilo sa kovanice sa njom je krenulo i ono sto je bilo crno(bila je srebrna)
sve sto treba od pribora ti je mastilo i stapici za ushi
probaj sa nekim nasim jeftinim srebrom, pa ako ti se svidi mozes i na ostale da primenis
poz
Ne diraj je nikako, pa znas koliko ja imam srebrenjaka koji imaju visok stepen gradajije (XF,UNC) a jos su tamniji i crniji od ovog tvog. Za kovanicu je najbitnije da nema fizickih ostecenja kao i da nije izlizana,tj.da je vidljivost detalja dobra i da nije pocela da korodira ako je u pitanju materijal sklon koroziji, sve ostalo je nebitno. znaci zapamti da bi kovanica bila XF ili UNC ne mora da sljasti nije to fol.
Znaci ostavi je slobodno, ovo je jako lijep komad, bravo Jovke,,pozdrav.
Evo ja ću da pohvalim! Pohvala! a jesu tvoji pošto ja znam da ovi komadi vrede po 50-200e a nešto nisam siguran da 15ogodišnji kolecionar može da ih priušti sebi(pogtovu u Srbiji)...i mislim da ti nije tema za njih, oni se ne gadiraju isto kao moderna numizmatika...aj nešto o njima reci, pošto sam već pisao da je srenjevekovna srpska numizmatika najteža za skupljanje, najskuplja i najveći vrhunac kolekcionarstva...
lepi komadi još jednom!
Sta niko nece da me pohvali za ovako lepe komade !?!?!?![]()
![]()
![]()