Prijateljstvo izmedju muskarca i devojke:DA ili NE?

Samantha Jouns:
A gde se nalazi ta opcija u mozgu???
Uopste mi nije jasno...super je sve bilo,.extra druzenje,..ma ragovori duboki,onako bas melem za dusu, smejali se non stop,....i onda odjednom EMOCIJE i onda ON prekida svaki kontakt,......i sta meni ostaje...a sad....SAD SE NE JAVLJAMO JEDNO DRUGOME KAD PRODJEMO.....eto ti prijateljstvo,..a koga boli,...izgleda da samo mene...a ja ga uzasno zelim..:(:(:(:(
Samanta a da se nije zaljubio u tebe i onda shvatio da ti ne osećaš prema njemu isto i zato prekinuo svaki kontakt

Ne znam....mi se jesmo smuvali....zato sto sam i ja pocela da osecam nesto prema njemu...i onda se nismo videli mesec dana posle toga,...pa kad smo se videli oboje smo bili pijani pa smo se opet smuvali ,...i onda mi je napisao..."poceo sam da osecam nesto i trenutno nisam u fazi da se vezem"... to je bilo u maju,.....Jednostavno mi nece nikakav kontakt samnom.,...jbt ti emocije...sve pokvare....
Ne mogu da verujem da mu nije zao prijateljstva...

Samantha Jouns:
Ne znam....mi se jesmo smuvali....zato sto sam i ja pocela da osecam nesto prema njemu...i onda se nismo videli mesec dana posle toga,...pa kad smo se videli oboje smo bili pijani pa smo se opet smuvali ,...i onda mi je napisao..."poceo sam da osecam nesto i trenutno nisam u fazi da se vezem"... to je bilo u maju,.....Jednostavno mi nece nikakav kontakt samnom.,...jbt ti emocije...sve pokvare....
Ne mogu da verujem da mu nije zao prijateljstva...
Hm sve mislim da gospodin misli da nisi riba za pokazivanje, ali nije mi jasno zašto te ne želi ni kao prijatelja osim :roll:

eldarion:
Citiracu A.P.Cehova koji kaze da zena moze postati prijatelj samo ovima redom:
"Prvo simpatija, ljubavnica pa tek onda prijatelj"
(iz drame Ujka Vanja; govori Astrov)
A sada moje misljenje:
Mislim da je veoma tesko ostvarljivo istinsko prijateljstvo izmedju muskarca i zene, ali to ne znaci da nepostoji.

Salute!
evo i prvih literarnih ostvarenje na ovome forumu,..
hvala,Cehov je u pravu,za prva dva koraka,..a ovaj treci i potonji,..ne znam da li je.
pozzzzzzzzzzzzzzzzz

Ljudi su podla bica i svaki spoj koji se ostvari izmedju njih, ukoliko je dobar, je vise slucajan. Ali, ipak u samoj srzi postoji istina da, u zavisnosti od toga koliko i koga volimo, tako cemo se i mi osecati ispunjeno. Posebno ako vidimo da nasa posvecenost prema drugome izoblicuje lose i zlo u njemu. To su sile druge vrste kojima se ne zna izvor, ali koje realno nepobitno postoje.

To ti je brate sve individualno! Zavisi kakav ste spoj. Mužjak i ženka, ako su stvarno super drugari znači naravno da se odlično slažu. Onda otvoreno razgovaraju o stavovima, interesima, željama, i tako ti upoznaš tu sobu bolje nego što bi je upoznao dečko/devojka. Znači govorim o onim stvarima koje bi uvek reko prijatelju a partneru ne bi (zbog "mira u kući"). Onda jedan od njih shvati (ili oboje ,što je u tom slučaju super) da je ovaj drugi baš osoba za njega i naravno, zaljubi se. E sad, trebe prvo razmisliti da li da izjaviš ljubav! Ako izjaviš ljubav a ovaj nije zainteresovan, ti gubiš i ono prijateljstvo što ste imali, što je naravno veliki gubitak jer vam je bilo super i super ste se slagali.
Sa druge strane nije ni lako da držiš sve to u sebi i da se raspadaš, ali treba bar neko vreme, da bi provalio u kom je fazonu ovaj drugi. Al, ponavljam sve je to individualno i svako takvo prijateljstevo ima neku svoju priču. Može da se desi da se ti ložiš a i ovaj drugi misli da bi mu super odgovarao u vezi ali ga koči to što mu se fizički ne dopadaš i nikad ne bi mogao da se ljubi sa tobom. A komoli da legnete zajedno. Može i da ga ne gotivi za vezu nego da bi samo hteo da se kresnu.
Otkud zanam!
Ako si ti toj ribi izjavio ljubav a ona iskulirala, ona ili tvrdi pazar (što ne verujem jer nisi neki tamo lik sa ulice već te poštuje kao čoveka i kao komunistu), ili se pita (za šta joj ne treba nekoliko dana već samo malo da se koncentriše zbog čega bi to bilo dobro a zbog čega loše) , ili uopšte nije zainteresovana za tu priču pa se povukla da bi izbegla naredne mučne razgovore.

napisao sam je na ovoj temi staje bilo,..a evo tebi da ponovim,..
trazila je vrijeme,i ako se godinama poznajemo,..dao sam joj ga,a ona opet nije znala kaze sta zeli,..sve ima svoje granice pa i mioje ih je strpljenje imalo,..otisao sam iz njenog zivota,a ona i dan danas mi govori kako ne zeli da me izgubi iz svog zivota,...ja vise o njoj i ne razmisljam,ali sam otvorio ovu temu da cujem vase stavove o "prijateljstvu"te prirode.
Za mene je bilo nemoguce u njenom slucaju da je gledam samo ocima prijatelja,i rekao sam joj,evo kako se zavrsilo.

da izvini nisam mogla da čitam sve. Al to je to više nemate ništa. Ja sam bila u istoj situaciji. Meni je drug izjavio ljubav i to u onom trenutku kad sam ja našla dečka (sa kojim sam i dan danas). No, on je rekao šta je rekao i meni bi stvarno krivo što znam da nemogu da budem sa njim i što znam da ćemo izgubiti to prijateljstvo. A stvarno nam je bilo super. I onda sam ja insistirala da on iskulira (što je naravno bilo jako glupo jer su to ipak njegova osećanja) ali jednostavno nisam želela da to bude kraj. Ali je bio kraj. Ne znam, drugo je neki ortakluk. Kad imaš ortaka suprotnog pola pa nekad izađete i zezate se, što ne podrazumeva da mu se poveravaš i to. To je opuštena varijanta.A kad si sa nekim prijatelj i kad imate potrebu da se viđate i da razgovarate skoro svaki neko će se tu sigurno zaljubiti i to će pući!

giovaniI:
Mislite li da je moguce iskreno prijateljstvo uzmedju muskarca i djevojke,bez ikakvih drugih primjesa??
Pazite situaciju:djevojka ima decka sa kojim se ne slaze najbolje ali su ipak duuugo zajedno-godinama,a od mene trazi da joj budem kako kaze najbolji prijatelj,,,da ne zna sta hoce od meno i sta osjeca u vezi mene,..da cekam.
Rekao sam joj da je to prijareljstvo nemoguce,da mi je stalo do mje,ali da odlazim.To je bio moj izbor.
Da cujem komentare:da li je moguce prijateljstvo izmedju muskarca i djevojke???

Moze ako je ... frajer a ona ... riba

Devilishgirl:
kreteni pre ili kasnije pozele da umoche..

Da se ne lazemo, mislim da je to istina. Tim pre sto se za drugarski sex tvrdi da je najlepsi (da li ovo pricam iz licnog iskustva ili iz iskustva drugih, to je u ovom trenutku ne bitno).
Ako ti nesto znaci, ja se sa svojom najboljom drugaricom (ako mogu tako da se izrazim) druzim vec nekoliko godina...i ni u jednom trenutku mi nije palo na pamet (niti sam osetio potrebu) da je odvucem u krevet iako je mnogo lepa i zgodna (bavi se mankenstvom).
Da li zbog toga sto je ona sestra od mog poznanika, ili je po sredi nesto drugo, to stvarno ne mogu da kazem...ali ipak, mislim da je u pitanju to sto na nju gledam kao na iskrenog drugara (jer ona to u sustini i jeste).

Eto...

Back