Kafić Priče iz prošlog veka V - Krčma „Vrbopuc pod dudom” ✨️💞

Može Lo i da te nahrani
connie_feedbaby.gif

Kako je praviš ?

Ja probala kao potaž jednom, i ispalo mi bezveze. Nisam ponavljala :rumenka:
E pa i ja sam kao potaž ali ne volim mnogo gusto kad je, a skroz se lako i brzo sprema.
Izdinstam luk ili praziluk na maslacu, malo šećera malo soli, kad krene da karamelizuje luk (kad krene da dobija smeđu, braon boju) ja sipam malko vode i dodam rendane šargarepe, dinstam opet par minuta sa šargarepom, onda nalijem vodom i dodam jedan krompir i brokoli, dodam vegetu ili kocku za supu. Kad se skuva krompir, ja štapnim sve to izmiksam i eto brzinski njam njam.

Mogla bih od bundeve isto, ali mi bundeva teška i komplikovana malko 😂

Hvalaa :rumenka:

Ja sam slično pravila samo sam imala i tikvicu pa sam i nju stavila pošto mi je sam potaž sa tikvicom super, ali kad sam dodala brokoli nešto mi se nije dojmilo. :ne:
Možda je trebalo manje brokolija da stavim 🤔
Ja brokoli volim sa jednim krompirom da stavim, bude još lepše.
Moguće da si mnogo brokolija stavila.

A kad spremam od tikvica, samo tikvice stavim, ne mešam ni sa čim.

Sad se setih i krem supe od pečuraka, volela sam to nekada. 😂

Zamijetih :cistinaocare:da je muškim Bikovima (i onim sa Bik particijama) skoro pa najbitnija stvar kod žena da znaju da kuvaju, i to dobro 🤣

Znači tražimo kuvaricu :srecna:
Kuvaricu, pročitah ja drugačije. :kiki: :hahaha1:

Da, i Kirilo je vazda o hrani pričao, je l' se sećaš kad nas terao da opisujemo ukuse torti? :hahaha1:

Žrrvuj se, oženi se, reši bar taj problem, dok istovremeno 5 novih natovariš sebi na kičmu. :srecna:

Mi ćemo da ti pišemo preporuke, ja ću oglas da dam i oženim te za dan! :zaljubljena:
Neka, ješću ja 'leba i džema. 😁 Plus čajčić/čajić. Dosta. 😁
Setih se vica: Tek što sam naučio kamilu da uopšte ne jede i ne pije - ona odlučila da crkne. 🤣

Ja brokoli volim sa jednim krompirom da stavim, bude još lepše.
Moguće da si mnogo brokolija stavila.

A kad spremam od tikvica, samo tikvice stavim, ne mešam ni sa čim.

Sad se setih i krem supe od pečuraka, volela sam to nekada. 😂
Ja stavila skoro čitav onaj mali brokoli 🤣🤣🤣

A u potaž od tikvice ubacim isto krompir, mrkvu i luk. Na kraju dodam mrvu limunovog soka, to sam vidjela kod nekog na 24kitchen, i serviram sa prepečenim sjemenkama bundeve. :srecna:

Neka, ješću ja 'leba i džema. 😁 Plus čajčić/čajić. Dosta. 😁
Setih se vica: Tek što sam naučio kamilu da uopšte ne jede i ne pije - ona odlučila da crkne. 🤣
Moj deda Evgenije me je zezao kad izvoljevam za hranu, da ću jesti ENGEČA!
Dugo nisam znala šta je engeč i onda dođem na Krstu
Tako sam saznala da je to onaj krivi ekser

Back