Kafić Priče iz prošlog veka V - Krčma „Vrbopuc pod dudom” ✨️💞

Nikada ali nikada ne ostavljaj punjač uključen noću dok spavaš.
KaCu onda napunit' telefon? :D .

Naravno, bolje ga je ne ostavljati ukljucenog, narocito ako je neki fals punjac.
Meni je veci problem TA pec. Jak potrosac, a drzi se ukljucen nocu. Ima on sigurnosni termostat, koji iskace usljed prevelikog grijanja peci - ali stvar je u tome sto u vecini stanova nisu adekvatne instalacije (osim u stanovima koji imaju trofaznu uticnicu iskljucivo namjenjenu za TA pec, gdje je predvidjeno grijanje na taj nacin). Topljenje uticnice ili grijanje provodnika nece izbaciti osigurac.

Nije lose imati detektor dima, koji bi se aktivirao da zvoni i da te probudi u slucaju pojave dima u stanu (ovamo na Zapadu je obavezan, i dolaze u stanove da ga ispitaju redovno). Mada nekad zna da zvrlji kad se nesto przi.

Jutro je, jutro jeee
unknown_singer.gif

KaCu onda napunit' telefon? :D .

Naravno, bolje ga je ne ostavljati ukljucenog, narocito ako je neki fals punjac.
Meni je veci problem TA pec. Jak potrosac, a drzi se ukljucen nocu. Ima on sigurnosni termostat, koji iskace usljed prevelikog grijanja peci - ali stvar je u tome sto u vecini stanova nisu adekvatne instalacije (osim u stanovima koji imaju trofaznu uticnicu iskljucivo namjenjenu za TA pec, gdje je predvidjeno grijanje na taj nacin). Topljenje uticnice ili grijanje provodnika nece izbaciti osigurac.

Nije lose imati detektor dima, koji bi se aktivirao da zvoni i da te probudi u slucaju pojave dima u stanu (ovamo na Zapadu je obavezan, i dolaze u stanove da ga ispitaju redovno). Mada nekad zna da zvrlji kad se nesto przi.
Napuniš prije spavanja. Sad postoje brzi punjači. Znaš kad bi mene u mojih 6 sati sna probudio alarm zbog dima? :D
I samo da znaš da usput kažem, detektor plina se aktivira na miris kuvanja sarme :D

Dobro jutro!

Nisam juce stigla da pisem, rastrcala sam se na sto strana, ali je vredelo. Isla sam i po malu torticu, Susici, nikad gora prodavacica, al preziveh. Nadrndala se cim sam krocila, k'o Rai Vulf kad parodira prodavacice.

Odnela sam i baki ruzu na groblje. Dosta smo blizu, ali ne volim da idem sama, jer ja mislim da se tamo sve pomera. Udjem na jedna vrata, izadjem na druga, a nije da tako hocu. Muz me navigi'ro tako sto sam ukljucila kameru. Do tad nije islo. Kaze levo od spomenika sa azdajom, ja ne znam koje levo. Kad ima vise racvanja, a nekako je i uzbrdo i nizbrdo. Salje mapu, moolim, nista ne kapiram.

Baki 101. bi bio. 96 je zivela. Pored nje neki pukovnik i pukovnica, birala drustvo. Zao mi sto nije upisala ona da je profesor filozofije, pa da im parira. Al' ne bi u tri zivota, jedva se i kremirala. Da moze rekla bi da je stavimo u limenku od Nivee medj dugmice.

Popi kafa je juce isto slavila rodjendan. Meni je super sto stalno nailazim na preklapanja i ljude rodjene tog datuma. Cerka je deset dana masila termin da se rodi i ubola prababin datum. Jedino praunuce je bila do pred bakin kraj.

I na kraju svog trcanja, mama, dodji hitno, ispao mi je sraf na pirsingu u skoli (ura ura, htela je da ga zameni, ustedela skidanje) . Mora da kupi novi da ne zaraste.
Koordinirala sam joj drugaricu iznenadjenja, pa mi je to sa pirsingom malo otezalo zadatak.
Drugarica je bila pun pogodak, kad se pojavila sa rodjos svecicama koje je upalila u liftu i zabola u kolacice. Ni jedna nije odmah primetila da pise 61, a ne 16 :). Ja mislila da je fora. Prava drugarica, meni bi bilo malo tuzno da niko nije bio.

Poklone smo uboli, bas mi je bilo drago.
Nadam se par dana da mi se dete podiglo, veliku krizu smo prolazili, drzite mi pesnice.
Knjiga Kodex Metalum o omotima metal albuma joj top. Ozijev dupli disk sa hitovima. Peglu za kosu je trazila. Svasta sam smislila, pa i cestitku sa opcrtanim sapama od zivotinja.

Hvala na zeljicama.

Shadow bravo za resene zubice!

Moj kolega mjesec i po liječio zub, išao svaki treći dan i juče mu ga izvadili :D
Mesec i po je nista. Meni je moj visedecenijski zubar, koji je fejk u penzji, a ceo zivot radi fazon medonje iz komsiluka. Znaci cena za vise zuba manja, naplati, ne naplati. Samo nemoj da ga pitas za skidanje kamenca, on je za fine radove. Kul lik, tamo neka mala jahtica i dize sidro sa drustvom kad god moze, bas je bio kao gusar, sad se smanjuje sa godinama. Dakle on je ludak meni drzao zub dok mi glava nije otekla, samo je slezao ramenima. Te ajde lek, te bez leka, te otvoren, te sa vaticom, te zatvoren, pa opet. Bilo je jasno da nema pomaka, jok on uporan mesecima. Takav niz mi se namestio, kad sam ga menjala jos gore, da ja godinu i po dana nisam imala tu stranu upotrebljivu za zvakanje. Sa mostom posle kod druge ista prica. Niko me nije slusao koliko je lose. Pa su mi posle urnisali i nosece zube, jedva ih izlecili, mesecima. Dve ture oticanja, meseci orvazila i antibiotika, snimci, 3d snimanja koja posle nemaju na cemu da otvore...msm ovo je ukratko. I dan danas mi se vracaju tegobe oko mosta. Ono tamo leto mi je bilo unisteno.
A kad imas jednom most ko da si u vlasnistvu zubara, drugi nece da preuzmu tudj rad. Pakao, ko ukleta.

Back