Kafić Priče iz prošlog veka IV - Jesen u Žardinjerinom sokaku, di cvjeta dinja ispod duda ☼

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam i ja šarenu sol, donela mi kuma iz Bugarske
A i čubricu, stavljam je u pasulj, em je lepog ukusa, em se manje prdi
Čubrica je u stvari čubar, rtanjski caj je endemska vrsta čubra

A Mika STRAŠNO nedostaje!

Ja je probao u nekoj kobasici, tadasnji cimer iz Pirota mi je rekao o cemu se tacno radi.
Popili smo vise piva uz nju nego uz bilo sta drugo, samo da speremo ukus.

Ja je probao u nekoj kobasici, tadasnji cimer iz Pirota mi je rekao o cemu se tacno radi.
Popili smo vise piva uz nju nego uz bilo sta drugo, samo da speremo ukus.
Mozda je bilo previše
Svaki začin kad se pretera je odvratan

Gledam onog Džejmi Olivera koliko trpa busenja travuljina, pa to poništi sve u!use!
Ja volim začine, imam ih najraznovrsninih, ali to se po malo stavlja!
Inače se upropasti jelo

U selu kod babe kad se klala svinja, to je horor! Sve mi devojčice bi pobegle da ne slušamo kako skici. To je strašno.
Ja ne znam kako neko moze da zakolje živo biće? Kokošku, pile, svinju, tele??? Užas, užas
Zažmuri, zamahne i posle samo pogleda je l on bez noge ili pile bez glave.🤔

U selu kod babe kad se klala svinja, to je horor! Sve mi devojčice bi pobegle da ne slušamo kako skici. To je strašno.
Ja ne znam kako neko moze da zakolje živo biće? Kokošku, pile, svinju, tele??? Užas, užas
Pa nema šta da skiči ako se pre toga mašicama od sekire ne drmne u glavu da se sonesvesti.

Tako se radilo pre 20-30 god.
Sad eleganci sa onim vazdušnim pištoljem drm u glavu i gotovo

Ja ne znam kako neko moze da zakolje živo biće? Kokošku, pile, svinju, tele??? Užas.

Kao klinac sam gledao iz daljine, kasnije direktno pomagao.
Cale imao neku traumu od klanja kao klinac pa sam od 16. godine bio zaduzen za drzanje prilikom klanja. Zapao mi najgori posao u tome.

Mozda je bilo previše
Svaki začin kad se pretera je odvratan

Gledam onog Džejmi Olivera koliko trpa busenja travuljina, pa to poništi sve u!use!
Ja volim začine, imam ih najraznovrsninih, ali to se po malo stavlja!
Inače se upropasti jelo

Ne znam sta je bilo tacno ali je bilo odvratno.

Pa nema šta da skiči ako se pre toga mašicama od sekire ne drmne u glavu da se sonesvesti.

Tako se radilo pre 20-30 god.
Sad eleganci sa onim vazdušnim pištoljem drm u glavu i gotovo

Nije vazdusni, ima cauru i barut ali slabije punjenje.

Dok vi o papcima, ja ću o procesu nastanka vina...najljepše je kad se gazi u buradima, ovo smo gazili kod drugara sa trčanja :prstic:

20251013-191919.jpg

Jao, i ja sam gazila grožđe nekad u Dalmaciji, to mi ostalo u prelepom sećanju :zaljubljena:

Jes' podigla suknju/podvrnula nogavice dok si gacala po grožđu?:prstic: Mjauuu grrr frrrr :zper:

Kao klinac sam gledao iz daljine, kasnije direktno pomagao.
Cale imao neku traumu od klanja kao klinac pa sam od 16. godine bio zaduzen za drzanje prilikom klanja. Zapao mi najgori posao u tome.
To mi je uvek bio najstrašniji deo, kad zakolju svinju a ona se još batrga.

Jes' podigla suknju/podvrnula nogavice dok si gacala po grožđu?:prstic: Mjauuu grrr frrrr
Bila sam u nekoj tankoj, ionako kratkoj haljinici, ali dalo se još zadići :zper:
Stvarno extra osjećaj, totalno stapanje sa prirodom. Frnjao, mrnjao, mac mac :per:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back