Kafić Priče iz prošlog veka IV - Jesen u Žardinjerinom sokaku, di cvjeta dinja ispod duda ☼

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
1000025435.gif

Stigla :ortakinje: :zaljubljena:

Taman mi se oči oporavile, poslušaću sad tvoj dobronamjeran savjet i uživati dok me ponovo ne ozrače ovdje :pljus:
Čitaj i nadalje sa rukama preko očiju, jer nisam optimistična da će se ovde nešto popraviti u smislu bogougodnosti :pop:

Atom-caj-sa-propolisom-1-2.jpg

Ovaj ja pijem, mada sam ih sve probao. Ne mogu se setim da li mi je neki bio presladak.

Zavisi i koliko kockica staviš, meni je idealna mera 3-4 kockice.
A svi zvuce top zacinski u teoriji. Neki crveni sam probala. Mislim da je samo taj tada imao da se nadje. Pa problem je sto je meni postalo bljaki slatka kafa i slatki caj. Navikla sam da trebaju da imaju svoj ukus, a ne slatki. Tad nisam znala da su vec secereni.
Steta sto nema neki bez sladjenja.
Cimet, djumbir, kardamon, sve obozavam.

Od slatkog mogu caj latte.

A svi zvuce top zacinski u teoriji. Neki crveni sam probala. Mislim da je samo taj tada imao da se nadje. Pa problem je sto je meni postalo bljaki slatka kafa i slatki caj. Navikla sam da trebaju da imaju svoj ukus, a ne slatki. Tad nisam znala da su vec secereni.
Steta sto nema neki bez sladjenja.
Cimet, djumbir, kardamon, sve obozavam.

Od slatkog mogu caj latte.
Ja izbegavam slatko
ali tesko je
Cak i one muesli forice su pune seccera
bukvalno treba nacci neke pahuljice od zobi ili tako nesto
a malo je u ponudi
Cak sam kupio jednom kukuruzni baget i shokirao se
pun seccera kaze prodavacica posle pa da se ne pokvari
pa sto ne posole pobogu sta ce svuda secer?

Ja izbegavam slatko
ali tesko je
Cak i one muesli forice su pune seccera
bukvalno treba nacci neke pahuljice od zobi ili tako nesto
a malo je u ponudi
Cak sam kupio jednom kukuruzni baget i shokirao se
pun seccera kaze prodavacica posle pa da se ne pokvari
pa sto ne posole pobogu sta ce svuda secer?
Da bi se prodalo.

Joj ja nisam tako selektivna. Ponekad naudim sebi jer smazem celo pakovanje necega, dok mi se ne zavrti u glavi. Ali nemam bas nesto sad super omiljeno, niti ja kad odem u prodavnicu imam zelju da odaberem. Samo stalno ima nesto. Pa se periodicno navucem.
Opet ima sta ne pipam. A uvek ga ima po kuci. Npr coko bananicu ne pamtim kad sam pojela. Ni ne znam zasto, ni kad mi je postala odbojna. Koka kola mi je decenijama odbojna. Sokove generalno ne volim i ne bih posegnula. Mada osim kokakolcine i ne kupujemo. Vis mozda bi mogli. mozda bi se ova sto nista ne jede uhvatila za neki sok. Najezim se sto ta gazrana zovu sok.

Da bi se prodalo.

Joj ja nisam tako selektivna. Ponekad naudim sebi jer smazem celo pakovanje necega, dok mi se ne zavrti u glavi. Ali nemam bas nesto sad super omiljeno, niti ja kad odem u prodavnicu imam zelju da odaberem. Samo stalno ima nesto. Pa se periodicno navucem.
Opet ima sta ne pipam. A uvek ga ima po kuci. Npr coko bananicu ne pamtim kad sam pojela. Ni ne znam zasto, ni kad mi je postala odbojna. Koka kola mi je decenijama odbojna. Sokove generalno ne volim i ne bih posegnula. Mada osim kokakolcine i ne kupujemo. Vis mozda bi mogli. mozda bi se ova sto nista ne jede uhvatila za neki sok. Najezim se sto ta gazrana zovu sok.
Saglasan za gazirano
to preko 20 godina ne pijem
Sladoled godinama nisam probao pojma nemam zasto
a cokoladne bananice skoro posle iks godina uzeo jedno pakovanje
Tako imam neke periode naidje nesto
jedno vreme sam uzimao Najlepse zelje male cokolade sa nugat kremom
danas ocima ne mogu da ih vidim
i tako ukrug sa svim vrstama hrane...

Saglasan za gazirano
to preko 20 godina ne pijem
Sladoled godima nisam probao pojmam nemam zasto
a cokoladne bananice skoro posle iks godina uzeo jedno pakovanje
Tako imam neke periode naidje nesto
jedno vreme sam uzimao Najlepse zelje male cokolade sa nugat kremom
danas ocima nemogu da ih vidim
i tako ukrug sa svim vrstama hrane...
Jeste samo se odjednom na nesto namamim sto mi godinama na pamet ne bi palo. Secam se kad su i cerki i meni iz vedra neba i u isto vreme pale na pamet napolitanke. Desetak godina je imala i nikad ih nije nesto posebno htela, nit smo ih imali okolo po kuci. I ko da nas neko necim poprskao. Napolitanke. Jaoj pa tekstura, pa mmm. Sad ne mogu da prepoznam ni koje smo tacno jele, ali to je bas na neke odredjene bila pomama par meseci. Neobjasnjivo. Nju je prvu prosla, a mene kad sam prosarala ukuse i prestalo da mi bude zanimljivo.

Ja mislim da je vecina tih zezalica sve vise izgubila ukus i presladjena skroz. Tako da bar ja vise ne jedem sa zadovoljstvom i ne bira mi se nista. Nego bukvalno namerno uzmem kad mi dodje da se droZiram secerom. Posle imam amneziju i sta sam pojela.
Recimo bitna mi tekstura necega i tako se navucem, Kinder bueno mi je skorije bio aktuelan. A ukus slatko pa slatko, samo ih tekstura malte ne vise razlikuje.

Jeste samo se odjednom na nesto namamim sto mi godinama na pamet ne bi palo. Secam se kad su i cerki i meni iz vedra neba i u isto vreme pale na pamet napolitanke. Desetak godina je imala i nikad ih nije nesto posebno htela, nit smo ih imali okolo po kuci. I ko da nas neko necim poprskao. Napolitanke. Jaoj pa tekstura, pa mmm. Sad ne mogu da prepoznam ni koje smo tacno jele, ali to je bas na neke odredjene bila pomama par meseci. Neobjasnjivo. Nju je prvu prosla, a mene kad sam prosarala ukuse i prestalo da mi bude zanimljivo.

Ja mislim da je vecina tih zezalica sve vise izgubila ukus i presladjena skroz. Tako da bar ja vise ne jedem sa zadovoljstvom i ne bira mi se nista. Nego bukvalno namerno uzmem kad mi dodje da se droZiram secerom. Posle imam amneziju i sta sam pojela.
Recimo bitna mi tekstura necega i tako se navucem, Kinder bueno mi je skorije bio aktuelan. A ukus slatko pa slatko, samo ih tekstuta malte ne vise razlikuje.
Odlicno opisano
ja skoro uzeo Eurokrem posle iks godina
ajde sto je presladjeno
nego ima granulice neke kao onaj deo sa lesnikom
a nije esnik nego kakao prah zgrudvan
pa misle valjda da smo svi gluperde
Ja sada kupujem npr meleveni keks Zlatni pek
i onda jos nejke sirovine
pa nekad je nekad sestra na smenu pravimo ono sto zovem
Rafaelo kuglice.

orasi plovili brodom i jednom od njih zvoni mobilni zove ga keva i on kaže mama sad sam u gužvi zvaću te kad se iskrcamo :roll:
Jedni od najjačih stihova u istoriji naše muzike:

Dođi mala, mora se
da krcamo orase
palačinci bez orasi
jedu siromasi

'Ajde mala pomogni kolezi
kad s' umoriš slobodno prilezi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back