Pričamo, dakle postojimo!

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
tema za razmisljanje... beograd je bio za vreme tiranina broza kulturni megalopolis...za vreme tiranije ovih nacionalsocijalista postao je amaterska umetnucka selendra... da li je komunizam lek, inekcija za prevrat iz duhovnog kala u kome zivimo? i da li ste misljenja da ceo svet danas velikim koracina srlja u nevidjenu anarhiju koja ce potrti sve ono najbolje po cemu se ljudi razlikuju od mentalnih bolesnika i zatucane stoke?

Drugačija je preraspodela novca.
Tito nije pobio svu elitu, kulturnu elitu, nego im je dao muzeje, parkove, pozorišta, škole, da njima upravljaju.
I upravljali su, neki novac se slivao u kulturu.
Predratni hrišćanski moral je zamenjen komunističo marksističkim moralom, ali nekakav moral jeste postojao.

Rušenjem tog sistema nismo srušili ono što je bilo loše, nego smo srušili moral, i to potpuno odsustvo morala nazvali slobodom.
Naseli smo na priču o gutanju žaba.
U društvu koje forsirano ruši sve vrednosti, dakle ne ruši bezvrednosti nego vrednosti, to rušenje potkopava pojedinca, njegov osećaj za lepo i pravo.
U Gomori nije bilo umetničkih dela, kulture, morala, napretka. Nije postojao jasan smer u kom društvo želi da ide.
Sve je bila stihija, sitna lična zadovoljstva, odsustvo ljudskih zakona i usvajanje životinjskih.
Stigli smo.

sve si rekao ali imam varljiv utisak a ta varljivost me nikad ne vara, da se isto u blazoj sofisticiranijoj formi sprovodi u svetu razvijenih.., i uvek se setim reci gostuskog pred smrt da je svet na ivici najgoreg varvarizma a da mi srbi ako budemo pametni mozemo biti lideri tog sveta...
ja brate nisam tako i toliko pametan...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back