Zvezdica
Iskusan
- Poruka
- 6.474
Не знам. Вероватно до неке базичне сигурности коју добијемо још као врло мали, од прихватања и поштовања од стране родитеља на првом месту. Верујем да ако од родитеља добијемо добру основу, ако се осетимо као особе вредне поштовања и љубави - да ћемо се онда лакше изборити са злонамерним утицајима средине..
Jao Hellen, sve to zvuci sjajno u teoriji i drago mi je sto tvoja deca imaju samopouzdanja. Ja sam u detinjstvu imala i podrsku i ljubav, pa opet imam veoma malo samopouzdanja, narocito sto se tice fizickog izgleda. Sada i ne toliko, ali ranije mi je bas smetalo. A objektivno nije nista tako strasno, znam mnoge devojke koje imaju, recimo, ogroman nos pa smatraju da su najlepse na svetu. I zaista niko ne primecuje njihov "nedostatak"! Volela bih da sma i ja takva, ali nisam. I volela bih da moja deca budu takva, samo sto uopste nisam sigurna da cu uspeti da ih vaspitam u tom pravcu. A kako bih i mogla, kada ja sama imam fruku sa tim? Mozda ipak neke stvari zavise od same licnosti, ne i od vaspitanja...
Poslednja izmena: