Zvezdica
Iskusan
- Poruka
- 6.474
Kao sto mi nije jasno zasto samohrane majke traze od muskarca da prizna dijete.
To zaista ne razumijem.
Ne zive sa tim covjekom, nisu nikada bili vjencani, on je napravio dijete i one traze da ga prizna. Dijete se preziva kao on. Zasto?
Mislim da je to zbog deteta. Nisam sigurna, ali ako otac ne prizna dete, ono se valjda vodi kao "otac nepoznat" ili tkao nesto. Zamisli izvod iz maticne knjige rodjenih na kome ti pise: "ime majke: Jovana Jovanovic, ime oca: nepoznat".
Bar je tako bilo. Nisam sigurna da li je i danas Je.bes prezime, nije do toga, nego valjda da dete nema fruku sutra.
U svakom slucaju, saznanje da te otac nije hteo niti da je zeleo i da prizna da postojis i da si njegov svakako nije prijatno osecanje i idealno tokom odrastanja.
Sad, da li je toliko bolje naterati oca DNK analizom i isterivati priznavanje deteta na sudu, to ne znam. Ali kazem, mogu da razumem zbog cega bi samohrana majka insistirala da otac prizna dete.
Знам за име Неда, али, Нема? Требало ми је времена да укачим да их очеви нису признали...'' 

(cak bi to mnogima bilo cudno).

A i lepo mi zvuci uz ime. Dodacu muzevljevo na svoje i to je to. Ako mu smeta sta mu ja mogu. Ili kao bilo kome drugome smeta...