mijak
Poznat
- Poruka
- 9.155
Ја се потпуно слажем, и што се тиче "Украјинског" сукоба и глобалног.Сви смо ми на овом форуму "просвећени" и "образовани", па када користим термине "антихрист" и "сатанисти" све то звучи анахроно, затуцано, "клерофашистички" итд. Признајем да ове термине само делимично користим и као метафоре, али, опет, како да се објасни:
- да је Кијево, "Кијевска Рус", од које је и постала Русија, тренутно под "влашћу" под којом јесте
- да је светиња као што је Кијевско Печарска лавра на територији коју контролише иста та "власт" - уосталом, слично, као и Пећка патријаршија
- да је Донбас овако нападнут и добрим делом уништен - ко зна колико времена ће бити потребно да се макар залече ране које им је та "власт" нанела?
- ...
Зашто?
Поред огромног броја рационалних и "рационалних" објашњења, од којих се многима и сам приклањам, додајем и једно моје, трансцедентално:
- Русија и Србија су земље које су основали светитељи и самим тим су вечито на путу следбеницима оног палог анђела Данице, лучоноше, како се све већ не назива.
Ратове увек воде државе, људи, техника, новац, интереси, али прави мотиви за овај сукоб су вековима и вековима уназад постављени. И историја и садашња пракса нас томе уче.
Размислите о свему овоме пре него што ми се подсмехнете.
Било буквално, било метафорично и алегорично, мислим да је применљиво не само на политичко и војно деловање.
(onaj mali doduše, tipa brdski).