Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Сви смо ми на овом форуму "просвећени" и "образовани", па када користим термине "антихрист" и "сатанисти" све то звучи анахроно, затуцано, "клерофашистички" итд. Признајем да ове термине само делимично користим и као метафоре, али, опет, како да се објасни:

- да је Кијево, "Кијевска Рус", од које је и постала Русија, тренутно под "влашћу" под којом јесте
- да је светиња као што је Кијевско Печарска лавра на територији коју контролише иста та "власт" - уосталом, слично, као и Пећка патријаршија
- да је Донбас овако нападнут и добрим делом уништен - ко зна колико времена ће бити потребно да се макар залече ране које им је та "власт" нанела?
- ...

Зашто?

Поред огромног броја рационалних и "рационалних" објашњења, од којих се многима и сам приклањам, додајем и једно моје, трансцедентално:

- Русија и Србија су земље које су основали светитељи и самим тим су вечито на путу следбеницима оног палог анђела Данице, лучоноше, како се све већ не назива.

Ратове увек воде државе, људи, техника, новац, интереси, али прави мотиви за овај сукоб су вековима и вековима уназад постављени. И историја и садашња пракса нас томе уче.

Размислите о свему овоме пре него што ми се подсмехнете.
Ја се потпуно слажем, и што се тиче "Украјинског" сукоба и глобалног.
Било буквално, било метафорично и алегорично, мислим да је применљиво не само на политичко и војно деловање.

Vidim da ne pratiš, pa da preformiliram pitanje.

Dakle, pitanje za sve forumaše:

Kako bi se Porošenko, sada, kao predsjednik Ukrajine trebao ponašati, pa da možeš reći: "E, to je dobro, tako se ponaša predsjednik, svaka čast na političkoj mudrosti." ?

Bijeg u Rusiju/Švicarsku/Havaje ne doživljavam kao ozbiljan odgovor.
Само да настави тако и још да узме тебе за саветника.

Kratim te samo da ne razvalčim previše po forumu, ne zato jer te ne čitam.

Ni Putin ni Novorusi nisu osjetljivi na političku percepciju, to se odražava i na bojnom polju - najbolji primjer je bio kad je srušen Boeing: Rusi su tjedan dana stajali u nevjerici, a Ukri ih presjekli po pola.

Што се краћења поста тиче, то не мораш да појашњаваш, савршено је нормало (чак и препоручљиво) то радити са дужим постовима, посебно када су на истој страници.
По питању обарања Боинга, мислим да је дискутабилна тврдња да је то пасивизирало одбрану Новорусије и довело до продора украјинских трупа. Посебно што је тај продор и одрађен тако да је довео до Дебаљцева. Али ради дискусије, хајде да прихватимо да је тако како ти кажеш. Међутим, то се десило онда. Што због пропагандне и политичке експлоатације тог догађаја, што због читавог низа осталих прича, Русија и Руси у Украјини су сатанизовани до коске. У склопу те сатанизације је и тренутна слика Русије као агресорске државе која не жели мир, већ жели да одвали и анектира комад Украјине, ако не и целу земљу. Још више и још даље, не говори се само о Украјини ! Тако мени мој пољски колега из Шћећина већ месецима драми како Путин мрзи Пољаке и како ће их војно напасти. Иста прича у балтичким земљама. Дакле, ако си и могао да поквариш перцепцију Русије у време обарања Боинга, данас више не можеш јер је она покварена до краја. Ако кажеш да Русија није за мир, ниси тим људима рекао ништа ново. То им тврдиш већ месецима.

Хајде "док сам у канцеларији", одговорићу и на оно твоје питање свима, шта би учино да сам Порошенко. Ја сам већ изнео мишљење да је њему главни проблем у преговорима са новоруском страном "Десни сектор" и остала наоружана националистичка екипа. Јарош му држи нож под грлом и он не може много да мрда, чак и ако би се Амери смирили. Дакле, ја бих покушао да ликвидирам паравојне формације, али ти је сигурно јасно да би то било самоубиство. Али ето, то би био једини смислени покушај, часан и хвале вредан, да се створи могућност да се уопште направи некакав мировни компромис. На страну што мислим да те паравојне банде представљају стравични опасност за украјинско друштво, чак и када би Украјина поразила Новорусију и када од Руса не би остало ни трага ни гласа у Украјини.

Meni je žao što vam moram kvariti zabavu i reći da u kotlu nije ubijeno 3000 ustaša, nego najvjerojatnije niti jedan. :roll:

I nisu to moji - ja sam jasno rekao da su to budale, kao i oni četnici u Ukrajini, a budale nisu moje.

- - - - - - - - - -

Nisam ni mislio da ćeš se napregnuti za ozbiljniji odgovor, ovo je ipak samo politički forum, tu se ne uključuje mozag.

Био је политички док га ти и твоја екипа нисте претворили у здравствени.

...
Хајде "док сам у канцеларији", одговорићу и на оно твоје питање свима, шта би учино да сам Порошенко. Ја сам већ изнео мишљење да је њему главни проблем у преговорима са новоруском страном "Десни сектор" и остала наоружана националистичка екипа. Јарош му држи нож под грлом и он не може много да мрда, чак и ако би се Амери смирили. Дакле, ја бих покушао да ликвидирам паравојне формације, али ти је сигурно јасно да би то било самоубиство. Али ето, то би био једини смислени покушај, часан и хвале вредан, да се створи могућност да се уопште направи некакав мировни компромис. На страну што мислим да те паравојне банде представљају стравични опасност за украјинско друштво, чак и када би Украјина поразила Новорусију и када од Руса не би остало ни трага ни гласа у Украјини.

Paravnoje formacije su početkom rata korisne, nakon toga predstavljaju smetnju, i treba ih maknuti.
Ako se ne varam, Porošenko je i najavio raspuštanje Azova.
Da li će to ići glatko ili ne - ostaje za vidjeti.
Sjećam se kada je 1992. Tuđman odlučio raspustiti HOS da su se zabarakadirali u neku ugradu u centru ZG i postavili top ispred. :eek: (onaj mali doduše, tipa brdski).
Ne sjećam se kako se to točno rasplelo, ali paravojni HOS je bio ukinut.
Imša takvih situacija i izvan rata: sjeti se svojih crvenih beretki kada su glumili šerife po Beogradu.

:roll:

Mislim na službenu funkciju: predsjednik, "šet", ratni vođa, "šerif"... što su? Ko su? Koliko ih je?

Naravno, nije to slučajno - Putin je taj koga se pita, ovima ne znaš ni ime.

Novorusija se sastoji od dve jedinice, DNR i LNR. Pošto je u obe na snazi republikansko uređenje, može se upotrebiti naziv "šef republike", s tim što se u DNR ta funkcija još naziva i premijer, a u LNR ovako kako sam i rekao, šef republike. Imena su ti dobro poznata, Aleksandar Zaharčenko za DNR i Igor Plotnicki za LNR. Obe funkcije su potvrđene na izborima.

Vidim da ne pratiš, pa da preformiliram pitanje.

Dakle, pitanje za sve forumaše:

Kako bi se Porošenko, sada, kao predsjednik Ukrajine trebao ponašati, pa da možeš reći: "E, to je dobro, tako se ponaša predsjednik, svaka čast na političkoj mudrosti." ?

Bijeg u Rusiju/Švicarsku/Havaje ne doživljavam kao ozbiljan odgovor.

Порошенко је пропустио све шансе да заиста буде Председник Украјине...јер Председник било које државе не шаље Војску да убија народ већ настоји да мирно разреши све спорове тако да се земља не руши и нико дас не страда ....дакле-не постоји више ништа што би њега учинило Председником....сада му остаје да ради онако како је почео-да слепо извршава све налоге оних који су га ту и довели и да се нада да му код њих неће брзо истећи рок трајања....а мени се чини да је већ порошао...

Novorusija se sastoji od dve jedinice, DNR i LNR. Pošto je u obe na snazi republikansko uređenje, može se upotrebiti naziv "šef republike", s tim što se u DNR ta funkcija još naziva i premijer, a u LNR ovako kako sam i rekao, šef republike. Imena su ti dobro poznata, Aleksandar Zaharčenko za DNR i Igor Plotnicki za LNR. Obe funkcije su potvrđene na izborima.

Okay, zamisli da Porošenko pregovara s njima i s jednim se nešto dogovori, ali ne i s drugim?

Okay, zamisli da Porošenko pregovara s njima i s jednim se nešto dogovori, ali ne i s drugim?

Za tako nešto se kod nas kaže "kad bi baba imala muda, bila bi deda". A obojica su do sada pokazala da imaju dobru međusobnu koordinaciju svojih akcija. Uostalom, ne zoveš prvo jednog na dogovor, pa onda drugog, plus što je za očekivati da pre eventualnih razgovora obojica usaglase svoje platforme...

pa ništa. on ne može ništa.
sad, na ukrajincima je da spasu šta se spasti može i da se reše njega, jacenjuka i ostalih degenerika;
na žalos', i njima je sigurno ispiranje mozga kao i ovde i velikom delu sveta, pa i ovo otpada

A jesi li primetio da sad guraju Semcenka i Jarosa u igru. Bas citam danas kao izjave ovih sto su pobegli iz kotla, samo Semcenku veruju on je jedini govorio istinu, bla bla. . .

Нашим саговорнивницима је драже да распредају и о примењеној психологији, и имагинарним ситуациуацијама из сфере " шта би било кад аби било" него о ономе што се дешава.

Армија ДНР у Дебаљцеву заробила Hummer и америчког снајперисту

23:17 19.02.2015.

НАЈВИШЕ СТРАНИХ ПЛАЋЕНИКА И ДОБРОВОЉАЦА РАТУЈЕ У САСТАВУ УКРАЈИНСКОГ ПУКА „АЗОВ”

БОРЦИ Доњецке Републике заробили су у Дебаљцеву и један амерички оклопни аутомобил Humvee - познатији под називом Hummer.

Крајем новембра је амерички председник Џозеф Бајден у Кијеву обећао домаћинима и ова борбена, назвавши их „видом несмртоносне помоћи САД украјинској армији”.

Додуше, Украјинци су и до тог обећања поседовали неколико десетина тих аутомобила.

Амерички маринци су 2007. инсистирали да бодију оклопна возила MRAP која су много отпорнија на мине.

Борци ДНР успели су да у Дебаљцеву заробе и једног америчког снајперисту који није успео да се на време извуче из обруча.

Највише страних плаћеника и добровољаца ратује у саставу украјинског пука „Азов”.

-2-2.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back