prevara u braku

Hvala na savjetu Rasturaču iluzija! Ja se baš pokušavam šaliti na vlastiti račun. Vjerujem u onu: Svako zlo za neko dobro! A ja sam još dugo mogla živjeti u mraku(braku), tek sad stvarno vidim u šta mi odoše godine, pa ću od sada nastojati možda nadoknaditi izgubljeno!

Nece ti poci za rukom, i ne treba uopste teziti ka tome...to bi bilo jos vise izgubljenog vremena.
Imas pogresan pristup tome sto ti se desilo. Svako od nas je bar jednom doziveo neko razocarenje, proveo mesece, godine sa osobom za koju se posle ispostavilo da nije ona prava. Ja licno sam skoro 7 godina "potrosio" u jednoj takvoj vezi. Ali ne zalim za tim vremenom. Naprotiv. Mnogo toga sam naucio iz svega sto sam doziveo u toj vezi. ;)

Nece ti poci za rukom, i ne treba uopste teziti ka tome...to bi bilo jos vise izgubljenog vremena.
Imas pogresan pristup tome sto ti se desilo. Svako od nas je bar jednom doziveo neko razocarenje, proveo mesece, godine sa osobom za koju se posle ispostavilo da nije ona prava. Ja licno sam skoro 7 godina "potrosio" u jednoj takvoj vezi. Ali ne zalim za tim vremenom. Naprotiv. Mnogo toga sam naucio iz svega sto sam doziveo u toj vezi. ;)
Ma ne žalim ni ja i opet bi sigurno isto napravila !:)

hahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...... znaci, sta reci.... nesrazmernost u zainteresovanosti za teme.... za "obradjivanje" teorije evolucije - nula! a za moralisanje, drvlje, kamenje i sl. - tu su svi na broju...
oooo, kuda plovi ovaj brod? bljak.. sve sami lazni moralisti, sa oreolima iznad premudrih glava... pa da li vi stvarno zivite u nekim sredinama gde NIKADA niste culi za prevaru? nikada niste bili prevareni? ili nikada niste prevarili? ili mozda nemate prijatelja, prijateljicu, komsiju, rodjaka, strinu, tetku... ma sve redom, koji nikada nisu prevarili ILI nikada nisu bili prevareni??? jel` mozda mislite da je to "izum" modernog drustva? da to nije postojalo pre hiljadu ili sto ili deset godina?
zar ne mislite da bi doticnoj (koja je sje.ala svoj zivot i koja ce verovatno izvuci deblji kraj... ali ***, kao sto neko vec rece - nema nista za nesto, ni nesto za nista.. ) znacilo da je bar neko dao konstruktivan ili bar pristojan predlog? pa makar da je neko rekao da poseti savetovaliste ili nekog cika psihologa?! ocigledno da osobi treba pomoc a da ima nekoga bliskog sa kime bi mogla da razgovara, verovatno bi to ucinila pre nego da se obraca strancima!!!!! ovo govori da bi osuli paljbu i na narkomana, kada bi zatrazio pomoc- "pa, olosu jedan, unistio si sebe i sve oko sebe, jel ti znas koliko je droga "stetna"???
alooooooooooooooooooooo, sta je sa mozgovima? bljak.......... a za doticnu, ako vec nije resila svoju zagonetku- cim si se upustila u takvu "avanturu", moras da snosis posledice svojih postupaka! najbolji scenario je u kom ostavljas ljubavnika, pokusas uz pomoc savetovalista da uspostavis pristojan odnos sa suprugom(ili bilo koga, cega sto mislis da ce vam pomoci) i naravno posvetis se detetu, onoliko koliko ti je priroda nalozila da budes posvecena, a to je svoj maksimum, celu sebe, svu svoju ljubav...
veliki pozzzz..... heheheeeeee....

Svidja mi se stav korisnika "muzjak"po ovom pitanju prevare u braku :)
Sam odnos u braku...definicija reči "prevara"šta uopšte znači?:D
Ko koga u stvari vara,kako,na koji način?
Možemo li reći da je žena prevarila muža ako mu ne daje seks?:D
Prevarila ga je verovatno,nešto je očekivao..a nije dobio..klasična prevara i
emocionalna i seksualna :mrgreen:

da li ti stvarno verujes u to sto pises? Kakva medicina kakve gluposti. Vrlo lako osetis sta je prevara jednom kad uradis, znas vrlo dobro onaj osecaj u sebi da radis nesto sto i nije bas lepo prema partneru. Ni jedan brak otvoreni ne moze niti ce ikada moci da opstane u ljudskom drustvu, razloga je mnogo pocev od onih najbanalnijih sujeta ego itd, do i komplikovanijih, tipa sta ako ona zatrudni sa drugime i tome slicno. Nikada u zivotu ne bih se tako zezao da ulazim u takve bolesne odnose, ko voli nek izvoli ali uvek ce se zavrsiti tragicno. A i ne zaboravi da zene vremenom su sve ruznije isto i muskarci...
Eeee, na ovo moram da odgovorim.
A zašto?
Zato što je ovo tipičan primer egocentrizma koji nije samo vezan za citiranog, već je ovo kao što rekoh tipično. Ovo "pično" mi najbolje zvuči.
Znam li onaj osećaj u sebi da radim nešto loše?
Znam, kad god mi se ženska nabacuje a ja joj ne izađem u susret osećam se loše.
Nisam to hteo da kažem.
Znaš li ti da je psihopata spreman da ubije i da se uopšte ne oseća loše. Sad ćeš reći to je bolest. E ne postoje jasne granice između zdrave i bolesne osobe.
To što ti osećaš je tvoj lični subjektivni osećaj u ovom slučaju proizašao iz tvog podsvesnog dela (super-ega). Postoji i prestro super-ego kod koga ne može doći do zadovoljenja sasvim normalnih i neophodnih potreba pa vodui u neurozu.
I to sam hteo reći.
Nisi ni ti ni tvoji osećaji merilo ispravnosti bilo čega, a najmenje merilo sveta i socijalnih odnosa. To što važi za tebe, važi samo za tebe i tebi sličnome. Za masu drugih ne važi a isto su sa njihove pozicije u pravu kao i ti.
Naslućuješ li šta ti govorim?
NISI TI NIKAKVO MERILO! Ti si proizvod genetike i socijalnog okruženja (vaspitanja) što se ukorenilo pa se čini toliko logično i normalno, tim pre što se to još uklapša u balkanski milje. Ali i milioni balkanaca mogu da veruju u glupost pa je to i dalje glupost. A međusobna podrška ih učvršćuje u veri da su u pravu. E kad se duhom budeš izdigao od sredine i od samoga sebe, razumećeš.

Znate kad podsetim svoju ženu na nešto što je govorila i obećavala pre nego smo se uzeli, ona kaže: "Pa ja sam tada tako zaista mislila i verovala." Dakle nije me ništa prevarila. Samo se promenila. Pa svi se menjamo. Čas govorimo i pričamo jedno i verujemo u to, a posle osećamo i verujemo u nešto drugo. Ali svakako možemo da budemo fer jedni prema drugima. I idealno ne postoji. Idealan može da bude samo trenutak, a ne ceo život i brak i tako to... Jel da... Hmm...

Znate kad podsetim svoju ženu na nešto što je govorila i obećavala pre nego smo se uzeli, ona kaže: "Pa ja sam tada tako zaista mislila i verovala." Dakle nije me ništa prevarila. Samo se promenila. Pa svi se menjamo. Čas govorimo i pričamo jedno i verujemo u to, a posle osećamo i verujemo u nešto drugo. Ali svakako možemo da budemo fer jedni prema drugima. I idealno ne postoji. Idealan može da bude samo trenutak, a ne ceo život i brak i tako to... Jel da... Hmm...

Mudro zboris. ;)

E kad bi svi bili mudraci kako bi život bio jednostavan.
Mudrost se stiče s iskustvom, a dok se čovjek prosvijetli već ja možda kasno:think:
Vidim da neki moraju čekati radno vrijeme da se dočepaju foruma, dok drugi rade i rade i rade................:zper:

U mom slucaju se ne radi o nikakvom moranju. Kada sam slobodan, sa svojom porodicom provodim vreme i imam brdo "pametnijeg posla" od visenja na forumu. ;)
Ali zato na poslu ne radim nista skoro, pa vreme ubijam ovde sa vama. :mrgreen:

Ima jedna dobra izreka, ja cuo pre nekog vremena....Dakle ovako: svaka budala moze da iskuka za neki posao, a pametan nikad ne radi. :mrgreen:

U mom slucaju se ne radi o nikakvom moranju. Kada sam slobodan, sa svojom porodicom provodim vreme i imam brdo "pametnijeg posla" od visenja na forumu. ;)
Ali zato na poslu ne radim nista skoro, pa vreme ubijam ovde sa vama. :mrgreen:

Ima jedna dobra izreka, ja cuo pre nekog vremena....Dakle ovako: svaka budala moze da iskuka za neki posao, a pametan nikad ne radi. :mrgreen:

Uh ovo je bilo baš nisko!:mrgreen:
Poznam i ja jednog sa takvim životnim motom pa sad žzđ!:zcepanje:

Back