prevara u braku

:lol:
I još jedan dodatak:
Šta ako ti je definitivno jasno da ne možeš da ispuniš sve njegove seksualne prohteve (količinski ili bilo kako), a stoji da je i dalje super sa tobom.
Pre će se desiti obrnuta situacija.
I na kraju, kakve veze ima da li tvoj đuveglija ima vanbračnu vezu kad ti za to ne znaš, a on je super sa tobom (da ga mažeš na leba).
Znala bih. Jer u tom slučaju ne da ne bi mogao, već ne bi ni želeo da ispuni sve moje sex. prohteve... i to je još jedna stvar koju ne bih tolerisala. .
Nije valjda?... Pa ti si izgleda mog seksualnog habitusa. Hajde proveri me molim te.
Pa ovo znači da moja žena ima švalera?

Nije valjda?... Pa ti si izgleda mog seksualnog habitusa. Hajde proveri me molim te.

Ne znam. Ono što znam je da ne bih varala čoveka koga volim i koji ispunjava neke primarne potrebe. Ne bih sve dok taj brak vredi.
Ono što sam naučila, na ličnom primeru i na teži način je da pobeći od sebe ne možeš, ono što ne valja treba menjati, ne ulaziti u nešto što ti u tom nekom trenutku očaja, ili nezadovoljenih potreba, već se prvenstveno pozabaviti uzrokom. Meni nije pomoglo, možda trenutno, ali kasnije skontaš da si upao u još veću rupu, koju si, što je natužnije sam sebi i iskopao.
Posledice koje prevara izazove mogu daleko veći format nezadovoljstva da daju, naročito ako ne rešavaš uzrok. Šta radiš, saniraš posledice?
Ybt, hoću sebe da pogledam u oči jednog dana i da znam da sam učinila sve da to nešto uspe, ili pak da sam učinila sve da presečem i odem iz truleži. Najlakše je lagati sebe... i reći da je brak dobar, ali su potrebe veće nego što supružnik može da isprati. Koji god razlog bio, nijedan nije dovoljno dobar za klackanje i cimanje na dve strane... nemoj da mi kažeš da niko nije povređen, jer sam sigurna da jeste. Nije fer ni prema ženi, ni prema ljubavnici... samo prema sebi, u onom najprimitivnijem, sebičnom smislu... I što je najveća ironija, najmanje si iskren prema sebi.
Ako taj supružnik nije ono što nam treba, čemu uopšte forma braka, kada je suština davno izgubljena? Zarad koga, zarad čega?

Poslednja izmena od moderatora:
Ne znam. Ono što znam je da ne bih varala čoveka koga volim i koji ispunjava neke primarne potrebe. Ne bih sve dok taj brak vredi.
Ono što sam naučila, na ličnom primeru i na teži način je da pobeći od sebe ne možeš, ono što ne valja treba menjati, ne ulaziti u nešto što ti u tom nekom trenutku očaja, ili nezadovoljenih potreba, već se prvenstveno pozabaviti uzrokom. Meni nije pomoglo, možda trenutno, ali kasnije skontaš da si upao u još veću rupu, koju si, što je natužnije sam sebi i iskopao.
Posledice koje prevara izazove mogu daleko veći format nezadovoljstva da daju, naročito ako ne rešavaš uzrok. Šta radiš, saniraš posledice?
Ybt, hoću sebe da pogledam u oči jednog dana i da znam da sam učinila sve da to nešto uspe, ili pak da sam učinila sve da presečem i odem iz truleži. Najlakše je lagati sebe... i reći da je brak dobar, ali su potrebe veće nego što supružnik može da isprati. Koji god razlog bio, nijedan nije dovoljno dobar za klackanje i cimanje na dve strane... nemoj da mi kažeš da niko nije povređen, jer sam sigurna da jeste. Nije fer ni prema ženi, ni prema ljubavnici... samo prema sebi, u onom najprimitivnijem, sebičnom smislu... I što je najveća ironija, najmanje si iskren prema sebi.
Ako taj supružnik nije ono što nam treba, čemu uopšte forma braka, kada je suština davno izgubljena? Zarad koga, zarad čega?

Covek ne vara zato sto trazi BOLJE vec sto trazi DRUGACIJE!

Ajmo sada malo drugačije... Žene, većina, gubi interesovanje za sex posle porođaja, zašto je to tako, ne znam. Ne svaka, ali većina. Posle nekih x godina monotonog sex.života sa suprugom, iz navike... ne znači da su nam se strasti generalno smirile, već da taj objekat ne daje inspiraciju. Potražiti inspiraciju sa druge strane?
Ok, prihvatljivo u neku ruku... Ono što ne razumem je kako taj brak funkcioniše dalje? Prijateljski odnos, ili pak svađe kada ona sazna, ili oseti šta joj se radi iza leđa?
Opet, ni u jednom ni u drugom slučaju brak nije dobar. Možda bude podnošljiv, ali kome je to dovoljno? Meni nije. Treba mi sve.
A da se razvedem iz razloga što sam sex nerealizovana u braku? Teško, nije dovoljno jak razlog. Ali nije dovoljno jak ni da se zadovoljavam sa strane, ako poštujem partnera. Ako ne, nema dileme da ću ono što mi treba potražiti na drugoj strani. I opet komplikacije, jednostavno se ne mogu izbeći.
Ljudi sa pojačanim sex apetitima definitivno nisu za brak, oni koji teže slobodi, takođe. Mislim na ljude koje ni ljubav neće sprečiti da prevare. Tužno je to što se ovakve stvari shvate tek kada sebi toliko iskomplikujemo život da nismo samo mi ti koji smo nezadovoljni, već u to uvučemo i partera, i tu drugu stranu, pa i decu.

Svima je jasno da su muškarci mnogo češće uhvaćeni u prevari, ali i da žene više varaju, imaju više prilika, i više ponuda.
Sad, pitam se, ako je prilično verovatno da će žena prevariti, da li muškarac treba da je prevari, čak i kad nije siguran da ga vara, da bi tako sačuvao mrvicu dostojanstva i injekciju samopuzdanja za svoj uzdrmani ego kad jednog dana sazna da je varan? Jer, možda tog dana kad sazna da je varan, taj tip neće više biti u prilici da uzvrati istom merom.

Nije bilo pitanje za ženu, ni kako da se osveti ženi, da se ona unizi, već kako čovek da sačuva svoju sujetu, da njemu u dubini duše bude lakše, da njegov osećaj za pravdu i ravnopravnost bude zadovoljen, da može mirno da gleda na prošlost i sve ono vreme koje je straćio sa pogrešnom ženom, i da se ne kaje zbog svoje korektnosti sa kojom je, po ko zna koji put, zabio autogol. Šta mu vredi sva njena muka i bol koju joj može naneti, ako muku i on oseća?

Joj Djavolja ...da te sad ne multipliciram ..
broj tvojih repki jasno govori o podrzavanju tvojih postova mnogih forumasa :klap:

Nazalost , i pored tvog svesrdnog truda da OBJASNIS situacije , tesko to pada na musko tlo ...a ni mnoge zene u svojoj povredjenoj sujeti ne bi priznale ni samoj sebi zasto je neko potrazio nesto DRUGACIJE van okvira braka .

Ima onih kojima su izleti zabava i misle da to nece uticati na balans u *divnim porodicnim odnosima*....... do nekog odredjenog trenutka kad shvate da su izgubili
A ima i onih kojima se otvore oci i konacno shvate da je zivot jedan i da ga ne vredi provoditi u nekom kvazi braku na papiru , koji je odavno prestao da ima neki smisao partnerstva kroz sve oblike zajednistva
Sreca , pa smo individue i svako je kovac svoje srece
Ko voli da maltretira ili bude maltretiran , nije sudbina kriva za to vec oni sami
Ali treba imati petlje i priznati sebi, prvenstveno svoje nezadovoljstvo ...... ali biti i svestan da postoje opcije i ostati sam , ali zadovoljan

A, opet, ako je taj čovek duboko u sebi protiv prevare, ako se ona kosi sa njegovim istinskim uverenjima, a on je izvrši, iako druga strana to nije zaslužila, nije li on opet pljunuo sebi u lice, došao u sukob sam sa sobom? Još ako se to dozna, a doznaće se jer takvi ljudi ne znaju da lažu i varaju, pa time uništi svoj brak, kakav li tek to udarac može biti? Gde je granica između egoizma i sadizma, ili mazohizma, zavisno od situacije?Gde je granica između plemenitosti i slabosti?(kada je tolerancija i praštanje u pitanju)

Poslednja izmena:
U sukobu je bio/bila dok nije dosao do tog trenutka a onda pre ucinjenog naravno da je izabrao jer inace ne bi ni dosao ... takvi ljudi su prilicno svesni sta rade i spremni na konsekvence

sto je opet prilicno posteno sa njihove strane a ko ce kako to da nazove , druga je prica

broj tvojih repki jasno govori o podrzavanju tvojih postova mnogih forumasa :klap:
Broj repki ne mora ništa da dokazuje. Mnogi reputaciju dodeljuju zauzvrat, po principu"ti meni-ja ću tebi", mnogi je dodeljuju za nešto što ih nasmeje, mnogi je daju prijateljima sa liste, po sistemu "red je da ti dam", mnogi namenski pišu da bi "osvojili" reputaciju, a neke žene čiji komentari ne vrede ni pišljivog boba imaju veliku reputaciju koju su osvojile svojim slikama...itd.:)

U sukobu je bio/bila dok nije dosao do tog trenutka a onda pre ucinjenog naravno da je izabrao jer inace ne bi ni dosao ... takvi ljudi su prilicno svesni sta rade i spremni na konsekvence

sto je opet prilicno posteno sa njihove strane a ko ce kako to da nazove , druga je prica

Recimo da tip sumnja u vernost svoje žene. Dugo su zajedno. Funkcionišu. Postalo je pomalo monotono, razumljivo, posle toliko vremena. Moguće je da ga ona vara.Žene vešto kriju tragove, muškarci slabije zapažaju detalje.
Ona ima priliku, možda i želju, možda i slabost .
On ima mnogo manje prilika.
Njemu se ukazuje prilika.
On je protiv prevare, ali nije siguran u njenu vernost. Na svoju nesreću, on je i čovek koji uvek traga za istinom, a istina često ljude čini nesrećnim.
Ako je prevari, i jednog dana dozna za njenu prevaru, moći će da kaže svojoj povređenoj sujeti:"sad smo 1:1"
Ako to ne uradi, sujeta će mu kljucati u mozgu"šonjo, rogonjo, rintao si, tvoje pare je trošila tvoja *****, na svog hebača...zapitaj se da li tvoje dete lići na dedu, ili na njenog "prijatelja"sad si star, i nemoćan, nema prilika za revanš,hahahah"
Ako je prevari, a nije to zaslužila, savest će ga gristi"prokleta budalo, povredio si jedinu ženu koja te volela, rodila ti je dete koje si učini nesrećnim, upropastio si toliko godina njenog i svog zalaganja, truda, rada..zašto ti je to trebalo, zar nisi čuo toliko pametnih ljudi koji su ti govorili da prevara nije dovoljan razlog za razvod, ali, ne, ti si morao po svom...."

Poslednja izmena:
Nije bilo pitanje za ženu, ni kako da se osveti ženi, da se ona unizi, već kako čovek da sačuva svoju sujetu, da njemu u dubini duše bude lakše, da njegov osećaj za pravdu i ravnopravnost bude zadovoljen, da može mirno da gleda na prošlost i sve ono vreme koje je straćio sa pogrešnom ženom, i da se ne kaje zbog svoje korektnosti sa kojom je, po ko zna koji put, zabio autogol. Šta mu vredi sva njena muka i bol koju joj može naneti, ako muku i on oseća?

Osveta je proizvod njegove sujete... svoju sujetu nije sačuvao onog trenutka kada mu je palo na pamet da zadovolji lični osećaj za pravdu. Sve što uradi povodom čuvanja sujete će samo više njega lično da syebe.

Recimo da tip sumnja u vernost svoje žene. Dugo su zajedno. Funkcionišu. Postalo je pomalo monotono, razumljivo, posle toliko vremena. Moguće je da ga ona vara.Žene vešto kriju tragove, muškarci slabije zapažaju detalje.
Ona ima priliku, možda i želju, možda i slabost .
On ima mnogo manje prilika.
Njemu se ukazuje prilika.
On je protiv prevare, ali nije siguran u njenu vernost. Na svoju nesreću, on je i čovek koji uvek traga za istinom, a istina često ljude čini nesrećnim.
Ako je prevari, i jednog dana dozna za njenu prevaru, moći će da kaže svojoj povređenoj sujeti:"sad smo 1:1"
Ako to ne uradi, sujeta će mu kljucati u mozgu"šonjo, rogonjo, rintao si, tvoje pare je trošila tvoja *****, na svog hebača...zapitaj se da li tvoje dete lići na dedu, ili na njenog "prijatelja"sad si star, i nemoćan, nema prilika za revanš,hahahah"
Ako je prevari, a nije to zaslužila, savest će ga gristi"prokleta budalo, povredio si jedinu ženu koja te volela, rodila ti je dete koje si učini nesrećnim, upropastio si toliko godina njenog i svog zalaganja, truda, rada..zašto ti je to trebalo, zar nisi čuo toliko pametnih ljudi koji su ti govorili da prevara nije dovoljan razlog za razvod, ali, ne, ti si morao po svom...."

Nije mi jasno zašto toliko povezuješ njenu vernost sa njegovom? On ne ume da razmišlja svojom glavom, već radi po inerciji?

Broj repki ne mora ništa da dokazuje. Mnogi reputaciju dodeljuju zauzvrat, po principu"ti meni-ja ću tebi", mnogi je dodeljuju za nešto što ih nasmeje, mnogi je daju prijateljima sa liste, po sistemu "red je da ti dam", mnogi namenski pišu da bi "osvojili" reputaciju, a neke žene čiji komentari ne vrede ni pišljivog boba imaju veliku reputaciju koju su osvojile svojim slikama...itd.:)

'oš bonu? :)

On razmišlja, a u ovom slučaju ne važe zakoni fizike, pa nema inercije. Ostaje pitanje koju odluku doneti, i zašto?

aj, daj:per:

Njegov način razmišljanja je uslovljen njenim postupcima, i onim za šta on pretpostavlja da je ona uradila. Možda bi trebao da se zapita šta on hoće, nezavisno od žene?
Hoće li umeti on to? Ili je previše sujetan za tako nešto?

:manikir:

On zna šta hoće, ali to što on hoće ne zavisi samo od njega. Oduvek je maštao o vernosti, braku i sreći. Čudno, taj tip nikada nije sanjao o švalerskim podvizima. Dugo je sa njom, i bio je veran. Nije da mu misli nisu odlutale za nekom suknjicom, povremeno, ali bio je veran. Tako želi, tako misli da treba, tako je lakše.Motivi nisu bitni, u glavnom- veran je. Avaj, i sujetan je, kao i svi ljudi. (Sujeta se pripisuje muškarcima, a u obilju je nalazimo kod žena)
Njegova nesreća je što je i korektan čovek. Sukob savesti i sujete je uzvor njegovog nemira.

On zna šta hoće, ali to što on hoće ne zavisi samo od njega. Oduvek je maštao o vernosti, braku i sreći. Čudno, taj tip nikada nije sanjao o švalerskim podvizima. Dugo je sa njom, i bio je veran. Nije da mu misli nisu odlutale za nekom suknjicom, povremeno, ali bio je veran. Tako želi, tako misli da treba, tako je lakše.Motivi nisu bitni, u glavnom- veran je. Avaj, i sujetan je, kao i svi ljudi. (Sujeta se pripisuje muškarcima, a u obilju je nalazimo kod žena)
Njegova nesreća je što je i korektan čovek. Sukob savesti i sujete je uzvor njegovog nemira.

Čovek uvek treba da ostane korektan i dosledan prema sebi... prema ostalima, samo po zasluzi.
Neki ljudi jednostavno ne zaslužuju reakciju izazvanu iz sujete, kamoli savesti. Čemu uzaludno rasipanje tolikih negativnih emocija na osobu koja više ne zaslužuje ni pozitivne?

Bold: prvo potire druga dva. On da zna šta želi, ne bi radio ono što misli da treba, jer na kraju ispadne da radi ono što drugi želi od njega. :)

Je l' treba da ti uzvratim, a?
Kako kad si ti previše (pre)potentna...:prstic:u reputacionoj moći

Onda bolje nemoj, neću ni osetiti.
Primam samo od onih sa preko 20 (hiljada). :roll:

Back