prevara u braku

Otvoren brak je brak buducnosti, bar za moje neko bracno-ljubavno poimanje.
A da mnogo ljudi nadju i u 'zatvorenom' neki svoj smisao i lichno zadovoljstvo, ima i toga naravno, samo pomalo sumnjam u neku njihovu narocitu zivotnu srecu. :)

:)

Mislim da nikada nece postojati otvoren brak..

Kao sto nikada nece postojati svet bez mrznje...

To postoji samo na filmu.

Otvoreni brak je sra.nje... ako hoćeš slobodu, razvedi se. Pošteno.

Dobra stvar je otvoreni brak, milion mogucnosti postoji u njemu ...

Mislim da nikada nece postojati otvoren brak..
Kao sto nikada nece postojati svet bez mrznje...
To postoji samo na filmu.

Otvoreni brakovi posotje sirom planete,
mozda si mislio da nece nikad biti generalno prihvaceni kao nesto shta se podrazumeva, to moze biti.
Ne znam zbog čega je seksualna prevara drugačija od emotivne...
Neznam ni ja, nisam ja neki prevarant...
sexualnu prevaru bi ladno mogao da oprostim dok emotivnu teshko.

Poslednja izmena:
Pre jedno 30 godina je prikazan film koji se zvao "ZBOGOM EMANUELA" bas na tu temu....
Odlicno je opisana sudbina TOGA sto se zove "slobodan brak".
Film se zavrsava tragicno.

Blajbinger pametniji si od filmova, kad si ti u nekom filmu ikad video sliku neke realnosti?
Filmovi se prave da bi ljudi uzivali gledajuci ih i placali za to.

Cini ti se jer nisi ZENA !
Kad kazem zena mislim na pravu zenu sa emocijama prema partneru jer onda je
vezano i sexualno,
a ne prema materijalnim stvarima koje moze da izgubi sa njegovim odlaskom i
statusom bitnim za blizi i dalji komsiluk na papiru

Oprostio bi i emotivnu na kraju, ako bi se iskreno pokajala,
kakva korist od dozivotnog neprijateljstva, zivimo da bi smo voleli i delili tu ljubav sa onima koje volimo. :)

Cak ni seksualne prevare nisu sve iste...

Ima onih "gimnastickih" koje traju samo jednu noc ili jedan put, pod dejstvom alkohola ili trenutka, a ima i onih koje traju dugo, nekada i mesecima i godinama...

Nekada, uz prevaru idu i planiranja razvoda, buducnosti sa drugim, a nekada, Boga mi, i fizicke likvidacije bracnog druga...

To je jos mnogo teze od samo fizicke prevare.

Slab si na ovoj temi !!!
Više ti "leži" misticizam !

Uopšte ne kapiram čemu brak, kao takav?
Van njega postoji bilion kombinacija, gde ne moraš da balansiraš i manevrišeš.

Nemora biti nista sto se naziva brak ili slicno, no u partnerskom/zajednickom zivotu coveka i zene postoji nekoliko prelepih nijansi ljubavi koje je steta propustiti.
Kako ?
Da svaki dan kleci na kukuruzu 15 minuta, odrekne se gledanja crtaca i stalno ti govori ''da, muzicu''?
Ne, nemora cak ni jednu suzu pustiti, dovoljno je nek iskreno vrati svoju ljubav na 'staro mesto' :)

Ne delim tvoje mislejnje.
Vecina filmova odrazava neku realnost.
Svi klasici kinematografije su CISTA REALNOST.

Ok, nema problema, svako ima pravo na svoje licno vidjenje realnosti. :)

Nemora biti nista sto se naziva brak ili slicno, no u partnerskom/zajednickom zivotu coveka i zene postoji nekoliko prelepih nijansi ljubavi koje je steta propustiti.

Ne, nemora cak ni jednu suzu pustiti, dovoljno je nek iskreno vrati svoju ljubav na 'staro mesto' :)

Chista, prava, iskrena, duboka, nezna, topla, mocna, nebeska, unievrzalna, romanticna ljubav!

Slazem se za prvi i treci pasus i to postoji u nekim odnosima dvoje , ne bas cesto ali postoji

Medjutim , nakon prevare emocionalne i sexualne dali zaista mislis da je moguce vratiti ljubav ''na staro mesto'' ? KOJE MESTO?
Da je postojala do prevare ne bi ni doslo . Tu je vec postojala PRAZNINA a tome se niko ne vraca . Mozda fizicki u nekim slucajevima ali mislim da bi to bilo ogromno PONIZENJE I BEDA za onog koji se boji da bude ostavljen i pristaje na NISTA .

Medjutim , nakon prevare emocionalne i sexualne dali zaista mislis da je moguce vratiti ljubav ''na staro mesto'' ? KOJE MESTO?
Sve je moguce kad se ima volje i razuma.
A na mesto gde ta stara ljubav i pripada, u srca coveka i zene koji su se izneverili medjusobno.

Da je postojala do prevare ne bi ni doslo. Tu je vec postojala PRAZNINA a tome se niko ne vraca .
Daleko od istine! :)

Mozda fizicki u nekim slucajevima ali mislim da bi to bilo ogromno PONIZENJE I BEDA za onog koji se boji da bude ostavljen i pristaje na NISTA .
'Nista' ne postoji u realnosti, svugde 'nesto' ima, samo treba malo napregnuti zrak i primetiti to.
Afinitet koji postoji medju ljudima neraskidiv je, ne posotji ta sila svemira koja ga moze pokidati. 'praznina' 'ponizenje' i 'beda' jesu samo razliciti nazivi za nerazumevanje ljubavi onakve kakva u stvari ona jeste, potpuna i savrsena.

:)

Slazem se za prvi i treci pasus i to postoji u nekim odnosima dvoje , ne bas cesto ali postoji

Da je postojala do prevare ne bi ni doslo . Tu je vec postojala PRAZNINA a tome se niko ne vraca . Mozda fizicki u nekim slucajevima ali mislim da bi to bilo ogromno PONIZENJE I BEDA za onog koji se boji da bude ostavljen i pristaje na NISTA .

Ja mislim da se više boje oni koji misle da imaju sve, a u stvari im polako klize iz ruku:dash:

Čitam te i razmišljam...:think: Misliš da je životni problem nedostatak seksa u braku? Ima li opravdanja prevari u tom slučaju?:think:
J-bala vas prevara (da se izrazim srpski i razumljivo). J-bo ja mater onome ko je prvi upotrebio tu reč kao sinonim za seksualni odnos van braka.
I nema ja šta da mislim, a ni mnogi drugi koji zamaraju mozak misleći da su pametniji od hiljada onih koji su radili na psihologiji, somatici i seksualnosti kod čoveka.
Neke stvari su jeasne. Medicina je dala neke odgovore koji su dokazani i nepobitni.
Nije nedostatak seksa u braku opasan po život ako se nema seksualna potreba. Ali ako kod supružnika postoji velika disproporcija u seksualnom nagonu, onda nezadovoljenje te izražene seksualnosti može da dovede do ozbiljnih zdravstvenih problema.

A pazi sad - PREVARA i prevaranti. ALOOOOO. Ovo je sasvim druga sfera, ali je namerno upotrebljena ova reč kako bi u startu diskvalifikovala onoga ko je imao seks van braka. Da, muškarac treba da kaže ženi: "odoh da j-bem nešto sa strane" a ako se ona pobuni da ubije boga u njoj. To onda nije prevara, Čovek je lepo i iskreno rekao.
U Švedskoj nema prevare i ako su kod njih seksualni odnosi van braka uobičajeni. E pa ovde će to da se zove prevara dokle god se budemo kostrešili na ovakve odnose.
Najvažnija stvar u emotivnom životu Srbina gde mu je partner(ka) protrljao(la) međunožje.

Šta ja ovde radim?
Skrećem pažnju :zskace:
Dakle, skrećem pažnju da seksualni odnosi van braka nisu uvek za osudu.
Ali šta nas košta da osuđujemo. I j-be nam se da li ima opravdanja ili nema i koliko je to za nekoga važno. Mi ćemo da delimo naše moralne savete.
JER
Lako je tuđim k*rcem gloginje mlatiti.

Back