Preterano znojenje (hiperhidroza)

upravo sam cuo za jos jedan preparat galamin.. koji navodno deluje kao i perspi guard.. uvek sam pre za nesto ovako nego operacija :) i navodno kompenzatorno znojenje se javlja u vise od 60% slucajeva nakon operacije... a citajuci i postove verujem da je to istina posto je vecina imala kompenzatorno znojenje... a nekima se problem javio ponovo... a jos i gora pomisao mi je da moze da utice i na zdravlje... i jos nesto sam primetio u postovima.. uglavnom su se vecina javljala ubrzo nakon operacije sa pozitivnim komentarima jer su sretni i puni pozitivne energije i samopouzdanja sto su uspeli resiti problem preteranog znojenja jer im je pakao napokon zavrsen i cak da imaju kompenzatorno znojenje to im i ne predstavlja problem jer su se resili ogromnih fleka ispod pazuha i tako su taj problem sa kompenzatornim znojenjem potisnuli i predstavljaju ga kao da to nije nista, kao i ostale posledice koje mogu da vas zadese a verovatno se to desava nakon duzeg perioda od izvrsene operacije pa ne znate ni sta vas ceka, a verovatno i jedan procenat ljudi ne zeli ni da prizna da ima posledice pa samo precuti ili sam sebe ubedjuje da je sve super proslo ... a sa druge stane opet citam postove clanova foruma koji se javljaju nakon par godina od operacije sa drugim vidjenjem situacije... tu je vec druga prica... nekima se vraca ponovo.. nekima pocinje da smeta kompenzatorno znojenje koje nikako ne prestaje i ponovo prozivljavaju pakao .. a mislim da sam nasao mozda samo par postova gde su osobe napisale da im je uticalo i na zdravlje ali nisam siguran na kom je to forumu posto sam procitao gomilu postova i vise ni sam ne znam gde sam sta citao... tako da verujem da operacija nije uopste naivna i da treba jako jako dobro rasmisliti da li to uciniti ili ne... ako ste probali sve ostale metode i ako zaista nista od tog ne funkcionise a priroda posla vam je takva da se nalazite u stresnim situacijama i konstantnom kontaktu sa ljudima onda verujem da je ova vrsta operacije sasvim opravdana posto to moze jako jako da smeta coveku i da mu utice na psihu i samopouzdanje... ja sam srecom nasao posao koji me ne dovodi u stresne situacije i kontakt sa ljudima tako da mi hiperhidroza ne predstavlja toliki problem... izlazak na neke vecere ili na neka desavanja je obavezno uz 2 - 3 majice i sa tim sam se pomirio ... ne gledam uopste vise na to kao problem i pokusavam konstantno to da potisnem da ne razmisljam vise o tome da li cu se oznojiti ili ne ... cak vise i ne krijem .. ako se vidi neka se vidi bas me briga kome smeta neka ne gleda ... ali i dalje pazim da nosim tamniju odecu.. pamuk ... i moram da vam priznam da mi je to pomoglo u nekim situacijama... na primer u drustvu kada bi pre bio.. skupljao bi ruke.. osetio da kaplje voda niz lakat.. uzas! neprijatno... a danas.. uopste o tome ne razmisljam .. tako da se sad pred mojim drustvom uopste ne znojim i hiperhidroza se ne pojavljuje cak i ako su prisutni drugi ljudi koje ne poznajem.. ista takva situacija ja kad moram do grada.. u radnju ili u kupovinu ... hiperhidroza se skoro i ne pojavljuje .. a to mi je pre bilo ne zamislivo.. bio sam gola voda.. a danas sam to uspeo nekako da iskontrolisem... mada jos uvek imam problem kada se nadjemo na nekim vecim skupovima.. gde je gomila ne poznatih ljudi.. ili kad idem na neki sastanak gde zna biti vrlo stresno... tako da to jos nisam savladao :) sto znaci da je verovatno ova bolest povezana i psihom.. i da moze da se nauci da se to iskontrolise... bilo bi super kad bi postojali neki blokatori.. pa uzimati samo u estremnim situacijama.. kad znate da ce situacija biti vrlo stresna :)

Cao svima..imam istu muku kao i vecina vas..vec 15 god imam problem sa pretjeranim znojenjem pazuha..prije 3 god nasla sam sprej GALMANIN koji mi je pomogao i bila sam presrecna..ali nakon 2 god javilo se kompezatorno znojenje i to prepona..galmanin mi na tom mjestu ne pomaye..cak mi se ynoji i stomak..da li je oko imao slican problem i uspio kako da rijesi_?

evo kako sam bio postavio post pre 4 dana isti dan mi je i stigao Odaban.. naravno narucio sam ga 10 dana ranije :) ... uglavnom.. to vece sam naprskao pazuh.. i gle cuda sutradan znojenje prestalo.. evo treci dan i nista.. testirao sam tako sto sam uzeo najgoru majicu dugih i kratkih rukava sto imam u kojima sam se oznojao 99% kako ih nosim.. i plus majica dugih rukava je ona uz telo i materijal je uzas.. za znojenje ko stvorena.. i gle cuda.. od jutra do navece nista... ali bas nista.. nisam mogao da verujem .. i istu majicu sam obukao i sutradan radi testiranja.. i opet sutra skoro nista.. kazem skoro posto sam radio neke fizicke poslove pa je normalno da se covek malo oznoji... znaci ja sam sad posle treceg dana prezadovoljan.. i plus opusten sam skros pa se nadam da je to jos jedan plus sto vodi ka manjem znojenju.. e sad dokle ce to da traje ne znam ..

Da ne dužim sa nepotrebnim objašnjenjima, preterano znojenje u predelu pazuha je u pitanju. Godinu i po dana sam imala taj problem blago rečeno bila sam očajna. Moj svaki šoping se pretvarao u potragu za blagom, tj. za odecom koja neće prikazivati tamne krugove ispod mojih ruku. Obzirom da je u pitanju poremećaj autonomnog nervnog sistema, tačnije simpatikusa koji akivira adrenalin i noradrenalin zadužene za ubrzavanje procesa u organizmu, probala sam prvo sa odlascma kod neurologa sa kojim sam i konačno razumela suštinu svog problema. Sve je bilo odgovor na stres koji se iz meni stranih razloga javljao svaki put kada se malo uzbudim oko nečega što se odnosilo na najbanalnije stvari tipa sedenje sa drugaricama na piću. Probala sam tablete koje su imale zadatak da me umire, ali jedini efekat je bio da sam stalno imala potrebu da spavam. Doktorka mi je predložila botoks ali sam ja rešila da dam šansu PERSPI GARDU posle niza neuspešnih dezodoransa. Koristim ga već mesec dana i imam samo reči hvale, deluje 4 dana dok mu 5. dejstvo blago popušta i tada ga nanesem opet. Samo ću reći da me je spasio i da ni jedna cena nije previše visoka za njegove usluge. Nadam se da ću još nekome pomoći na ovaj način jer odlično znam šta znači stalnno biti u grču da li će vas neko dodirnuti gde ne treba, da li će neko videti, da li smete da zagrlite ljude, itd... Još jednom hvala svim ljudima na ovom forumu gde sam i pronašla rešenje!

Ljudi moji nismo svi isti

Ja sam se operisao na VMA marta 2013 i dan danas imam kompezatorno znojenje koje nece nikada prestati.U zelji da se resim ogromnog problema odlucio sam se na nesto sto mozda danas nebih ni pomislio.Sve Vas ja odlicno razumem,zasto vam kazem da nismo svi isti.Ako neko od vas ima ucestalo znojenje odredjenih delova tela npr samo pazuha ili samo dlanova moze na kraju krajeva da se odluci na operaciju,zato sto ce se kompezatorno znojenje javiti u manjim kolicinama ili se nece javiti.Ali ako medju vama ima ljudi koji se znoje u letnjem periodu kada je toplo u predelu ledja,stomaka,prepona pa i pazuha,dlanova pa bi da uradi operaciju da se oslobodi pazuha i dlanova,pa kada se operacija zavrsi tek tada postaju posebne muke,iste pa mozda i gore.
E tako sam ja prosao dragi moji prijatelji,sada mi je nezamisivo da izadjem bilo gde bez dve majice na sebi,ako nije toplo vreme,dovoljno je da napravim
malu fizicku aktivnost i ledja i grudi su potpono mokra,da ne govorim letnji period,sedenje u automobilu je psihicki sok!!a kada'se to sve vidi a gornji deo vam je potpuno ili skoro suv,a to sve neko primeti pa vam postavi pitanje,''kako to da su ti ledja mokra a gore nemas ni kap znoja''.Ljudima koji nemaju taj problem je nerazumljivo i onda sve to shvataju kao neku bolest ili vec...Jednostavno kolicina znoja koju je vas organizam navikao da luci bilo da je zbog fizicke aktivnosti ili vremenskih prilika je skoro uvek isti i to je tesko promeniti,navici organizam.
Zelim da vam kazem,pokusavajte sve te preparate koje se nude nekom ce pomoci nekom nece,(meni licno ''perspi guard'' u pocetku pomogao jako malo za pazuhe ali je to bilo kratkog daha) ALI,PRIRODA JE PRIRODA I NIKADA NE POKUSAVAJTE DA JE MENJATE,JEDNO JE SIGURNO,DA NECETE USPETI!!!

Ovo je moj savet za sve mlade ljude koji imaju isti problem,sve prodje pre ili kasnije pa i to,kao sto neko od vas rece,kasnije za nekoliko godina na to necete obracati vise paznju.To vam je sto vam je od sudbine se ne bezi...
Probajte preparate,proverite stitnu zlezdu izbacite previse slano,ljuto zacinjeno,masno,odzavajte fizicku kondiciju koliko god je moguce i znam da nije dobro ali pijte so manje tecnosti...i ne razmisljate mnogo i ne uzimajte za vaznos jer tada postaje jos gore...

Pozdrav

Pozrav,vise od 10 god sam imala problem sa hiperhidrozom dlanova i tabana. Bilo je nepodnosljivo.. Operisana sam prije mjesec dana na Institutu za grudnu hirurgiju u Sremskoj Kamenici.. Operisao me dr. Kuhajda. Posto sam iz Bosne operaciju sam platila, preko e-maila sam zakazala operaciju sa dr.Kuhajdom, u bolnicu sam dosla dan prije operacije. Ujutro u 8h sam operisana, poslije buđenja nisam imala jake bolove, samo je neprijatan osjecaj, otežano disanje,, vec poslijepodne , na svoju incijativu sam pustena kuci, i bez ikakvih problema sam putovala vise od 400km.. tek narednih dana sam imala bolove u plucima, nekad malo jace, nekad umjerene.. uglavnom je sve podnosljivo... Sto se tice rezultata operacije, ja mogu reci da je za sada 100% uspjesna, dlanovi su potpuno suhi, tabani se sasvim malo ponekad znoje, pazuh nikako. Kompenzatorno znojenje javilo se u predjelu leđa, ali samo prilikom fizicke aktivnosti, i to je bas minimalno, neprimjetno.. Ja sam zaista prezadovoljna, vrijedilo je, ne mogu opisati koliko se lakse živi :).. Ukoliko neko bude imao dodatnih pitanja, moze slobodno da pise na e-mail: e_l_v_e_d_i_n_a@hotmail.com ..

Ljudi ja sam rijesila problem znojavih dlanova bez ikakve operacije. Kupila sam uredjaj protiv znojenja ruku prije godinu dana i od tad sam druga osoba. Problemi sa znojenjem dlanova su nestali. Voljela bih da svi probaju taj uredjaj jer zaista djeluje. Cijena je zaista simbolicna u usporedbi sa kompanijama koje ih prodaju za 500e. Ako je neko zainteresovan mogu proslijediti kontakt, postoji i garancija, mogucnost da vam se vrati novac mada vjerujem da nece biti potrebe. Ovo pisem cisto iz razloga sto znam sa kakvim problemima se suocavaju svi koji imaju pojacano znojenje. Do juce sam i sama bila nezadovoljna dok nisam probala te tretmane. Zelim vam svima svu srecu i da uspijete rijesiti taj problem kao sto sam i ja. Molim vas razmislite dobro prije nego sto se odlucite na operaciju. Meni je ovo sto posto rijesilo problem, moze i vama sigurna sam.

PS ako bilo ko ima ikakvih pitanja i nedoumica rado cu odgovoriti.

Ja imam prijatelja koji se tripovao da ima hiperhidrozu, a zapravo je bio preko 95kg, a ne preterano visok, mislim da je bio nesto ispod 180.

Kada je smrsao 10ak kg-a, i smanjio stomacinu, % sala u telu a nabio kondiciju i misicnu masu, odjednom mu nestala ta "hiperhidroza".

Da li i vi, ako i ja nailazite samo na debele i utovljene ljude da pricaju da imaju hiperhidrozu leti?

Ja imam prijatelja koji se tripovao da ima hiperhidrozu, a zapravo je bio preko 95kg, a ne preterano visok, mislim da je bio nesto ispod 180.

Kada je smrsao 10ak kg-a, i smanjio stomacinu, % sala u telu a nabio kondiciju i misicnu masu, odjednom mu nestala ta "hiperhidroza".

Da li i vi, ako i ja nailazite samo na debele i utovljene ljude da pricaju da imaju hiperhidrozu leti?

Ja sam imala koleginicu i kolegu ( vitki, cak pomalo i anorekticni) koji su se stvarno znojili ( i ne samo ruke) od jutra do sutra.
Stalno su mislili da smrduckaju ( ali to je ocigledno cista voda), stalno su bili opstednuti sa mrljama ispod pazuha, vlaznim ili mokrim
dlanovima. Ne, ne mislim nikako da se samo debeli ljudi znoje.

- - - - - - - - - -

A ja pa imam kontra " problem":D
Ja ne mogu da se znojim, sedim tako u sauni i dvadeset minuta i nista. Nikada ui zivotu nisam imala ni na celu
graske znoja. Valjda nije ni to zdravo. Visoka temperatura i visoka vlaznost vazduha na mene ne uticu, eventualno ne mogu bas da disem
punim olucima ( vise na skrge), ali znoj nikada i nigde.

Ja sam imala koleginicu i kolegu ( vitki, cak pomalo i anorekticni) koji su se stvarno znojili ( i ne samo ruke) od jutra do sutra.
Stalno su mislili da smrduckaju ( ali to je ocigledno cista voda), stalno su bili opstednuti sa mrljama ispod pazuha, vlaznim ili mokrim
dlanovima. Ne, ne mislim nikako da se samo debeli ljudi znoje.

- - - - - - - - - -

A ja pa imam kontra " problem":D
Ja ne mogu da se znojim, sedim tako u sauni i dvadeset minuta i nista. Nikada ui zivotu nisam imala ni na celu
graske znoja. Valjda nije ni to zdravo. Visoka temperatura i visoka vlaznost vazduha na mene ne uticu, eventualno ne mogu bas da disem
punim olucima ( vise na skrge), ali znoj nikada i nigde.

Pretpostavljam da fizicki nisi previse aktivna. Zvuci kontradiktorno ali sto je osoba u boljoj fizickoj formi lakse/brze se znoji.

Pretpostavljam da fizicki nisi previse aktivna. Zvuci kontradiktorno ali sto je osoba u boljoj fizickoj formi lakse/brze se znoji.
Pa i nije da nisi u pravu, ali nema to veze:D
Desetak godina sam se bavila aktivnim posecivanjem neke teretane ( od kad imam psa pa s njim brzo hodam sat ujutru ne idem vise tamo)
i tamo sam kao i trcala, radila kojesta, ali od graske znoja ni traga ni galsa.
Putovala sam puno ( neke tropske zemlje gde je vlaznost vazduha 110%), ljudi su imirali od znojenja, ja jok.
Inace ovo znojenje dlanova, ali i ispod pazuha mozda ima veze sa nekom unutrasnjom nervozom, nekom nesigurnoscu,
nekim problemima kada ne znas vise kako, kada se necega bojis.

- - - - - - - - - -

]Pretpostavljam da fizicki nisi previse aktivna. Zvuci kontradiktorno ali sto je osoba u boljoj fizickoj formi lakse/brze se znoji[/B].

Ne , ja sam ipak sklona teoriji da ljudi imaju psihickih problema i da se zato preterano znoje.

Ljudi ja sam rijesila problem znojavih dlanova bez ikakve operacije. Kupila sam uredjaj protiv znojenja ruku prije godinu dana i od tad sam druga osoba. Problemi sa znojenjem dlanova su nestali. Voljela bih da svi probaju taj uredjaj jer zaista djeluje. Cijena je zaista simbolicna u usporedbi sa kompanijama koje ih prodaju za 500e. Ako je neko zainteresovan mogu proslijediti kontakt, postoji i garancija, mogucnost da vam se vrati novac mada vjerujem da nece biti potrebe. Ovo pisem cisto iz razloga sto znam sa kakvim problemima se suocavaju svi koji imaju pojacano znojenje. Do juce sam i sama bila nezadovoljna dok nisam probala te tretmane. Zelim vam svima svu srecu i da uspijete rijesiti taj problem kao sto sam i ja. Molim vas razmislite dobro prije nego sto se odlucite na operaciju. Meni je ovo sto posto rijesilo problem, moze i vama sigurna sam.

PS ako bilo ko ima ikakvih pitanja i nedoumica rado cu odgovoriti.

ja sam zainteresovan za taj uređaj, može li neki kontakt telefon @santana ?

Maja-Nina, koliko vidim sad je proslo skoro 3 godine od tvoje operacije pojacanog znojenja. Ja trebam da se operisem za nedelju dana, pa me interesuje kako si sad nakon 3 godine, da li se znojenje vratilo, da li se pojavilo kompozitorno znojenje? Molim te odgovori :D Unapred zahvalan. Nenad

Back