Prestolonaslednik?

Napisao sam na prethodnoj strani .... On je mimo republike. Procitaj. Ne moze niko da ponishti to shto on jeste ...

Kog prestola...po vasoj logici ako je dobro razumem on ne samo da je prestolonaslednik u Srbiji nego u celoj bivsoj Jugoslaviji jer je stekao to zvanje tamo,te moze da ima pretenzije i na HRVATSKU,SLOVENIJU,CRNU GORU itd...tj njihov presto..besmisleno,zar ne...

Ућутите комуњаре.
Само мало подсећање:
-за време Карађорђевића Косово је у балканским ратовима враћено у састав Србије
-за време комунизма Косово се све више удаљава од Србије, насељавања емиграната из Албаније, устав из 1974...

Jesu to oni Karadjordjevici koji su pocevsi od Karadjoradja pa nadalje bezali iz Srbije kad god zagusti...lako je dizati bunu ,treba ostati sa tim narodom kada nagrne sila....

Ne znam otkud ovakav komentar jedne apsolutne istine. Srbija je republika i to je fakat.
Da li treba da postane Prestolonaslednikova monarhija? Pa ja se iskreno nadam da će neki pametan Srbin ili Srbi da preduhitre Srbende i da odgovore na nekoliko ključnih pitanja pre nego postane monarhija, pa će onda i Srbendama postati neke stvari mnogo jasnije. Ta pitanja u:
-koja je prednost npr. engleske monarhije nad npr. nemačkom republikom?
-kakva je uloga moranha danas u npr. Engleskoj?
-koliko npr. engleski parlament izdvaja sredstava za izdržavanje monarhije?
-ko bi imao više pravo na presto ako se pojavi neki Obrenović?
-da li će ponovo biti deljenja Srba i po tom onsovu?
-da li postoji opasnost nasilne smene dinastija?

upravo tako...evidentni razlozi da nikada ne budemo monarhija

Искрено - уопште се нешто ни не проптерећује да ли ће Србија бити република или монархија.
У мом посту поента и није у томе него у нечему сасвим другом.
Поента је да се црвени нешто жесте што је престолонаследник био на бини на протесту, а они су највише и одговорни за губитак Косова, за разлику од Карађорђевића који су Косово вратили у састав српске државе.
crveni me neinteresuju a on tamo nije trebao da bude jer je po ustavu nasa republike on nepostojeca institucija..ili ako nije tako neka mi neko nadje u ustavu Srbije clan o prestolonasledniku!

Baj D Vej Da kazem i da nisam bash za tu stranu koja propagira Obrenovice ... ne zaboravite da katastrofalna spoljna politika u to vreme kao i niz drugih stvari kao naprimer tajni sporazumi sa Austro-ugarskom Unazadile su Srbiju PRILICNO
Da a u vreme silnih nam Karadjordjevica broj muske populacije se smanjio osam puta,jer su vodili odlicnu politiku pa su isli na izlet u Albaniju...ma ne zna se koji su gori....

Ako ćemo pravo:
Srbija, i ostale novokomp. države su nastale raspadom juge, što se može da tumači kao da je Tito, tj. njegova partija IZGUBILA rat i državu! Ta vlast je bila okupaciona sila na teritoriji Kraljevine, prema tome, okupator je pobeđen, opet imamo Kraljevinu!:D

Da samo sto to nije tako jednostavno...jre kraljevina u kojoj je BROZ proglasio republiku zvala se JUGOSLAVIJA...sto znaci da je ovaj vas prestolonaslednik kralj i HVRATIMA i SLOVENCIMA...itd smesno zar ne!

Ako ćemo pravo:
Srbija, i ostale novokomp. države su nastale raspadom juge, što se može da tumači kao da je Tito, tj. njegova partija IZGUBILA rat i državu! Ta vlast je bila okupaciona sila na teritoriji Kraljevine, prema tome, okupator je pobeđen, opet imamo Kraljevinu!:D

Osim toga.kakvo je uredjenje stoji u USTAVU ali ti taj dokument ne vide do sada izgleda!

Vidim da tebi srpska dinastija Karadjordjevic ne znaci nista. Medjutim, mnogim Srbima znaci.

Vuku,Danici ,tebi i.....kome jos... e ajde ovako,ajde da se raspise referendum..KRALJEVINA ILI REPUBLIKA i ako se izglasa REPUBLIKA da mi ovog ACU GICU ,kako rece ISIDORA BJELICA za njega, sklonite sa ociju...a ako se izglasa KRALJEVINA da se nikada vise ne javljaju republikanske ideje....odnos bi bio 80 posto za republiku...najmanje!

To su oni Karadjordjevici koji su glavu rizikovali za Srbe u Srbiji, u Bosni, u Albaniji, koje su ubijale ustase i proganjali komunisti.

Ajde bre komunisti umirite vec jednom.[/QUO

Jel treba da ti nacrtam ili sta - NISAM KOMUNISTA VEC REPUBLIKANAC, ako ne shvatas razliku onda si toliko plitkouman da nema sta sa tobom da komentarisem!

A da glavu su veoma rizikovali,, desetkovali su svojom politikom musko stanovnistvo Srbije!

Molim vas da zatvorite ovu temu... Kada sam je pokretao nisam imao nameru da se pretvori u rasprave neobavestenih, neukih idiopoklonika (ne vezanih za temu) kojima ocigledno neshta sem materijalnog nije sveto i koji ne zele da ucestvuju u diskusiji vec napadaju naoborive cinjenice ... Kako nemam nameru da takve gluposti pobijam i kako je razgovor otishao u besmisao neukih molim da se tema zakljuca.
.... Ne sudite o necemou sto ne razumete i ne poznajete (cak ni povrsinu) Plitke su vashe osudjujuce misli...

Back