Prestolonaslednik?

Овде су вам сва саопштења које даје престолонаследник Александар
http://www.royalfamily.org/index_yu.html

_X7V1424w.jpg

За све које занима шта је то монархија и како се она може успоставити нека поставе питања на Морахија или република... Наћи ће се већ неко да Вам све натенане појасни и разчивија...

Smogovci ili Otpisani?

Nekako mislim da će Čarli preskočiti prijestolje te da je Vilijam sljedeći kralj. Stara Liz se još dobro drži. Možda doživi godine svoje majke.A dobrotvorna večera pa zar to ne mogu organizirati vaši u dijaspori već jedan princ.Mi nismo za dobrotvorne večere niikoga moljakali.

Могу и ја да одржим добротворну вечеру, али ми неће доћи ни један индустријски магнат... Нисам личност коју уважавају људи који не знају шта да раде са парама...

Изгледа да ће се Чарли повући у корист Вилија....

:roJa bih licno bio za Monarhiju,kada bi se nekad glasalo o tome.Ali prvo treba da imamo prestolonaslednika.Ane ovog Krebtrija koji ne zna da prozbori dve reci ne jeziku svojih predaka.Karadjordje je bio nepismen,mozda se i Aca ugledao na svog pretka!Da nam se sto bolje nametne kao pravi Srbin:?::roll:

:roJa bih licno bio za Monarhiju,kada bi se nekad glasalo o tome.Ali prvo treba da imamo prestolonaslednika.Ane ovog Krebtrija koji ne zna da prozbori dve reci ne jeziku svojih predaka.

Pa sad, on govori kako-tako srpski. Jeste da nije baš dobro.
A pored engleskog, govori još nekoliko stranih jezika.

Mi stalno zaboravljamo i da kralj Petar je vrlo slabo govorio srpski, a opet za vreme njegove vladavine je možda bilo najviše demokratije i zakonitosti u Srbiji.

Monarh koji ne zna jezik naroda u zemlji nije uopšte čudna pojava u evropskoj (a i svetskoj) istoriji.
Srbi su imali domaću dinastiju, dok mnogi narodi nisu.

Ni neki engleski kraljevi nisu znali engleski.

i jedno i drugo.Ako pretendujes na presto,bilo to realno ili ne,elementarna stvar je da znas da govoris jezih onih kojima hoces da vbudes vladar.Drugo,ako si vec na TI sa Britanskom Kraljicom sto se nisi zalozio da njeni podanici malo vise postuju tvoju zemlju?

i jedno i drugo.Ako pretendujes na presto,bilo to realno ili ne,elementarna stvar je da znas da govoris jezih onih kojima hoces da vbudes vladar.Drugo,ako si vec na TI sa Britanskom Kraljicom sto se nisi zalozio da njeni podanici malo vise postuju tvoju zemlju?

Монарси се не мешају у политику. Донаторска вечера не би имала везе са политиком...

Mi stalno zaboravljamo i da kralj Petar je vrlo slabo govorio srpski, a opet za vreme njegove vladavine je možda bilo najviše demokratije i zakonitosti u Srbiji.

Monarh koji ne zna jezik naroda u zemlji nije uopšte čudna pojava u evropskoj (a i svetskoj) istoriji.

Ma meni prica o Kraljevini zvuci lepo.Ako nista drugo,bar nekako mocno zvuci kad se kaze Kraljevina Srbija.I sve evropske Kraljevine su srecne zemlje.Ima onih koji sigurno zale sto nemaju dinastiju.jer je to pokazatelj velike kulture ,civilazacije i istorije.Jedini je problem sto ne mogu da svarim ovog naseg smotanog princa...Cini mi se da nije dorastao...

... Kada pogledash i osvrnesh se u nazad jedino se tada i zivelo po nekim evropskim standardima i na nivou u odnosu na ostali svet... Kad je drugo Srbija od vladara dobra videla ... Ajde da uvazimo i neke koji su za vremena A.Markovicha i ja ne mogu da se setim nijednog vishe pozitivnog primera .... OVO DANAS ..... NE ZELIM NI DA SPOMINJEM U ISTOM KONTEXTU

... Kada pogledash i osvrnesh se u nazad jedino se tada i zivelo po nekim evropskim standardima i na nivou u odnosu na ostali svet... Kad je drugo Srbija od vladara dobra videla ... Ajde da uvazimo i neke koji su za vremena A.Markovicha i ja ne mogu da se setim nijednog vishe pozitivnog primera .... OVO DANAS ..... NE ZELIM NI DA SPOMINJEM U ISTOM KONTEXTU

Ma ne bi mi mnogo dobili ni da proglasimo monarhiju. Opet bi sva vlast bila u rukama političara.
Jedino što bi vratili neko svoje tradicionalno obeležje, simbolično raskrstili sa nasilnim uvođenjem komunističkog sistema 1945, i pokušali neki novi početak i obnovu u moralnom smislu kao država i narod..

A za sve ostalo ništa ne bi zavisilo od monarha.

:roJa bih licno bio za Monarhiju,kada bi se nekad glasalo o tome.Ali prvo treba da imamo prestolonaslednika.Ane ovog Krebtrija koji ne zna da prozbori dve reci ne jeziku svojih predaka.Karadjordje je bio nepismen,mozda se i Aca ugledao na svog pretka!Da nam se sto bolje nametne kao pravi Srbin:?::roll:

Броз једва да је муцао српски, па то није сметало овоме несрећноме народу да га уздигне на пиједестал полу-божанства...

Ma ne bi mi mnogo dobili ni da proglasimo monarhiju. Opet bi sva vlast bila u rukama političara.
Jedino što bi vratili neko svoje tradicionalno obeležje, simbolično raskrstili sa nasilnim uvođenjem komunističkog sistema 1945, i pokušali neki novi početak i obnovu u moralnom smislu kao država i narod..

A za sve ostalo ništa ne bi zavisilo od monarha.

.... nisam ulazio u to ... Samo rekoh ono shto mi se cini ... Ima stvari sbog kojih bi josh valjalo uspostaviti monarhiju al trenutno nemam bash entuzijazma da o tome govorim ...

Броз једва да је муцао српски, па то није сметало овоме несрећноме народу да га уздигне на пиједестал полу-божанства...

Komunizam i Tito su jedna istorijska nesreca koja je zadesila ovaj narod i zlo koje nam uopste nije bilo potrebno.

Ричард Лавље Срце, нпр...

Niti je jedini iz dinastije Planageneta koji nije znao da govori engleski, već samo francuski.
Anglosaksonski jezik se potpuno promenio pod uticajem francuskog (koji je forsiralo plemstvo) i razvio u moderni engleski,
Kao što je i sadašnja dinastija poreklom iz Nemačke.

Ali im to nikad nije smetalo da postanu najveća imperija koju je svet ikad video (dobro više nisu imperija) i da prošire svoj kulturni uticaj (pre svega u jeziku) po celom svetu,

Interesujeme da li se oglasio prestolonaslednik povodom novonastale situacije. Ako jeste sta je rekao, a ako nije da li bi trebao i kako? ...

Ovaj "prestolonaslednik" od kojega ocekujete nesto pametno ?

Ne od njega nista, ima jedan bolji, princ koji redovno odrzava kontakte sa svim Kraljevinama. I ako Bog da , da se ustolici.To je najstariji sin "prestolonaslednika".........., prestolonaslednik PETAR III!

Да ли ће Чарли бити краљ, требало би...

Али он као неко ко има један значајан утицај може да организује једну добротворну вечеру на којој би се скупила новчана сретсва за угрожено стновништво на Космету... Чарли се већ нудио и да прикупи помоћ за обнову Хиландра...

Али како је Чарлс антиамерички настројен тешко да ће доћи на британски престо...

Чарли је већ дао 12 милиона Фунти за обнову Хиландара. Још ономад.

Богољуб Карић није знао и даље не зна да говори српски језик, али то овом народу није сметало да гласа за њега у оноликом проценту. Најмање 20% Србије уопште не обраћа пажњу да ли неко зна или не зна да прича српски.... тај проценат је свакако много већи...

Nije na kraju ni bitno dal' je on ili njegov sin ili ko, bitno je da srpsku drzavu vodi srpski kralj.

To podrazumeva neke meni drage vrednosti koje to drustvo shvata kao svoje, a i odbacivanje otrovnog nasledja 1917 i njihovih modernih satrapa koje nas je sve tako skupo kostalo.

To je, dakle, moja zelja - Srbija kao kraljevina, predvodjena Srbinom koji ce utelotvoriti neke tradicionalne srpske vrednosti. Kome se cini reakcionarnim ili sabornim u nekom negativnom smislu, OK, jasno mi je i to.

Back