Prestolonaslednik?

On NIJE PRESTOLONASLEDNIK EJJJJJJJJJJJJJJJJJ....prestolonaslednika imaju KRALJEVINE a mi smo BOGU HVALA REPUBLIKA.............kada ce neko da shvati u ovoj drzavi da on NIJE PRESTOLONASLEDNIK!

Pa ko da shvati, kada ga i predsednik Vlade dovede večeras na binu ispred Skupštine. I dokle samo imaju nameru da ga vodaju okolo? I dokle da lažu i krše Zakone.

Види, види, како су се комуњаре узмувале...... па сигурно ДА ЈЕ АЛЕКСАНДАР ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК -------------- и биће краљ Србије !!!

Ne treba baš toliko podcenjivati narod Srbije!!!
I kako se to neko promoviše za prestolonaslednika, pa čak i kralja, u državi koja je prema svim atributima Republika?

To mu i ja govorim ali odbija da prihvati ... Elem za one koji zele da razumeju pa i za njega rado pojasnicu ... ;)

.......... :rolleyes: Aleksandar je suvereni nosilac kraljevskog prava i postoji mimo drzave. Kraljevstvo je svojstvo kralja! Apsolutno i neopozivo se prenosi. Sto znaci da i u slucaju abdikacije i smrti prenosi se neopozivo. Aleksandar II ima pravo da sebe naziva tituliranim kraljem. Primera radi .... : Emanuel Filiberto ima titulu prestolonaslednika, Mihailo Rumunski nosi titulu RUMUNSKOG KRALjA iako je Rumunija republika. Grcki kralj iako u izgnanstvu se i dalje titulira kao kralj. Aleksandar II je rodjen u monarhiji a ne u republici koja je kasnije silom nametnuta s toga on jeste kraljevic kao sin kralja tj. princ, ali je prestolonaslednik jer je rodjen kao prestolonaslednik i tu titulu mu niko ne moze oduzeti. Kada su zapadne zemlje ukidale monarhije pre su letele glave nego sto su mogli da im ukinu titule. Cak i u Francuskoj danas postoje i ne mogu se ukinuti razne titule kao sto su titule Markiza , Grofova i sl. Po hriscanskom zakonu on je nosilac tog prava. Koja je ta drzava koja moze da ukine ono sto bog aminuje?! U Ustavu Kraljevskog Doma Karadjordjevica on je i Staresina Kraljevskog doma Karadjordjevica. . Kralj nema drugog znacenja sem u kraljevskoj korespodenciji. Aleksandar II uvazava zvanje prestolonaslednika i ima pravo da se tako zove... Interesantno je reci da Beograd u ustavu se navodi kao PRESTONICA ....

Pa i ja sam nosilac "titule" Prvovenčani, i ja sam starešina svog doma,... ali nisam bio na bini. I svi ste vi ovde, uglavnom sa tim raznoraznim titulama, starešinstvima,...A ako je pretstolonaslednik po hrišćanskom pravu, koliko ja znam nije po Ustavu. Nismo mi monarhija, već Republika. I svi koji ga pokušavaju široj javnosti poturati kao kukavičije jaje, ogrešuju se o Ustav i Zakone ove Republike.

Ne treba baš toliko podcenjivati narod Srbije!!!
I kako se to neko promoviše za prestolonaslednika, pa čak i kralja, u državi koja je prema svim atributima Republika?
Ућутите комуњаре.
Само мало подсећање:
-за време Карађорђевића Косово је у балканским ратовима враћено у састав Србије
-за време комунизма Косово се све више удаљава од Србије, насељавања емиграната из Албаније, устав из 1974...

Pa i ja sam nosilac "titule" Prvovenčani, i ja sam starešina svog doma,... ali nisam bio na bini. I svi ste vi ovde, uglavnom sa tim raznoraznim titulama, starešinstvima,...A ako je pretstolonaslednik po hrišćanskom pravu, koliko ja znam nije po Ustavu. Nismo mi monarhija, već Republika. I svi koji ga pokušavaju široj javnosti poturati kao kukavičije jaje, ogrešuju se o Ustav i Zakone ove Republike.

E nemoj ti samo o Hriscanstvu da pricas molim te.

Ућутите комуњаре.
Само мало подсећање:
-за време комунизма Косово се све више удаљава од Србије, насељавања емиграната из Албаније, устав из 1974...

Upravo tako.

Ућутите комуњаре.
Само мало подсећање:

Pa i za vreme komunista, KiM je vraćeno u sastav Srbije!!!
Šta je to loše u Ustavu iz 1974. kada evo današnje "demokrate" pristaju da im daju i mnogo više, nego što im je Ustav iz 1974. propisivao. I nije se taj Ustav odnosio, u tom delu, na albance, već na sve one koji žive na Kosovu. Trabunjanja o tome da su komunisti za to krivi nemaju ama baš nikakvu realnu podlogu. Pišeš napamet, pa bi trebalo malo više da učiš :rtfm:

Pođite, ti i slični, od naredne aspiracije onih koji nam otimaju KiM - severni deo Vojvodine (ako ne i celu). Kakve to veze može imati sa komunistima, Ustavom iz bilo koje godine,...
Dakle knjigu u ruke :rtfm:, manje se :worth: i uči ono što je nauka i istina, a ne naklapanja širom interneta!!!

Izjava Karadjorjevica:...draga moji Srbi ja mnogo ponosna sto sa vama a i tuzno to sto rade sa nase Kosovo.

Čist Srbin! Da je kraljevska porodica o tome više mislila, bar je srpski mogao naučiti. Ali sa druge strane, pogledajte, sa kim se to ženiše srpski kraljevi, pa zaključite, koliko su to oni njihovi potomci bivali sve manje Srbi?

Čist Srbin! Da je kraljevska porodica o tome više mislila, bar je srpski mogao naučiti. Ali sa druge strane, pogledajte, sa kim se to ženiše srpski kraljevi, pa zaključite, koliko su to oni njihovi potomci bivali sve manje Srbi?

Po ustavu Beograd je prestonica !!! a Taj cisti Srbin je rodjenjem dobio status prestolonaslednika dok je Srbija jos bila monarhija a uz srpski govori jos 4 jezika ... Covek je poliglota ...

… ali jednog dana, snaznog lava, kralja divljine, ranise lovceve strele I on otpuza da potrazi odmora I utocista. Ali avaj! U tom casu kada su mu odmor I utociste najvise trebali, on navuce na sebe udarce kopita pustinjskih divljih magaraca I zlobne ugrize celjusti sakala koji su se do juce hranili ostacima gozbi svog kralja. Takav je zivot, sine moj – kada mocni padnu, dolaze dani onih kukavnih.

…Stara persisjska basna

Prestolonaslednik Karađorđević je veliki majstor Velike lože Jugoslavije, koju ne priznaje Velika loža Srbije. Ne znam šta će nam prestolonaslednik koji će se do kraja života zalagati za Jugoslaviju koje nikada neće biti.

Prestolonaslednik Karađorđević je veliki majstor Velike lože Jugoslavije, koju ne priznaje Velika loža Srbije. Ne znam šta će nam prestolonaslednik koji će se do kraja života zalagati za Jugoslaviju koje nikada neće biti.

To je drugo pitanje ... Ja nisam ulazio u to da li nam treba ili ne prestolonaslednik vec sam diskutovao o samom tituliranju ... Opet s druge strane ako me pitash mislim da nam treba ali ne zelim da se upustam u takvu diskusiju na ovoj temi jer vec postoji tema sa tom tematikom ...

Pa i za vreme komunista, KiM je vraćeno u sastav Srbije!!!
Šta je to loše u Ustavu iz 1974. kada evo današnje "demokrate" pristaju da im daju i mnogo više, nego što im je Ustav iz 1974. propisivao. I nije se taj Ustav odnosio, u tom delu, na albance, već na sve one koji žive na Kosovu. Trabunjanja o tome da su komunisti za to krivi nemaju ama baš nikakvu realnu podlogu. Pišeš napamet, pa bi trebalo malo više da učiš :rtfm:

Pođite, ti i slični, od naredne aspiracije onih koji nam otimaju KiM - severni deo Vojvodine (ako ne i celu). Kakve to veze može imati sa komunistima, Ustavom iz bilo koje godine,...
Dakle knjigu u ruke :rtfm:, manje se :worth: i uči ono što je nauka i istina, a ne naklapanja širom interneta!!!
А емигаранти из Албаније?
Сва та ситуација око Косова има директне везе са комунистичком гамади којој је одговарала слаба Србија зарад јаке Југославије.
Хрватска је добила територије које јој никад нису припадале, док је Србија била ускраћена за територије које су јој припадале.
Измишљали сте нове нације (Муслимани, Црногорци, Македонци), примали емигранте (Косово) отимали територије (Барања), расељавали Србе (Лика, Босанска Крајина) само да би ослабили Србију.
То нису никаква наклапања него чињенице, а ти се даље труј својом комунистичко-секташком ''науком''.

presto... on je naslednik prestola ... iako nikada nece sesti na presto on je prestolonaslednik. Ukoliko Srbija postane monarhija prestolonaslednik dolazi na presto ... cinjenica ... Drugo je sto do toga nece doci ... Ne znam sazto ti to nije jasno ... Izgleda da se toliko gnusas monarhije da ne zelish ni logiku da slusas .. kakav princ ... ccc..... :))) Nemam ja nista protiv toga ...

A šta će biti ako se pojavi neki skriveni potomak Obrenovića, ili nabeđeni potomak Obrenovića pa okupi pristalice? Pa oni su duže vladali Srbijom od Karađorđevića.

Ућутите комуњаре.
Само мало подсећање:
Ne znam otkud ovakav komentar jedne apsolutne istine. Srbija je republika i to je fakat.
Da li treba da postane Prestolonaslednikova monarhija? Pa ja se iskreno nadam da će neki pametan Srbin ili Srbi da preduhitre Srbende i da odgovore na nekoliko ključnih pitanja pre nego postane monarhija, pa će onda i Srbendama postati neke stvari mnogo jasnije. Ta pitanja u:
-koja je prednost npr. engleske monarhije nad npr. nemačkom republikom?
-kakva je uloga moranha danas u npr. Engleskoj?
-koliko npr. engleski parlament izdvaja sredstava za izdržavanje monarhije?
-ko bi imao više pravo na presto ako se pojavi neki Obrenović?
-da li će ponovo biti deljenja Srba i po tom onsovu?
-da li postoji opasnost nasilne smene dinastija?

Back