Master_Chief
Veoma poznat
- Poruka
- 11.747
Zamena zupčastog kaiša je skupa koji god to bio auto.Na primer znam da za passata košta skoro 2000€ ako se radi u ovlašćenom servisu.Ali uglavnom je cena oko 1000€.To je neka normala za takav posao.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zato i jesu bogati, ko zna - znaZamena zupčastog kaiša je skupa koji god to bio auto.Na primer znam da za passata košta skoro 2000€ ako se radi u ovlašćenom servisu.Ali uglavnom je cena oko 1000€.To je neka normala za takav posao.
Zamena zupčastog kaiša je skupa koji god to bio auto.Na primer znam da za passata košta skoro 2000€ ako se radi u ovlašćenom servisu.Ali uglavnom je cena oko 1000€.To je neka normala za takav posao.
Pa ta zamena ne moze da bude 10x manja tako da je on to takodje dobrano lepo platio a to znaci da je skuplji servis na tom benzincu nego na nekom dizelasu jer prosecna cena velikog servisa na diizelasima je oko 250€ u Srbiji.
Radni sat DuleTamo je u ovlascenom servisu radni sat 80-100e, pa racunaj. Za Lexus je mozda i skuplje, jos ako je v6 motor ili slicno, onda ima i vise posla i delovi su skuplji. Imam fakturu iz ovlascenog servis za Megana, veliki servis je kostao 600 evra, ali rad je naplacen nesto sitno, verovatno je bila neka akcija. Recimo, vodena pumpa je naplacena negde oko 140 evra, a realna vrednost nije vise od 30-40 evra. Gates Kit zupcastog kaisa, rolera, spanera i vodene pumpe sam platio ispod 120 evra, ne secam se tacno koliko, isto to ugrajduje i ovlasceni servis, verovatno dobija po jos nizim cenama, ali zato samo pumpu naplati vise nego sto kosta ceo set.
Zamenu prednjih opruga sam platio 500 evra, nisam hteo da rizikujem da vozim do Srbije sa slomljenom oprugom. Djubre puklo nekoliko dana nakon kupovine autaBolje i tkao nego da je puklo negde u putu.
ti i taj tvoj prijatelj nemate veze blage mario
Moj ujak inace mehanicar po struci vozi auta na plin od 1990. Trenutno vozi auto na metan nijednom motor nikada nije crkao. Ja vozim licno 8 godina auta na plin. Nikada nista nije crklo sve radi perfektno.
Dok kod benzina od loseg goriva crkne pumpa, a kod dizela od loseg goriva crkavaju pumpa, dizne, turbina tj najgora moguca steta.
Inace dijagnostike kineske kostaju 30-40 za koji hoces auto i detektuju 90% PID-ova
Ja sam za 550€ lakši jer toliko mi koštala zamena prednjeg desnog ležaja. ???? Plus imam neke probleme sa vazdušnim ogibljenjem,tu ću tek da vidim koliko će da me košta.
Da znam i ja jednog taksistu koji je prešao za 10 godina jedva 60.000 km
- - - - - - - - - -
Crkne pumpa jer bućkaš neku brlju na rezervi u rezervoaru i pumpa crkne, meni nikad u životu nije crkla pumpa samo sirotinji koja vozi na rezervi
- - - - - - - - - -
Koštaju 4$ sve sa poštarinom, konektuješ se na auto preko moba ili netbuka, avanzuj malo![]()
E pre neki dan sam prolazio kroz Čačak i vidim tablu "autogas kotlajić" zarđala i isprebijana pored puta, koliko mu dobro ide poso
- - - - - - - - - -
Ja to nebi ni primetioJel ima ono naginjanje kad se otvore vrata?
![]()
Rumunskog „milionera“ smo zahvaljujući „Dačija forumu“ pronašli u Kraljevu gde dane provodi u taksi-službi. Kupljen je 2005. godine sa namerom da bude taksi vozilo, automobil je u „laureat“ paketu opreme sa 1.4 benzinskim motorom i auto-gas instalacijom.
Juuuuuu sad pogledah, pa da dobiješ atest treba da budeš potpuno nov automobil i da si ludak koji će provesti mesec dana po šalterima i servisima kako bi atestirao plin hahahaha pazi zaaato ne vidim nigde u inostranstvu da iko vozi auto na plin![]()
Da troši 5 puta manje nebi ušao u ovu zajebanciju hahaha
Pazi čak su napravili u sličicama da se jadan narod snađe![]()
![]()
http://www.cmv.rs/atestitng.html
Tihi a ciji je motor u Daciji?
Znaci da ne mora da bude japanac da predje veliku kilometrazu jel tako?
Evo ja treba da radim ateste na dva plinasa iz uvoza i nije bas tako jednostavno kako ti opisujes.
Treba da izadje strucnjak iz AMSS-a pa da ustanovi kakav je to uredjaj pa da onda ides kod plinasa da ti promeni dva creva ako ne i bocu jer ona ima rok od 10 godina (kakva glupost) i onda ponovo na pregled i tad se dobija atest a to moze da kosta od 50 pa do 150€.
Jednostavno zar ne a auto nema registarske tablice pa svaki odlazak se mora platii po 10€ slepom sto na kraju izadje jos 40€.
Pricam o automobilu iz uvoza.
Znaci da renoov motor moze da predje koliko hoces kad se redovno vozii odrzava a to samo dokazuje da nisu smo japanci dobri kako ih ti hvalis i prehvaljujes nego da je sve to dobro samo kad se lepo odrzava.
A sto se tice boce u X-Trailu,ubacena je nova u januaru 2016-te tako da sam miran sto se tice toga.
Nervira me jedino rezervni tocak koji zauzme pola gepeka jer boca je ugradjena na njegovo mesto.
Velika mana kod plinasa.
Kotač u prtljažniku na neodgovarajućem mistu postaje ubojica putnika u slučaju prometne nezgode!Ja sam iz Honde potpuno izbacio rezervni tocak a u dzipu ga drzim zakacenog uspravno u gepeku jer ima mnogo mesta pa mi ne smeta
Prešao milion kilometara a koliko je puta ravnao glavu, menjao ventile, menjao karike, klipove, ležajeve radilice i još mnoooooogo toga? Kada si na taksiju onda i imaš neku računicu jer od toga živiš (ovo ne važi za alfe)![]()
!
Pa Alfe se više ne kvare.![]()
Kako van se dopada redizajn aktualne OCTAVIJE?