Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zamena zupčastog kaiša je skupa koji god to bio auto.Na primer znam da za passata košta skoro 2000€ ako se radi u ovlašćenom servisu.Ali uglavnom je cena oko 1000€.To je neka normala za takav posao.

secam se moj brat kad je kupio lexus is 200, da ga je ta nemica sto ga je vozila prodala zato sto ju je cekala zamena zupcastog kaisa za sta je u ovlascenom trebala da plati 2000e , pa ga je zato ostavila u ovlascenom da ga prodaju.

Moj brat naravno posle zamenio zupcasti u Srbiji za daleko manje para.

Radni sat Dule ;) Tamo je u ovlascenom servisu radni sat 80-100e, pa racunaj. Za Lexus je mozda i skuplje, jos ako je v6 motor ili slicno, onda ima i vise posla i delovi su skuplji. Imam fakturu iz ovlascenog servis za Megana, veliki servis je kostao 600 evra, ali rad je naplacen nesto sitno, verovatno je bila neka akcija. Recimo, vodena pumpa je naplacena negde oko 140 evra, a realna vrednost nije vise od 30-40 evra. Gates Kit zupcastog kaisa, rolera, spanera i vodene pumpe sam platio ispod 120 evra, ne secam se tacno koliko, isto to ugrajduje i ovlasceni servis, verovatno dobija po jos nizim cenama, ali zato samo pumpu naplati vise nego sto kosta ceo set.

Zamenu prednjih opruga sam platio 500 evra, nisam hteo da rizikujem da vozim do Srbije sa slomljenom oprugom. Djubre puklo nekoliko dana nakon kupovine auta :) Bolje i tkao nego da je puklo negde u putu.

Pa ta zamena ne moze da bude 10x manja tako da je on to takodje dobrano lepo platio a to znaci da je skuplji servis na tom benzincu nego na nekom dizelasu jer prosecna cena velikog servisa na diizelasima je oko 250€ u Srbiji.

nije skuplji. Zamena zupcastog ga kostala nekih 200-250e mislim sa celim velikim servisom.

- - - - - - - - - -

Radni sat Dule ;) Tamo je u ovlascenom servisu radni sat 80-100e, pa racunaj. Za Lexus je mozda i skuplje, jos ako je v6 motor ili slicno, onda ima i vise posla i delovi su skuplji. Imam fakturu iz ovlascenog servis za Megana, veliki servis je kostao 600 evra, ali rad je naplacen nesto sitno, verovatno je bila neka akcija. Recimo, vodena pumpa je naplacena negde oko 140 evra, a realna vrednost nije vise od 30-40 evra. Gates Kit zupcastog kaisa, rolera, spanera i vodene pumpe sam platio ispod 120 evra, ne secam se tacno koliko, isto to ugrajduje i ovlasceni servis, verovatno dobija po jos nizim cenama, ali zato samo pumpu naplati vise nego sto kosta ceo set.

Zamenu prednjih opruga sam platio 500 evra, nisam hteo da rizikujem da vozim do Srbije sa slomljenom oprugom. Djubre puklo nekoliko dana nakon kupovine auta :) Bolje i tkao nego da je puklo negde u putu.

bas tako

ja kad sam odlucio da kupim grand cherokee pa gledao dal cu dizela il benzinca nasao sam da WK generacija ima manu sa nekim squirl motoricem , to je neki deo negde u sistemu izduva uglavnom to u Americi da zamene kosta ih 4500 dolara dok sam deo kosta 200 dolara a naplate im toliko jer treba valjda skinu turbinu i jos svasta nesto da dodju do njega za sta im treba 2 dana posla sto adekvatno i naplate.

Nije to baš tako,na primer Land Roveri su skupi za popravku prvenstveno što ih jako malo ima,malo auta=malo rezervnih delova se proizvede i tako proizvođač uzima više za njih. Imam ja i mercedesa E klasu,za njega je ležaj duplo jeftiniji,i tako za mnogo štošta.
Ja sam onako napisao koliko me koštala ta popravka,ja sam se unapred pripremio šta me čeka i pre nego što sam kupio range rovera.

ti i taj tvoj prijatelj nemate veze blage mario

Moj ujak inace mehanicar po struci vozi auta na plin od 1990. Trenutno vozi auto na metan nijednom motor nikada nije crkao. Ja vozim licno 8 godina auta na plin. Nikada nista nije crklo sve radi perfektno.

Da znam i ja jednog taksistu koji je prešao za 10 godina jedva 60.000 km :hahaha:

- - - - - - - - - -

Dok kod benzina od loseg goriva crkne pumpa, a kod dizela od loseg goriva crkavaju pumpa, dizne, turbina tj najgora moguca steta.

Crkne pumpa jer bućkaš neku brlju na rezervi u rezervoaru i pumpa crkne, meni nikad u životu nije crkla pumpa samo sirotinji koja vozi na rezervi :lol:

- - - - - - - - - -

Inace dijagnostike kineske kostaju 30-40 za koji hoces auto i detektuju 90% PID-ova

Koštaju 4$ sve sa poštarinom, konektuješ se na auto preko moba ili netbuka, avanzuj malo :mrgreen:

E pre neki dan sam prolazio kroz Čačak i vidim tablu "autogas kotlajić" zarđala i isprebijana pored puta, koliko mu dobro ide poso :hahaha:

- - - - - - - - - -

Ja sam za 550€ lakši jer toliko mi koštala zamena prednjeg desnog ležaja. ???? Plus imam neke probleme sa vazdušnim ogibljenjem,tu ću tek da vidim koliko će da me košta.

Ja to nebi ni primetio :) Jel ima ono naginjanje kad se otvore vrata? :)

Zamena zupčastog kaiša je skupa koji god to bio auto.Na primer znam da za passata košta skoro 2000€ ako se radi u ovlašćenom servisu.Ali uglavnom je cena oko 1000€.To je neka normala za takav posao.

Moji neki drugari davno koji su radili u meckinom servisu, svake godine dolazili sa novom meckom ali bas potpuno novom, spec pred dolazak su kupovali :lol:

Juuuuuu sad pogledah, pa da dobiješ atest treba da budeš potpuno nov automobil i da si ludak koji će provesti mesec dana po šalterima i servisima kako bi atestirao plin hahahaha pazi zaaato ne vidim nigde u inostranstvu da iko vozi auto na plin :hahaha:

Da troši 5 puta manje nebi ušao u ovu zajebanciju hahaha

Pazi čak su napravili u sličicama da se jadan narod snađe :lol:

SEMA%20ISPITIVANJA%20VOZILA.jpg

http://www.cmv.rs/atestitng.html

Da znam i ja jednog taksistu koji je prešao za 10 godina jedva 60.000 km :hahaha:

- - - - - - - - - -

Crkne pumpa jer bućkaš neku brlju na rezervi u rezervoaru i pumpa crkne, meni nikad u životu nije crkla pumpa samo sirotinji koja vozi na rezervi :lol:

- - - - - - - - - -

Koštaju 4$ sve sa poštarinom, konektuješ se na auto preko moba ili netbuka, avanzuj malo :mrgreen:

E pre neki dan sam prolazio kroz Čačak i vidim tablu "autogas kotlajić" zarđala i isprebijana pored puta, koliko mu dobro ide poso :hahaha:

- - - - - - - - - -

Ja to nebi ni primetio :) Jel ima ono naginjanje kad se otvore vrata? :)

Evo ti ga taksista iz kraljeva vlasnik Dacia Logana koji je presao milion kilometara NA PLIN

http://vesti.mojauto.rs/Istrazujemo...a-ovaj-logan-blizi-se-sedmoj-cifri-na-cajgeru

596884_logan-milon160315ras-foto-emil-conkic003_ff.jpg

596868_logan-milon160315ras-foto-emil-conkic006_ff.jpg

Rumunskog „milionera“ smo zahvaljujući „Dačija forumu“ pronašli u Kraljevu gde dane provodi u taksi-službi. Kupljen je 2005. godine sa namerom da bude taksi vozilo, automobil je u „laureat“ paketu opreme sa 1.4 benzinskim motorom i auto-gas instalacijom.

Jos se vozi auto a Dacia Logan najniza klasa vozila

Tanak si ti mario :)

- - - - - - - - - -

Juuuuuu sad pogledah, pa da dobiješ atest treba da budeš potpuno nov automobil i da si ludak koji će provesti mesec dana po šalterima i servisima kako bi atestirao plin hahahaha pazi zaaato ne vidim nigde u inostranstvu da iko vozi auto na plin :hahaha:

Da troši 5 puta manje nebi ušao u ovu zajebanciju hahaha

Pazi čak su napravili u sličicama da se jadan narod snađe :lol:

SEMA%20ISPITIVANJA%20VOZILA.jpg

http://www.cmv.rs/atestitng.html

atest za plin se zavrsi za pola sata i u pitanju je najobicnija sprdnja tj zajebancija.

Na atestu ovlasceno lice slika vozilo , slika gasnu instalaciju, upisuje podatke od vozila i to je to.

Puka glupost i formalnost.

Vidi se da nemas veze blage :)

Tihi a ciji je motor u Daciji?
Znaci da ne mora da bude japanac da predje veliku kilometrazu jel tako?
Evo ja treba da radim ateste na dva plinasa iz uvoza i nije bas tako jednostavno kako ti opisujes.
Treba da izadje strucnjak iz AMSS-a pa da ustanovi kakav je to uredjaj pa da onda ides kod plinasa da ti promeni dva creva ako ne i bocu jer ona ima rok od 10 godina (kakva glupost) i onda ponovo na pregled i tad se dobija atest a to moze da kosta od 50 pa do 150€.
Jednostavno zar ne a auto nema registarske tablice pa svaki odlazak se mora platii po 10€ slepom sto na kraju izadje jos 40€.
Pricam o automobilu iz uvoza.

Tihi a ciji je motor u Daciji?
Znaci da ne mora da bude japanac da predje veliku kilometrazu jel tako?
Evo ja treba da radim ateste na dva plinasa iz uvoza i nije bas tako jednostavno kako ti opisujes.
Treba da izadje strucnjak iz AMSS-a pa da ustanovi kakav je to uredjaj pa da onda ides kod plinasa da ti promeni dva creva ako ne i bocu jer ona ima rok od 10 godina (kakva glupost) i onda ponovo na pregled i tad se dobija atest a to moze da kosta od 50 pa do 150€.
Jednostavno zar ne a auto nema registarske tablice pa svaki odlazak se mora platii po 10€ slepom sto na kraju izadje jos 40€.
Pricam o automobilu iz uvoza.

Pa renoov valjda.

Idi odmah u neki auto gas servis neka ti vide kad ti istice boca , i ako nije istekla mozes da je koristis ali ti atest nece biti na 5 godina, nego npr ako boci istice rok za 2 godine dace ti atest na 2 godine - a ako zamenis bocu bice na max 10 godina. On ce ti dati papir sa pecatom gde ce napisati sta je sve zamenio a on zna odlicno sta treba da ti zameni da prodjes atest.

Onda ovi lopovi iz AMSS ce sve to da slikaju, i ima da ti zakeraju ako auto nije u fabrickom stanju makar za najmanju sitnicu ali to nije do plina vec do idiota iz AMSS koji izmisljaju nonstop nova pravila da pljackaju narod.

Znaci da renoov motor moze da predje koliko hoces kad se redovno vozii odrzava a to samo dokazuje da nisu smo japanci dobri kako ih ti hvalis i prehvaljujes nego da je sve to dobro samo kad se lepo odrzava.
A sto se tice boce u X-Trailu,ubacena je nova u januaru 2016-te tako da sam miran sto se tice toga.
Nervira me jedino rezervni tocak koji zauzme pola gepeka jer boca je ugradjena na njegovo mesto.
Velika mana kod plinasa.

Znaci da renoov motor moze da predje koliko hoces kad se redovno vozii odrzava a to samo dokazuje da nisu smo japanci dobri kako ih ti hvalis i prehvaljujes nego da je sve to dobro samo kad se lepo odrzava.
A sto se tice boce u X-Trailu,ubacena je nova u januaru 2016-te tako da sam miran sto se tice toga.
Nervira me jedino rezervni tocak koji zauzme pola gepeka jer boca je ugradjena na njegovo mesto.
Velika mana kod plinasa.

Da to jeste jedina mana

A tebi ako smeta - pa izbaci rezervni tocak . Vecina auta novih uopste nema rezervni tocak vec dobijes onaj set za naduvavanje probusene gume.

Ja sam iz Honde potpuno izbacio rezervni tocak a u dzipu ga drzim zakacenog uspravno u gepeku jer ima mnogo mesta pa mi ne smeta

Izbaciš rezervni točak i umesto njega staviš 50 evra u kasetu, za šlep i krpljenje gume :lol:
Pošto onaj fabrički set za krpljenje i naduvavanje gume ne vredi golog qrtza od ovce :mrgreen:

Prešao milion kilometara a koliko je puta ravnao glavu, menjao ventile, menjao karike, klipove, ležajeve radilice i još mnoooooogo toga? Kada si na taksiju onda i imaš neku računicu jer od toga živiš (ovo ne važi za alfe) :mrgreen:

Sve u svemu, danas je vreme laži i prevara, država ne stoji iza pojedinca nego samo profit i ekstraprofit!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back