Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A decko koji je radio jedno vreme kod mog suraka kupio VW Polo, i muku su videli dok su ga napravili imao je velikih problema sa kocnicama ,kad stisne kocnicu desava mu se da mu se auto bukvalno okrene na putu - i pola stvari su promenili dok nekako jedva nisu utvrdili sta je problem. VW Polo je benzinac..

A šta opet lažemo, ajde na laži se ne plaća porez pa nije skupo?!

Pa kako tako izkusan meštar koji svakodnevno šarafi po VW vozilicama nije zna zašto zanosi prilikom koćenja?

Kojih pola stvari su minjali, jesu minjali rezervni kotač?Amortizere? Možda je bilo do sirene?

Meštri fušeri ili sveznalice se oko svakog problema namuče.......

odvojio sam ovog kao najinteresantniji.....dajte neko kompletnije misljenje?
http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8301942/alfa-romeo-159

Meni se ne svidja boja :)

Alfa_Romeo_159_SW_PLVEN.JPG

Ne mora da znaci da je pandurka, mislim da nije, jer ne verujem da je takav krem enterijer isao u policijski auto. Ako gledas 159 obrati paznju na boje :) Dosta njih je bilo u raznim policijama, sto u regularnoj, karabinjerima, komunalnoj, finansijskoj, ....

Ljudi ne vidim temu pa rekoh da pitam ovde. Kupio sam auto letos i vozio ga na ovlašćenje. Sad treba da ga prebacim na sebe i registrujem pošto uskoro ističe registracija. Da li mi je jeftinije da idem na ugovor o poklonu ili na kupoprodajni ugovor? U smislu taksi u sudu pošto znam da za porez ne uzimaju vrednost iz ugovora nego katalošku.

isto ti je. Idi na kupoprodajni ugovor.

Zato sto je neki tezak krs. Nisam bas siguran da je toliko ulozio ne bi prodavao auto za te pare. Ako sam dobro informisan, bela boja je u regularnoj prodaji tek od 2008. posle ristajlinga i olaksavanja auta. Do tad je bila samo za policiju, firme, itd.

Realno, ovo je krs sa pola miliona km, a ne sa 120k km.

I sad ga menja za slicnog krsa.

Inace, meni je to sa tim zamenama uek malo sumnjivo, pogotovu kad moze zamena za bilo sta. To znaci da samo hoce da ga se resi posto-poto, a verovatno ce dobiti isto nekog lesa.

Kao iz onog vica, kuku meni kuku tebi.

Poslednja izmena:
To sa zamenama je čist prevarantski sistem, krš menja i u doplati zarađuje. Takve osobe obavezno nisu vlasnici automobila a kasnije može da bude problem i registracija jer se nagomilaju saobraćajni prekršaji.
Neregistrovan, može zamena, za pravog kupca dogovor su definitivno put u propast. Preprodavci su potpuno podivljali, više i ne stavljaju kilometražu u oglas niti konjažu ako je velika kubikaža. Na sve načine gledaju da prevare nekoga.

Na oglasu 123.000 km a enterijer u autu izgleda kao da je lav živeo u njemu.

Kod alfe ti je sasvim normalno da uložiš 500-1500 evra u auto i posle da ga prodaješ za iste pare pošto ti se auto mile majke :lol:

Drugaru crkao onaj robotski menjač, selespeed ili kako se već zove, spremio konopče da se besi i litar rakije :hahaha:
Yebiga platiš popravku i trčiš da prodaš.

Nije normalno, ako nije krs. A za Selespeed je trebao da se raspita :) Nije los dok radi, posle skup za popravku, zato sto ide samo u 156, 147 i u neki Ferrari. Izvorno je namenjen za Ferrari, pa su ga prebacili u Alfu. Ja sam za 5 godina ulozio oko 1000 evra, mislim da je sjuma i dalje ispod, ako u ulaganje ne racunamo 2 seta zimskih i jedan set letnjih guma. U tih 1k evra ulaze mali servisi, veliki servis, radovi na trapu, prednji diskovi i plocice, zadnje plocice, malo radova oko limarije, farbarije, hladnjak, set kvacila, jos po neka sitnica, ne mogu svega da se setim, i treba da promenim jos jedan lezaj tocka i zadnje opruge. Sve sto sam menjao, promenio sam jednom i to je to. Jbg, jos malo pa 18 godina, nije malo, vreme je za neke tako delove, tipa hladnjak, amortizeri i slicno.

Po meni, sa bilo kojim drugim autom istih godina bih isto prosao. Mozda ne bih menjao kvailo, ali bih promenio nesto drugo.

Za zamene nisam zainteresovan :) Obicno se krs menja za krs, jedino ako nekog dobro znas, tipa prijatelj i slicno, pa hoce da zameni auto, tad mozes dobro da prodjes. Sa placevima je malo drugacija prica, cesto dodju ljudi koji imaju novca, nece da cekaju da prodaju svoj auto, vec bi uzeli ensto mladje. Oni takav auto bez problema ostave na placu.

Poslednja izmena:
Moja Alfa 159 je imala oko 200k km a rucia menjaca i naslon za ruku su bili u daleko boljem stanju.
Ne znam sto si navalio na Alfu kad je to jedan ogromno mali auto koji ne pruza komfor a putnici na zadnjoj klupi nemaju nista vise mesta kao sto ima Opel Corsa.
Proveri pa ces se uveriti da je tako.
Plus parkiranje u rikverc ponekad zna da ide na zivce a tako se moras parkirati ako hoces da imas citav prednji branik.
Ako si visi od 180 cm treba da se provozas u ovoj Alfi pa tek onda da razmisljas o njenoj kupovini.
To sto je ona lepa i sto mami svojim izgledom je samo opticka varka jer mnogi se posle kupovine razocaraju.
:whistling:
IMG_6195.jpg

Benzinjara sa plinom.:hahaha:
Jao Tihiiiiiiiiiiiiii............................sve sto ti volis.:hahaha:

2005 a motorizacija 2.0 16V sa 140ks.
Sija check ali pali i radi.
MAlopre mi bio skolski drugar da vidi Audi i vozi RAV4.
Naravno ja pomislih da je dizelas kad ono benzinac sa plinom i pogodite sta joj sija.
Check engine lampica a jos drugar pita dali ona treba stalno da svetli posto njemu odkad je kupio auto ona svetli.
Dok je radila osetilo se podrhtavanje i da motor ne radi perfektno ali tako je kod vecine plinasa jer ja jos nisam sreo benzinski motor sa plinom a da mu na leru ne zaigra motor bar malo s vremena na vreme dok na benzinu rade normalno i kako treba.
Na BMW-u mi isto sija check a ima plin,na drugom BMW-u baca antifriz na auspuh a ima plin....i zato ja kazem dali ce se pojaviti auto da nema problem kad je plin u pitanju a koji navodno cuva motor.:)
E pa vidim kako ga cuva a dolaze sa greskama i to sa italijanskim uredjajima a ne ovim sto se kod nas ugradjuju pa je pola delova bugarsko,poljsko i tursko.

Da im ne sijaju lampice, ne bi ni dosli kod nas, vec bi ostali u Italiji. Tamo za neku osrednju popravku racun lako prebaci 500 evra, a pri tom taj auto tamo ne vredi nesto preterano, recimo 2k evra, ti vec znas koliko ih placas, a od toga treba da odbijes i prevoz, itd. Lakse im je da menjaju nego da popravljaju. Sto se tice BMW-a e46, pretpostavljam da je on, nije redak slucaj da ode dihtung na glavi. Uopste, ti benzinski motori u e46 nisu bas sjajni.

Da im ne sijaju lampice, ne bi ni dosli kod nas, vec bi ostali u Italiji. Tamo za neku osrednju popravku racun lako prebaci 500 evra, a pri tom taj auto tamo ne vredi nesto preterano, recimo 2k evra, ti vec znas koliko ih placas, a od toga treba da odbijes i prevoz, itd. Lakse im je da menjaju nego da popravljaju. Sto se tice BMW-a e46, pretpostavljam da je on, nije redak slucaj da ode dihtung na glavi. Uopste, ti benzinski motori u e46 nisu bas sjajni.

haha bravo

dule bi da kupi auto za 1000e iz italije bez ikakvog problema

I ovi iz Nemacke sto dolaze kod nas, na kamionu, -to su uglavnom automobili koji nemaju TUV, a tamo je skupo da se srede, i onda je povoljnije da zavrse kod nas. Zamena diskova i plocica sa delovima, tamo izadje 250-500 evra, zavisno od servias i delova, a zamislite koliko izadje ako ima nesto vise i ozbiljnije da se radi. Kod nas se uvozi ono sto ne moze da prodje njihov tehnicki i sto ima neki nedostak. Naravno, ima i izuzetaka, ali je to mozda 10% automobila.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back