Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
los motor , hronican problem crkavanje uljne pumpe sto dovodi do zestoke havarije turbine i motora.

Uljna pumpa na tim 2.0 motorima moze da otkaze kad hoces. Istegne se lanac, koji izgleda kao lanac sa bicikle, puknu klackalice onomad sam gledao na jednom Golfu GTI , benzincu isto je crkla uljna pumpa ali nije napravila havariju kakvu obicno napravi kod dizelasa.

Jedino sto valja kod Audija A6 su veci motori 3.0 . Ja da hocu da kupim taj auto samo bi gledao sa 3.0 ili jacim.

Motor nije los nego su krivi vlasnici koji ne odrazavaju motor kako treba.
U servisu postoji pod brojem osovina uljne pumpe koja treba da se menja na 40k km i tad uljna pumpa nikad nece zakazati ali posto mi nikad dosad tako nesto nismo morali da radimo zasto bi radili i sada jel tako?
Kao drugo resenje je promena razvoda uljne pumpe i da se stavi sa 1,9TDI motora i tad je resen problem za sva vremena.
Ali ko ce da se bakce s tim jel tako?
Pitanje je samo kako su ta strana kola sa tim 2.0TDI motorom presla te stotine hiljada kilometara kad je motor los?
Pa tako sto motor nije los ali ga treba znati odrzavati.
MAla sestougaona osovina se osteti na kraju i pocne da slabije vrti pumpu i ako se ne promeni izjede se do kraja i prestaje da vrti pumpu i tad dodje do havarije.
Ako se menja na vreme problem je resen.

dule nije svaki vozac automehanicar.... :)

odakle da ljudi znaju to kad to ne pise nigde u servisnoj knjizici?

Jel pise negde da se skida taj razvod uljne pumpe i montira sa otpada sa nekog 1.9 TDI motora?

Ne pise - znaci los motor i veliki rizik za kupovinu. Mislim ko vodi racuna o svojem novcu. A koga je briga, i zeli samo da ima OOOO na haubi - njega neka deru prodavci delova i majstori.

Vidis Tihi s obzirom da su nasi ljudi uglavnom nedokazni kao ti i da se taj motor pojavio jos pre 13 godina i da oni to jos nisu shvatili je dokaz da su uglavnom papani koji misle da je u auto dovoljno sesti i promeniti ulje na 15k km.
E pa posto kola vise nisu takva kao nekada i traze mnogo vecu paznju onda treba da idu u ovlasceni servis pa ne bi imali taj problem jer tamo znaju sta treba da se menja ali posto 90% naseg naroda ne ide tamo nego kod tvog suraka onda ima se to i desava.
Ako postoji fabricki broj tog dela pod kojim se prodaje znaci da je VW mislio da se taj deo treba menjati a to sto neko nije upucen je druga stvar i ne znaci da je motor los nego,kao sto vec jednom rekoh,ako je znao u inostranstvu da predje 400k km a ovde u Srbiji zakucava znaci da je nesto do vlasnika i odrzavanja zar ne?

- - - - - - - - - -

:whistling:
1.jpg

nema vise takvih kola , kojima se samo menja ulje i sipa gorivo i miran si 200 hilj

sad su automobili tezi 50 posto , trose 10 posto manje i imaju gomilu kontakata a jedan cini voznju nemogucom

cim imas gomilu delova koji se mogu kvariti oni to i rade , kvare se.

naravno da ljudi izbegavaju zvanican servis kad im daju celu generalnu vise do 100 hilj km

- - - - - - - - - -

http://topspeed.telegraf.rs/aktueln...ila-u-ovlascenim-servisima-ford-je-najskuplji

očigledno naš “srpski specijalitet”, po kojoj je potrebno zameniti samo ulje i filter ulja za 8.000 hiljada dinara.

- - - - - - - - - -

a to je samo prvi servis

Ali je cena razlika.
Škodina brutalnost je dostupna kako nova, tako i polovna.
:)

I mene je kopkalo to pa sam proverio. Skoda u full opremi sa 150 ks oko 25.000e, a Alfa u osnovnoj opremi isto 150 ks dizel oko 30.000 (najjeftinija). S tim sto su Skodina full i Alfina osnovna vrlo slicne. Tako da i nije neka razlika u ceni. Jedino sto skoda ima i za 15.000.

Vidis Tihi s obzirom da su nasi ljudi uglavnom nedokazni kao ti i da se taj motor pojavio jos pre 13 godina i da oni to jos nisu shvatili je dokaz da su uglavnom papani koji misle da je u auto dovoljno sesti i promeniti ulje na 15k km.
E pa posto kola vise nisu takva kao nekada i traze mnogo vecu paznju onda treba da idu u ovlasceni servis pa ne bi imali taj problem jer tamo znaju sta treba da se menja ali posto 90% naseg naroda ne ide tamo nego kod tvog suraka onda ima se to i desava.
Ako postoji fabricki broj tog dela pod kojim se prodaje znaci da je VW mislio da se taj deo treba menjati a to sto neko nije upucen je druga stvar i ne znaci da je motor los nego,kao sto vec jednom rekoh,ako je znao u inostranstvu da predje 400k km a ovde u Srbiji zakucava znaci da je nesto do vlasnika i odrzavanja zar ne?

- - - - - - - - - -

:whistling:
Pogledajte prilog 409563

a sta treba po tebi znati da bi se sjelo u automobil?
zavrsiti akademiju za golfa?

a sta treba po tebi znati da bi se sjelo u automobil?
zavrsiti akademiju za golfa?

Dovoljno je da si pismen i pročitaš na internetu o automobilu i otprilike znaš koje su mu mane i šta te čeka.

Problem je što je 50% građana polupismeno a svi bi nešto da voze, uglavnom alfe jer su jeftine i dobro izgledaju al čim se raspadne posle par stotina kilometara, ode par iljada evra :lol:

- - - - - - - - - -

Kako van se dopada redizajn aktualne OCTAVIJE?

Tehnološki kasni barem 10 godina za wv i audijem?

Naime,doslo je vrijeme da promjenim auto,trenutno vozim oktaviju 2007 1.9 tdi

Dosta putujem i prije svega treba mi udobno robusno auto ne bas skupo za odrzavanje koje je prije svega udobno i trajno lijepo iznutra a ne starinski i sl.
Naime odrzavam auta ok ali kod mene je uvjek uskoci iskoci iz auta i predji 800 do 1000 km u cugu te pranje svakih mjesec dana.naime nude mi se 3 automobila pisem kao u predhodnom mom postu i molim za objektivnu pomoc jer nemam zaista iskustva i sam vise ne znam sta ocu

prvi koji mi se nudi Mercedes e klasa w211 2007 godiste redizajn 2.2 cdi,presao 300.000 oprema classic ili avangard ne mogu da skontam,auto je lijepo crno sve u njemu je ok i radi
-prednost lijepo auto
-mercedes
-udobno

mana je naime taj model mercedesa se radi od 2003 ce te je i tehnologija iz te godine ako se ne varam sto znaci dobrano 13 godina stara koliko je auto zahvalno i opste misljenje

drugi auto koji mi se nudi je Volvo s60 2.4 tdi 2008 godiste
poznat vlasnik sive boje

autp je ok,nekako mi se ne svidja unutrasnji dizajn i nekako mi je nizak,kazu da je volvo najsigurnije auto od ova tri
mana je sto se oni rade od 2000 te godine te je u ovom onaj volvov motor D5 te isto pitam je li u njemu tehnologija iz 2000 te sto znaci vec dobrano zastarjela
mana je nedostatak mehanicara za njega
prednost zaist aocuvan

treci je citroen c 5 2009 godiste 2.0 hdi
sto se tice motora sve sam hvale nacuo
ovaj model vozila se proizvodi i dan danas i poceo je od 2008 me znaci sto se tice tehnologije smatram da je novija od ovih ranije modela ali ovaj model je tek na pocetku sto znaci iako korisnici ne prijavljuju ja smatram da ima djecijih bolesti
auto je udobno jako lijepo ali slabo drzi cijenu,ne znam kakva su iskustva sa kvarovima

etro ja nabroja sto sta

savjet iskustva bilo sta ljudi bio bih zahvalan

p.s. auto bi vozila i moja zena

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back