Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
intra:
Dolazi čovek u salon automobila:
• Dobar dan, interesuje me najnoviji model Yuga ?
• Dobar dan, izvolite pogledati, evo ga ovde... - sačeka ga prodavac.
• Oh, sviđa mi se! Nego ima li klimu?
• Kako da ne, ima i klimu i ABS kočioni sistem i grejanje sedišta! Ima čak i jedno dugme, kad pritisnete izađu krila sa strane i pri većoj brzini možete i da letite!
• Čekaj, jel ti to mene zajebavaš?
• Pa prvi si počeo..

E svaka cast! Umro sam od smeha!

Ne bih ti preporucio da uzimash brava! ja sam imao 1.6 16v 100, Nisam imao nekih velikih problema jer nije presao neshto mnogo nekih 100.000, jedino shto mi je otishao step motor ( ler gas) i podize i spusta obrtaje kad je na leru i na kraju se gasi! A popravka je nekih 400-500 e! Generalno auto je jefrin za odrzavanje ali su kvarovi cesti,dosta mojih drugara vozi bravo i nisu odushevljeni! Kao prvo troshi ko lud, kompjuter brljavi a kocnice mu bash i nisu jacha strana! Ortacima takodje i troshi dosta ulja,presli su nekih 160.000! Jedino shto je auto prelep i meni se mnogo svidja/o,jedino shto je mene zadesila nesreca da mi ga je oduzela policija,a ako ga vrate prodacu ga odmah,za nekih 3500e! Pa ako si zainteresovan.... :)

A golfa 3 ne bih uzeo ni u snu jer mi je to dzukacki auto i svaka budala ga danas vozi.

cojbra:
BX mi je nekako ruzan,i sva ona hidraulika....mada kazu da je dobar auto. koliko mi se cini BX i 405-ica imaju iste motore,a vidim da BX-ova dizel ima dosta. Peugeota u dizel verzijama ima uglavnom u 205-icama,i na dobroj su ceni.

То је већ ствар укуса, али имаш моју подршку у сваком случају с обзиром да купујеш француски ауто!
Иначе, на ВХ-у хидраулика је најмањи проблем, можеш и сам да је сервисираш (мени одговара пошто је иста као и на ГС-у), тако да за годину-две, кад средим ГС... :D

Dovla:
Па зар није логично да се на СВАКОМ ауту већ после 100 000км почну кварити ти неки потрошни делови... амортизери, шоље, лежајеви, итд итд...

Не мора да значи, зависи од начина експлоатације и одржавања. Нако рецимо 405 користиш за превоз дрва из шуме нормална ствар је да ће на 100 000 да се разглави.У фамилији нам је од 1991 до 2005 био Рено 5 Кампус (купљен нов) и никад нас, до децембра 2004 није оставио на путу. Па ни тад није био у питању неки велики квар, нешто око електронике је цркло, мислим да је бобина. Једино што је скупо дошло на замену су биле предње кочионе чељусти, али то је одрадио човек коме смо га продали... Амортизери и уопште делови огибљења никад нису мењани.

vule gs:
Не мора да значи, зависи од начина експлоатације и одржавања. Нако рецимо 405 користиш за превоз дрва из шуме нормална ствар је да ће на 100 000 да се разглави.У фамилији нам је од 1991 до 2005 био Рено 5 Кампус (купљен нов) и никад нас, до децембра 2004 није оставио на путу. Па ни тад није био у питању неки велики квар, нешто око електронике је цркло, мислим да је бобина. Једино што је скупо дошло на замену су биле предње кочионе чељусти, али то је одрадио човек коме смо га продали... Амортизери и уопште делови огибљења никад нису мењани.
Ок слажем се са свиме дефинитивно је питање да ли неко користи ауто за превоз дрва или за повремен превоз од тачке А до тачке Б, али када неко купује полован ауто увек ми је било нелогично питање (тј питање без смисла) ''да ли се квари?''... То једноставно зависи конкретно од модела до модела и од бившег власника и увек ми је... па могу слободно рећи смешно, када чујем да неко није купио неки ауто јер је ''чуо да се често квари''... о томе ја причам... наравно, сваки конкретан модел има својих проблема после иѕвесног броја километара, али генерализације типа Голф 4 или Пежо 405 (или било који други) се често квари зато нећу да га узмем, е то ми је баш смешно... ок је кад неко каже ''конкретно тај и тај модел са конкретно тим мотором из те и те године има тих и тих проблема'' (као што је нпр Опелов 1.7 дизел из 90-их), али рећи том ауту треба да се мењају амортизери, селени, лежајеви итд и зато је тај ауто лош...смешно... по правилу сви ти потрошни делови би требало да се мењају на сваких 10-15-20-30 хиљада, а не када дотрају ;)

cojbra:
Kod pezoa me privlaci pocinkovana limarija,ali za BX nisam siguran kakva mu je antikorozivna zastita.Na bx-u sve mogu da tolerisem,i onaj ruzan volan i ruzne farove,ali ona fora sa zadjim krilom (ono sto prelazi preko zadnjeg tocka),to mi je neoprostivo,mada nemam nista protiv tog auta

ВХ до 1986 нема поцинковану каросерију и има проблема са лимаријом, а они после 1986 (друга серија) су поцинковани и много су бољи лимаријски. Иначе серија 1 и серија 2 се најлакше распознају по жмигавцима у предњим крилима:

Серија 1:
kola1.jpg

Серија 2:

a3_27.JPG

Иначе мени су баш тај задњи блатобран и тај волан најјача фора, због тога сам и узео ГС, јер је старији од ВХ-а и јефтинији.

правилу сви ти потрошни делови би требало да се мењају на сваких 10-15-20-30 хиљада

Не верујем да би требало да се мењају тако често, нема шансе! Ти делови су прескупи, па чак ни Немац или Француз не би то могао да приушти! Шта је 10 000, неко то пређе за 3 месеца, значи да годишње треба да да 1500-2000 евраза нове амортизере? Тешко. Делови огибљења нису потрошна роба која се често мења, они су прављени да трају.

Амортизери би требало да се мењају на 30-50 хиљада... написао сам намерно 10-15-20-30 јер све зависи о ком делу је конкретно реч... е сад... то што код нас прво испитамо да ли је део исправан па тек онда скидамо ако није, то је друга ствар, али ако возиш ауто на сервис они ће ти рећи да треба да се мења нешто јер се прешло толико-и-толико километара, али ће ти рећи још и то да ли је тај део исправан или не и да ли је ЗАИСТА потребно да се исти промени... у сустини ја први нисам за неко претерано расипање пара и мењање исправних делова, али једноставно те неке ствари које се тичу волана и кочница (а ту, поред дискова, уља за кочнице, диск-плочица итд, укључујем и комплетан трап, амортизере итд) морају у сваком моменту да буду у одличном стању. ;)

Idi bre, pa znaci svakih godinu dve da menjas pola trapa? Mnogo bre skupo. Mada sa nasim putevima, mozda bi i trebalo. Uzmimo recimo put od Sapca do Loznice kojim se dicio vrli ministar, jos uvek ima rupa u kojima moze ostati tocak. A i par kilometara kaldrme jos uvek postoji (koja ce btw sigurno nadziveti novi asfalt). Spojevi bilo koja dva asfalta su naravno po 5 cm razlike u visini. Takav put tako lepo izdrnda auto da je to cudo jedno. Mozda da se ipak zadovoljimo redovnjim stelovanjima i proverama trapa.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back