Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ima li neko rodjaka ili komsiju (bg i okolina ),da prodaje dobru 405-icu. Sve iz oglasa prodate osim jedne koju sam danas gledao u NBG-u,i jedne sto je tip zabiberio na 3800.Jos se uvredio sto sam pitao da nije greska u ceni.Ova iz Novog Beograda je 1992,unutrasnjost oddlicna,motor 200 000,shatro odrzavan,ali spolja sav izudaran.Tip trazi 30000,a na kraju spustio na 26000. Medjutim GR,bez icega,nema ni plin,tako da sam i njega otpisao

Datscha:
Za koju ste vi varijantu pre: Golf IV 1.9 tdi '99, ili Peugeot 206 1.4-2.0 hdi '01? Recimo da imaju istu opremu i da su u istom stanju. Cena oko 6700e

Веровао или не пре 10 мин сам разговарао са човеком који је имао Голф 4 нов... Прешао је преко 150 000 с њим и испљувао га сачувај боже! Ја сам привржен французима али 206 и Голф су две различите класе, тако да остајем неодлучан...

Poštovana gospodo,ponosni sam vlasnik čak dva marutija u porodici i laže ko kaže da je yugo bolji....Naime,što se komfora tiče, ja svakodnevno ponosno unosim i iznosim svojih 208 cm u to vozilo!Išao sam na more,u banje,svaki dan na posao i nema tog zastavinog vozila koje moze da mu parira pošto sam imao i keca i yuga i u uspomeni na njih imam samo nerviranje,blamažu i prljave ruke do laktova!Daleko od toga da su mu performanse za ginisa,ali uz redovno odžavanje i normalnu vožnju to je auto koji će retko kada da izda!Problemi su mu sledeći:nežno vešanje {kugle,spone i amortizeri} zbog loših puteva propadaju na nekih 70000-80000 km,zadnji kočioni cilindri propadaju posle iste kilometraže....to je u principu sve što je od većih zahvata radjeno na oba vozila!Par amortizera je 7000 din,oscilirajuće rame sa kuglom i silen blokovima 1300 din komad,kraj spone 500 din komad,razvodna kapa,razvodna ruka,platine 200 din komad....ovo je samo primer razbijanja fame o skupoći delova za dotično vozilo!I ono najbitnije....konstrukcija motora i mehanike je toliko jednostavna da može da ga popravlja i onaj ko nema ni kanal ni neko naročito znanje iz mehanike!U svakom slučaju neće pogrešiti niko ko ga kupi pod uslovom da nepati od nekog luxuza i tehničkih novotarija u auto industrij....

Pre svega se unapred izvinjavam sto cu opet pisati verovatno nesto sto je neko vec 500 puta pisao ali...

treba uskoro da se docepam nekih 2300-2500 evra pa bih kupio auto, gledao sam oglase ali posto to bas nije "moja sfera" dobro bi mi dosla pomoc.

Za sada se dvoumim oko nekih modela kao sto su:

Golf 2
Toyota Corolla
Fiat Tipo
Mazda 323

Motor bi bio ili benzin+gas ili dizel, ne zelim veliki auto kao ni neku preteranu kubikazu.

prednosti koje trazim su povoljno odrzavanje, normalna potrosnja, normalna cena registracije, kao i osnovna udobnost.

Yugo ne dolazi u obzir, been there, drove it, no more thanks....

Molio bih da mi pomognete ali na pravi nacin, znaci ako neko napise "uzmi taj a ne taj" neka mi navede razloge zbog cega, naravno u obzir dolaze i neki drugi modeli automobila. Takodje bi bilo dobro ako neko bolje poznaje odredjeni model (npr golf2) da mi navede na sta bih posebno trebalo da obratim paznju prilikom kupovine istog...

unapred zahvalan
Mirko

Khm... zbog budzeta si ogranicen na relativno matore automobile. Tako da da na dizel zaboravi odma, nece ti se isplatiti kao ovi danasnji ipak.
Druga stvar, ako vec uzimas tako matore, onda se manes egzotike i gadjas narodske Shvabe (Golfovi, Poloi, Kadetti/Astre) ili Italiane (manji FIATi ), na prvom mestu zbog delova i servisa, podrske i troskova odrzavanja. Znachi Japanaca se mani isto.
Najlepshe bi bilo da nadjes proverenu Golf dvojku... ali ko sto reche GT500, to su kod nas massovno dosta izraubovani automobili. Jedino, ako imas neku sigurnu varijantu... ono, Kum, Stric, Drug iz Vojske, Brat iz Nemacke itd...
FIAT... ne fali mu mnogo, osim sto su ipak slabijeg kvaliteta od VW ili Opela.

Eto...

Srpski_Samuraj:
Pre svega se unapred izvinjavam sto cu opet pisati verovatno nesto sto je neko vec 500 puta pisao ali...
treba uskoro da se docepam nekih 2300-2500 evra pa bih kupio auto, gledao sam oglase ali posto to bas nije "moja sfera" dobro bi mi dosla pomoc.
Za sada se dvoumim oko nekih modela kao sto su:
Golf 2
Toyota Corolla
Fiat Tipo
Mazda 323
Motor bi bio ili benzin+gas ili dizel, ne zelim veliki auto kao ni neku preteranu kubikazu.
prednosti koje trazim su povoljno odrzavanje, normalna potrosnja, normalna cena registracije, kao i osnovna udobnost.
Yugo ne dolazi u obzir, been there, drove it, no more thanks....
Molio bih da mi pomognete ali na pravi nacin, znaci ako neko napise "uzmi taj a ne taj" neka mi navede razloge zbog cega, naravno u obzir dolaze i neki drugi modeli automobila. Takodje bi bilo dobro ako neko bolje poznaje odredjeni model (npr golf2) da mi navede na sta bih posebno trebalo da obratim paznju prilikom kupovine istog...
unapred zahvalan
Mirko
Posedovao baš sva 4 navedena automobila, pa se nadam da ti mogu pomoći...Sva 4 bili benzinci, Golf 1.3, Corolla 1.3, Tipo 1.4, Mazda F 1.6. Za te pare odbaci Golfa, platićeš matorog krša, najneudobniji je, jedina prednost je jeftinije održavanje neoriginalnim delovima. Corolla, koja je tu najkvalitetnija, već je izvikana gotovo kao Golf, pa solidni primerci iz 90/91 dostižu neverovatnih 3000e, niže ćeš uglavnom naći problematične ili odvaljene od života. Mazdu F sam imao sreće da nađem u top stanju za godište, vozio je 2 godine, prodao je prošle godine zbog malo mesta (proširenje porodice), inače nervira me taj oblik sa onim farovima, a uzeo sam je samo zato što je tada bila zaista odlična kupovina, inače je teško naći dobru, pa bolje gledaj sedan, jeftiniji je za 300-500e. Najzad Tipo ti je po meni kada se sve uzme u obzir najbolje rešenje. Ima najbolju limariju (da, ne zezam se), najprostraniji je i uz Toyotu najudobniji (Mazda 323 F na zadnjim sedištima je užas, ne znam za sedan, o Golfu neću ni da pričam), najjeftiniji pa za te pare možeš da gađaš 92/93 godište, održavanje je relativno jeftino, malo skuplje nego kod Golfa. Jedino preporučujem da umesto 1.4 gledaš 1.6, prvi je bar meni bio malo slab, a troše na putu isto goriva. Corolla je od sva 4 najmanji potrošač ali razlike su unutar 1l goriva, tako da kad pređeš na TNG (plin), a obzirom da nećeš praviti veliku km, to neće biti odlučujući faktor. Naravno ako naletiš na ekstra očuvan model po povoljnoj ceni i umeš da ga prepoznaš (kao ja na Mazdu koja mi se ne sviđa), bilo koji od ova 4 automobila možeš da uzmeš, u normalnoj raspodeli karata moja preporuka je Tipo. Poz.
P.S. Dizele nemoj ni da gledaš, moje mišljenje je da za tu lovu ništa osim olupina nećeš naći.

Ма колико да мрзим Заставу и обожавам VW уопште, препоручио бих ти југа... голфови кечеви бензинци су ту и тамо... јесу квалитетни али су ипак престари... дизели такође... савршени мотори али ипак поприлично стари и углавном доста похабани...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back