Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Raspolažem sa oko 2 000 do 2 500 eura koje zelim da uložim za kupovinu polovnog automobila. Pri kupovini su mi bitni očuvanost, manja potrošnja goriva ali ipak solidan i pouzdan motor dovoljne snage, što kvalitetnija limarija, i što jednostavniji način servisiranja-tj.da ima dijelova na našim prostorima i da nisu preskupi. Razmišljam koji automobil je najbolje rješenje za te pare?
U početku sam osim Fiata razmišljao o Fordovima: escort, fiesta (serije iz oko '94-'95 g.) zatim clio prve generacije...ali sam izbor suzio na dva modela fiata: TIPO ili PUNTO (i to prije svega zbog jeftinijeg održavanja).
Molim vas da mi preporučite koji od ova dva modela je bolji izbor? I koji bi to od motora bio 1.1 ili 1.2 punto, 1.4 ili 1.6 tipo ili eventualno neki dizelaš? Recite mi sva vaša iskustva kako se ova auta ponašaju na cesti,kako u gradskoj, tako i na malo dužim relacijama (npr.do mora i sl.) i sva iskustva vezana za kvarove,udobnost,održavanje,pouzdanost,potrošnju goriva...???
 
Prvo mi nije jasno kako uporediti Tipo i Punto jer to manje vise dodje kao poredjenje golfa II i golfa III...

Drugo, sa tim parama ces mnogo lakse naci dobrog Tipa nego dobrog Punta...

I trece, sto se tice motora koliko je meni poznato Tipo se proslavio sa 1.4, dok je kod Punta to slucaj sa jacim motorima od ovih koje si naveo.

Pozdrav.
 
Hvala na odgovoru!
Naravno, jasno mi je da punto i tipo ne spadaju tehnološki u istu klasu, kao što ne spadaju golf 2 i trojka, kao što ste naveli, ali to mi nije toliko bitno koliko jeste koji od ova dva automobila je kvalitetniji u izradi, pouzdaniji i općenito bolje rješenje za kupovinu.
Naime, čuo sam, da je model punto prilično onako, da citiram " na brzinu konstruktorski osmišljen i definisan.."za razliku od tipa koji se pokazao i dokazao kao ozbiljniji i pouzdaniji...e sad ne mora ni to biti istina, zato su dobrodošla sva vaša mišljenja i još bolje iskustva..
 
boemka:
Gde si uzeo taj punto?
Uvezen je iz Italije... cena mu je bila niska zato sto je bio havarisan, a Italijani to nakon popravke prodaju po vrlo niskim cenama.
Posto vidim da kupujes auto, verujem da nisi obratila paznju na ono VAN sto oznacava da je to teretni punto koji ima samo prednja dva sedista a pozadi mu je tovarni prostor...

Ne znam kakvo ti vozilo treba, ali za 3300EUR mislim da bi ok kupovina bila neka Corsa ili Fiesta iz '95,'95...
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top