Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Tojota" povlači 2,27 miliona automobila!

Autor: MONDO/Agencije

Japanski proizvođač automobila povlači 2,27 miliona vozila širom sveta zbog kvara na vazdušnim jastucima. "Tojota" povlači 1,62 miliona vozila, među kojima su "korola" i "jaris" iz inostranstva i 650.000 iz Japana.

Kompanija navodi da je prijavljen kvar na pumpi vazdušnih jastuka,
koji ne mogu da se skroz naduvaju u slučaju nesreće.

Tojota je krajem maja najavila da će povući 516.000 vozila, od kojih 430.500 u SAD, zbog tri različita bezbednosna problema, uključujući kočnice koje mogu same da se aktiviraju bez upozorenja.

Japanski proizvođač imao je veliki opoziv automobila krajem 2009. i početkom 2010. kojim je pogođeno više od 14 miliona vozila širom sveta zbog problema s pedalama za gas i kočnicama.

http://mondo.rs/a700355/Magazin/Lifestyle/Tojota-povlaci-2-27-miliona-automobila.html

Tojota je krajem maja najavila da će povući 516.000 vozila, od kojih 430.500 u SAD, zbog tri različita bezbednosna problema, uključujući kočnice koje mogu same da se aktiviraju bez upozorenja.

kako moze kocnica sama da se aktivira? na spoljasnje senzore? znam da postoji elektronska asistencija vozacu kod kocenja, ali koliko znam i dalje se primenjuje mehanicka sila, a elektronika je samo pomocni sistem zbog prijanjanja i proklizavanja na losim podlogama ili vodi/ledu. nisam znao da vozilo moze autonomno da koci svojom odlukom a bez reakcije vozaca...to je opasno ako covek ne moze rucno da premosti sistem. kao tempomat kad zakuca moras da gasis auto u velikoj brzini sto je izuzetno opasno cak i na ravnom putu.

Sta mislite koji je bolii Audi ili BMV...

Bmw je bolji svakako :)
Ja se nisam pokajao nikako , evo vec dva posledja su mi bmw i zaista nemam reci da kazem .
83vut.jpg
j618.jpg
evo ja sada vozi ovaj , i mogu da kazem da retko koji audi moze da se poredi za Bmw
Ali opet to je moje subjektivno misljenje

Nije mi jasno da imas 379 poruka a da ne vidis da odgovaras na postove iz proslog veka.:)
A kad smo kod BMW-a i Audi-ja mogu samo reci da je BMW lepsi za vonju ali samo po suvom dok na prve kapi kise nije svjedno davati gas jer zabaci zadnji kraj. Evo slucaj od pre nekih 15 dana kad je bila kisa i krenem ja da preparkiravam kola i prebacim jedan,drugi,treci.... i dodje BMW E90 na red i krenem ja a on stoji.Vrti tockove na zemlji i nece da krene i ja ga doziram malko pa vise i tako sve dok nekako jedva nije krenuo a pritom ima letnje gume sa sarom od 7 mm.Svi su sa identicnog terena krenuli bez ikakve muke i nauke ali BMW jednostavno nije hteo i zamislite tek situaciju SNEG.
Imam utisak da se tad taj auto utera u garazu i da se bolje voziti sa Yugom.
Ajd da ga nemam pa da kazete da ga pljujem jer imam nesto drugo da prodam ali ga imam i ako Bog da jos koji dan i ide novom vlasniku.

Nije mi jasno da imas 379 poruka a da ne vidis da odgovaras na postove iz proslog veka.:)
A kad smo kod BMW-a i Audi-ja mogu samo reci da je BMW lepsi za vonju ali samo po suvom dok na prve kapi kise nije svjedno davati gas jer zabaci zadnji kraj. Evo slucaj od pre nekih 15 dana kad je bila kisa i krenem ja da preparkiravam kola i prebacim jedan,drugi,treci.... i dodje BMW E90 na red i krenem ja a on stoji.Vrti tockove na zemlji i nece da krene i ja ga doziram malko pa vise i tako sve dok nekako jedva nije krenuo a pritom ima letnje gume sa sarom od 7 mm.Svi su sa identicnog terena krenuli bez ikakve muke i nauke ali BMW jednostavno nije hteo i zamislite tek situaciju SNEG.
Ajd da ga nemam pa da kazete da ga pljujem jer imam nesto drugo da prodam ali ga imam i ako Bog da jos koji dan i ide novom vlasniku.

Nisam obracao paznju , vec sam dao svoje misljenje .
Auto sa slike ne prodajem , moj je i vozim ga .
Tako da nisam konkurencija sto se toga tice.
Poznat mi je taj problem kod bmw-a (nekih)
Ali ako ima x-drive to svakako umanjuje taj problem i rekao bih da model igra ulogu

Slazem se . BMW i Mercedes su ekstra za voznju po suvom dobri , ali su za kisu i sneg losi narocito za sneg.

Jedino je mozda ok xDrive pogon.

Sto se tice tih sportskih limuzina najbolji zadnji pogon ima Cadillac , zato sto ima gotovo perfektan raspored snage i tezine 50-50 na prednjoj i zadnjoj osovini.

BMW ima mislim 20-80 u korist zadnje osovine zato tako lako proklizava uz malo jaci gas.

E moj Tihi!
Danas sam se vozio u novoj kumovoji Hondi Accord i znas li ti sta je to?
To je jedan tih i udoban auto kom tockovi kad nalete na rupu cuju se vise nego u jednom Yugu!
Znas li ti sta je Skoda Oktavia za ovaj auto? Samo cu reci -auto!
Em daleko upotrebljiviji gepek,em vise mesta jer kad sam ja namestio prema sebi suvozacko sediste iza mene je bilo mesta kao u Puntu.
I uopste utisak je da je plastika jeftinija kud i kamo od nemackih predstavnika.
Sve u svemu ja sam prilicno razocaran a sam kum je izjavio da kad je raspleo auto 160 km/h da mu je pocela odskakivati i on se skenjao i razocarao jer ne pegla dobro puteve sto kod Oktavije nije bio slucaj.
Kod prethodne generacije bi trebalo samo da je losije s obzirom da sa novim modelima poboljsavaju stare.
Juce sam vozio BMW kog inace ne volim mnogo i znas li ti sta je to za Accorda? I to trojka koja je manja a koja ima kud i kamo vise mesta na zadnjem sedistu? To je avion.

E moj Tihi!
Danas sam se vozio u novoj kumovoji Hondi Accord i znas li ti sta je to?
To je jedan tih i udoban auto kom tockovi kad nalete na rupu cuju se vise nego u jednom Yugu!
Znas li ti sta je Skoda Oktavia za ovaj auto? Samo cu reci -auto!
Em daleko upotrebljiviji gepek,em vise mesta jer kad sam ja namestio prema sebi suvozacko sediste iza mene je bilo mesta kao u Puntu.
I uopste utisak je da je plastika jeftinija kud i kamo od nemackih predstavnika.
Sve u svemu ja sam prilicno razocaran a sam kum je izjavio da kad je raspleo auto 160 km/h da mu je pocela odskakivati i on se skenjao i razocarao jer ne pegla dobro puteve sto kod Oktavije nije bio slucaj.
Kod prethodne generacije bi trebalo samo da je losije s obzirom da sa novim modelima poboljsavaju stare.
Juce sam vozio BMW kog inace ne volim mnogo i znas li ti sta je to za Accorda? I to trojka koja je manja a koja ima kud i kamo vise mesta na zadnjem sedistu? To je avion.

Ja sa mojim nemam takav utisak. Auto odlicno ide , ekstra po neravninama kojih u mom kraju na ibarskoj ima dosta, izolacija kabine odlicna.

Da trojka ima vise mesta na zadnjoj klupi od Accorda moze da izjavi samo neko neobjektivan ili ko ne zna .

Moj stric ima BMW trojku i kad on namesti sediste prema sebi, a nizi je od mene ja i moj brat nemamo mesta da sednemo na zadnjoj klupi. Tj nemam gde kolena dok u Accordu sedi komotno i moj brat od 2 metra.

Accord ima i vece medjuosovinsko rastojanje i mnogo vise prostora na zadnjoj klupi.

Sto se tice plastike ne znam u tom nivou opreme koju ima tvoj kum, ja ima maksimalnu i tu je plastika glatka i mekana na dodir .

Pravo da ti kazem i ja sam pre nego sam uzeo ovu moju gledao Accorda u toj osnovnoj opremi i nije mi se nesto svideo - tj izgledao mi je unutra onako prosecno i neke stvari su mi delovale jeftino.

Auto ovaj je kod mene 3 godine i ja sam zadovoljan do sada sam izmenjao samo jednu stvar na autu tj gornju jabucicu.

Sto se tice gepeka on jeste manji nego na Skodi Octaviji, ali to je normalno, ovaj auto je sportska limuzina a ne neko tovarno magare.

Poredjenja radi BMW serije 5 koji je dimenzijama veci od Honde Accord ima MANJI gepek za 40 litara od nje.

Tako da nije strasno. Ovaj auto nije najbolji u svim segmentima, cak nije verovatno ni u vecini, ali je najbolji odnos kvaliteta i cene u segmentu sportskih limuzina.

Konkurent mu je jedino mozda Mazda 6

Nemci su daleko skuplji

Ne tihi ja sam inace glup i nemam u dvoristu takvog BMW-a pa da znam sta govorim.:hahaha:
Ja ti kazem da je BMW na zadnjoj klupi komforniji od nove Honde Accord 2014 godiste i mogu da se kladim u sta god hoces a ja se inace ne kladim ali ovog puta smem jer dobijam sigurno. Da cujete vi kako trap lupa kad se predje kroz obicnu raskrsnicu sa kolotrazima pa to je da ne veruje covek.
A taj put kuda je kum raspleo 160 je sa poprecnim neravninama koje je Oktavia peglala ali Accord odskakuje.
Sve u svemu mislim da su to bacene pare i da ne vredi tih 23k eura a pogotovo sto sam neki dan sedeo u novoj Kia Ceed 2014 koja ima daleko vise mesta na zadnjoj klupi i od Honde a i BMW-a a enterijer je odradjen skladno i bar na prvi pogled deluje kvalitetno. Za 14k koliko je kostao ovaj primerak uzeo bih je 10x pre nego Accord i ostalo bi mi jos 9k eura u dzepu.

Ljudi ja stvarno nisam pristrasan niti imam Oktaviu niti imam Accord ali sam cesto imao priliku da se vozim u oba ta automobila koji su toliko mladi pa ih iz tog razloga nemam. Doduse samo jednom sam se vozio u Accordu i vidim da na rupama lupa donji postroj i jeste ona utegnuta ali takva buka od tockova se ne bi ocekivala od automobila te klase.Kod Oktavije toga nema i to provereno jer sam se vozio mnogo puta u njoj kako po gradu tako i na otvorenom.
Plus da dodam jedan detalj koji takodje treba da pokaze sta se dobija za 23k eura-pita me kum da mu podesim muziku tj basove i visoke tonove i kad sam ja to napucao kaze on extra a ja ga pogledm i kazem "Dodji da cujes sta je extra!" i kazem mu da sedne u Saab i onda je shvatio da je ono kod njega najobicniji tranzistor i nije mu bilo jasno odakle kod Saab-a izlazi takav zvuk.:D
Zasto poredim Oktaviu i Accord? Pa zato sto je on prodao Oktaviu 2011 da bi kupio nov auto a ja iskreno mislim da se zeznuo.I da ne zaboravim da sizi sto nema dnevna svetla koja imaju i neki mnogo jeftiniji automobili.Toliko o tome kako nemci ne daju opremu a kako japanci daju sve za male pare.
@big river
A sta cu? Sedim kuci svakako.:hahaha:

Ne tihi ja sam inace glup i nemam u dvoristu takvog BMW-a pa da znam sta govorim.:hahaha:
Ja ti kazem da je BMW na zadnjoj klupi komforniji od nove Honde Accord 2014 godiste i mogu da se kladim u sta god hoces a ja se inace ne kladim ali ovog puta smem jer dobijam sigurno. Da cujete vi kako trap lupa kad se predje kroz obicnu raskrsnicu sa kolotrazima pa to je da ne veruje covek.
A taj put kuda je kum raspleo 160 je sa poprecnim neravninama koje je Oktavia peglala ali Accord odskakuje.
Sve u svemu mislim da su to bacene pare i da ne vredi tih 23k eura a pogotovo sto sam neki dan sedeo u novoj Kia Ceed 2014 koja ima daleko vise mesta na zadnjoj klupi i od Honde a i BMW-a a enterijer je odradjen skladno i bar na prvi pogled deluje kvalitetno. Za 14k koliko je kostao ovaj primerak uzeo bih je 10x pre nego Accord i ostalo bi mi jos 9k eura u dzepu.

Odavno smo ovde apsolvirali da si ti neobjektivan kada govoris o autu kojeg trenutno imas tj prodajes.

Dule ti si ovde maksimalno pristrasan uvek bio.

Kad god imas neki auto na lageru, taj je savrsen najbolji, sve dok ga ne prodas, onda malo pricas drugu pricu, pa zatim jovo na novo sa nekim drugim.

E Dule, Dule nisi mogao rodjenog kuma da ubedis da kupi tog BMW-a i Saab-a kojeg prodajes a pokusavas da to ubedis nas ovde :)

Sto se tice tih led dioda u farovima , to je komad jeftinih svetiljki koju Audi i BMW prodaju svojim vevericama kao neko cudo od tehnike

To ti oni naplate i po 1000 evra kao dodatnu opremu, dok eno ti na ebay , te iste led diote da metnes u koji god pozelis far za oko 50-60 evra set.

http://www.ebay.com/itm/2x-60cm-Aud...Parts_Accessories&hash=item20e0652474&vxp=mtr

Ranije takve stvari nisu bile potrebne jer se preko dana nije vozilo sa ukljucenim svetlima a sada se to promenilo...

I eto ne moras da kupis Audi da imas takva svetla , narucis sta ti se svidja sa ebay, bilo ceo set sa komplet farovima bilo samo led diode i namestis da ti bude jos lepse.

Poslednja izmena:
Evo ovaj sajt vrsi uporedni test vozila razlicitih i imamo ovde test Acura TSX tj Honda Accord-a i BMW serije 3 i po njihovom testu Accord dobija ocenu 10.0 a BMW trojka 9.0

http://carsort.com/compare/Acura-TSX-vs-BMW-3-Series

Nema dvojbe, oba auta su odlicna, ono sto po meni donosi prevagu Accordu je puno niza cena u Srbiji za nov automobil, ne krade se za razliku od BMW-a , delovi su jeftiniji i naravno Accord je daleko daleko bolji za voznju zimi od BMW trojke od kojeg mislim da nema goreg auta za zimu, jer ima suvise snage na zadnjim tockovima, sto je odlicno za leto, ali veoma lose za zimu, plus je lagan pozadi.

E sad ja znam da se mnogi nece sloziti samnom, i da ce kupiti pre BMW ali neko je spreman da da, za znak na haubi 10-20.000 evra vise, a neko drugi nije i briga ga koji je znak na haubi, vec gleda da za svoj novac dobije sto vise.

Sad kad ti Tihi obrazlozi kako to nije moguce sto pricas jer on vozi Hondu i kod njega nista nije tako, a ta u kojoj si se ti vozio je fabricka greska ! :D

ja sam vec rekao sta se meni svidja kod Accorda a sta ne.

Dule ima svoje misljenje ja svoje.

Ja sam moj auto vozio do 200 km/h na autoputevima sto kod nas sto u inostranstvu, i nisam primetio to sto dule prica da se trese i slicno auto lezi kao po sinama, jedino sto se cuje je hucanje vetra....

Sta mi se svidja a sta mi se ne svidja

Svidja mi se to sto je pouzdan, izolacija kabine, solidno udoban, koliko moze to biti sportska limuzina, jako dobro lezi u krivinama, veoma jaka i dobra svetla koja bacaju veoma siroko, odlican je za voznju zimi za auto iz tog segmenta, naravno dzipovi su mnogo bolji, ekonomican prilicno za auto te snage, dosta prostora u kabini i na zadnjoj klupi cak i za visoke ljude.

Poredjenja radi moj brat od ujaka vozi Skodu Octaviu ne znam sad koje godiste mislim da je 2004 i on je visok isto koliko i ja , i kad on namesti sediste kako njemu odgovara , ja na zadnjoj klupi nemam gde noge da stavim dok u Accordu imam.

Ono sto mi se ne svidja jeste sto su stavili suvise mali akumulator, to sto fabricki stereo nema mp3 podrsku, to sto nema aux in za mobilne , to sto se svetla ne gase sama kad otvoris vrata od auta i izvadis kljuc iz brave nego moras rucno da ih gasis ili prelepis senzor za svetlo , i voleo bih da je gepek veci.

E sad tesko nesto da na sportskoj limuzini moze da bude veci gepek, Accord ima veci gepek od BMW serije 5, a kom treba veci cargo prostor on jednostavno treba da kupi karavana.

Sve u svemu ne mogu da ti kazem da nisam zadovoljan kad jesam. Da sam vozio bolja auta od ovog jesam, al bolji za manje pare nisam.

Poslednja izmena:
Tihi prijatelju jel se ti to opet po starom pravis da ti neko svira a ti ne cujes?
Jel sam ja hvalio bilo sta drugo sem muzike na Saab-u pa da ti pomislis da ga prodajem? Jel sam ja BMW koji prodajem nagrdio kako ga nisam mogao maltene preparkirati a bila kisa? Jel tebi sad to pljuvanje po necem a hvaljenje svog? Ako jeste onda si ti bolestan.
Isto tako mogu da ti kazem da ako Oktavia ima manje mesta u odnosu na tvoj Accord kao sto tebi Accord ima veci gepek od BMW 5 onda nam je svima jasno ko hvali svoga konja.:D
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=18113
http://www.ultimatespecs.com/car-specs/BMW/66246/BMW-F10-5-Series-Sedan-LCI-520i.html
Znaci,gepek ne da nije veci nego je dosta manji prema tome opet se dokazalo po koji put da ti samo nagadjas i pretpostavljas dok ja pricam iz skroz drugog ugla. Pa jbt jel tebi jasno da je vozac koji tri godine vozi Oktaviu rekao da je Accord manji na zadnjoj klupi? Mislis da sam to izmislio? Ajd u po auto ako smes pa da konacno dokazemo da Dule nije samo trgovac i da valja svoja kola i da pljuje po drugima dok ne proda svoja a onda okrece pricu.
Zamisli,verovao ili ne,ja se ovde na forumu postavljam kao obican vozac ali sa malo vise iskustva nego vecina ali takvi kao ti to ne mogu da shvate pa vam je to kao neki reper da ja nisam objektivan. Znaci problem je u vama tj takvima kao sto si ti a eto ja dajem ponudu da se opkladimo i dokazemo cija je tacna rec u ovom slucaju gde se vidi da vec u ko zna kom postu pricas o velicini gepeka a evo podataka gde se vidi da u stvari pricas gluposti.
Ili mozda sad i fabrika laze da Tihi ne bi bio u pravu?:rotf: Urotili se svi protiv tebe majku mu ....
Cak evo i kod starijeg BMW E60 je prtljaznik 520L dok je kod tvoje Honde manji u odnosu na ovu noviju i zapremina mu je 459 sto znaci da lepih 61L imas manji gepek. Bas me briga za gepek ali ti druze siris lazne informacije kao sto je ova ali vidi cuda danas svako moze da ode i pogleda na internetu ko govori istinu a ko ne.:)

Капирам да сигурно неће прихватити твоју опкладу али без обзира на то мој савет ти је да баталиш полемику, Сизифов је то посао. Човек не само да је незналица и дудук за ствари о којима полемише него је и максимално безобразан. Ја сам то овако решио:

forum.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back