Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima

Posle 14 godina voznje bez ijedne ogrebotine imao sam 2 udesa za 6 meseci.

Prvo je stradao Fiat Stilo 1.9jtd, na ledu na surcinu na nekom novom putu gde sam pregazio busen, i pri 40 na sat uspeo da sletim u jarak jer je bio led ledeni a busen ispostavilo se, zamrzao. total steta i prodadoh ga u groblje za 600 evra

Onda sam kupio Golf Mk3 Sportiline jer sam imao na raspolaganju 1400 evra, a za te pare sam smatrao da nema nista bolje (neku lesinu Fabiu, ili Astru G za te pare, razvaljene, ali ipak ne). U zarkovu mi izleti dete, i dodjes u situaciju - "dal da ubijem dete, ili slupam kola ? dve stotinke - go!"

Naravno, izaberem da ne ubijem dete (mada je bilo malo ruznjikavo :P haha salim se) i u procesu udarim R klasu koja je JEDNA JEDINA prolazila tom ulicom u tom trenutku i to nizbrdo!

Moja steta: krakovi, kosevi, vezni, nosaci, moralo bi na panter koji se ne isplati za auto te vrednosti - ode na otpad za 350 e

Mercedes R klasa: E sta ti je kvalitet. Na R klasi je otislo - Krilo, far, prednja maska i migavac. bez ikakve stete na trap, motor, koseve, nosece limove.

racunica je da sam skoro sve sto mi je dao otpad za Golfa, dao coveku za delove. Mogao sam ih naci jeftinije, on nije hteo polovno, sta da se radi, nije zvao muriju, a ja nisam mogao da ganjam dete i roditelje.

------------------------------------

Skinuh poslednji dinar sa tajnog šteka kojim sam planirao da kupim neke servere za posao, al eto ti ga .. - imam 800 evra za kola.

I krenem da gledam, uzeo bih benzin+gas kad sam vec toliki maler, da malo ustedim. kupovni novac do mojega:

Golf 3 (kontenjeri)
Punto 1,2 (sporeti)
Corsa B

i tako dalje, nista pristojno a mlado.

I u svoj mojoj potrazi, izadjem nekom prilikom na banovo brdo da uzmem giros, parkira se prijatelj iz osnovne kog nisam video 10 godina. Mercedes 124, 1985 godiste. Krenemo u neku pricu, ja krenem da gledam auto, odusevljen reko da mi da da provozam

Koza
Klima
Servo
podizaci
siber
nema zardjalih rubova
ne krcka nista
volan pusten drzi pravo
osecaj u voznji kao u novim kolima
na plin se pokrece odlicno

auto kao bombona. Naravno - njegov kosta daleko vise od 800 evra, jer je on i njegov otac ulagali u taj auto dosta. Jedna fleka nema na autu, auto izgleda kao novo dizajnirani modeli iz audija i vagena. Ima na satu 420.000, prijatelj rece da je generalna uradjena na 340.000

Oduvek mi je auto bio poznat, jos od filma Taxi kad smo ga svi zgotivili kao klinci, ali nisam znao da je on ovolika mazga. Auto napravljen kad sam se ja rodio, ide kao da je novo vozilo, izgleda kao novo vozilo.

Moje pitanje:

Imam dobro placen posao. Trenutno ne mogu izdvojiti vise novaca, a auto mi je moranje. Da li je los potez uzeti 124, ili eventualno 190 (video sam da su dva razlicita modela ali na jako slicnim principima) i da vremenom ulozim u njega, jer kada sam video kako izgleda sredjen, nemam nista protiv da mi to bude primarni auto, za cuvanje ... ?

Nasao sam jedan 124 u oglasima za 700 evra, 1990 godiste. video sam ga. Vlasnik je jedan od onih kojima je bitna masina mnogo vise nego estetika. Sare na gumama 7 milimetra a srafciger u prozoru. :) Na kolima je sve zategnuto, al zato kvake ne rade, plastike lomljene, dugmici u haosu, pocepana sedista ... Pritom covek odrzava auto u servisu od caletovog prijatelja, i znam tacno sta je radjeno i u kakvom je stanju mehanicki (veoma solidnom)

Ja bih eventualno uzeo auto, i onda mic po mic sredio sve - kvake, enterijer, sitne ogrebotine, nove farove, lajsne i branike, i na kraju farbu (foliju) a u medjuvremenu bih uradio i veliki servis.

Ili mi savetujete protiv toga i u zabludi sam ... ? moja neka logika je da ovakav auto mora da bude bolji od recimo, jedne kontenjer korse 1996 godiste koja je i skuplja. (u situaciji gde biras uz budzet, a ne tip auta koji ti odgovara)

Izvinjavam se na podugackoj temi, hvala svima na odgovorima u napred.

Poslednja izmena:
Meni je malo falilo da ga uzmem pre 2 godine. To je jedan od najboljih i najizdrzljivijih auta koje je Mercedes ikad napravio tako dagreske nema.
Kao sto si i sam rekao kod 124 ti je mnogo bitnije kakva je sama mehanika nego izgled. U tvom slucaju je bas to slucaj, a dobra stvar je sto estetiku uvek mozes srediti za male pare posto ih ima svuda i nisu problem za delove. Naravno sta ne nadjes ovako, uvek mozes i po otpadima.
Tako da ako ti se cini ok, uzimaj!

Druga stvar, uopste ne mora da znaci da je novije bolje, pa cak i kad je nov auto u pitanju. Isto tako je i sa telefonima, niko ne moze da me ubedi da je neka nova kineska krsina bolja od npr. moje Nokije 3510i koja radi isto kao i pre 10 godina kad sam je uzeo novu :)

Hvala na savetu. Definitivno cu ga uzeti, uz napomenu da se jako dobro razumem u mehaniku, i pogotovo plin, da bih dosta stvari stelovao sam. Drugarima stelujem plin vec par godina. A ovaj covek na dosta pojacanom plinu trosi 12, ja cenim da bih mogao izvuci i 10 a da ga ne udavim.

Idem u sredu da zavrsim sa covekom, jedva cekam :) vec sam angazovao lokalnog stolara da mi pripremi kozu za sedista :)

Taman se pre poplava ubedim da vredi uzimati samo skupa kola kad pljas i sad opet potraznja za ultra jeftinocom pa sam takva poceo i da uzimam.
343kqqw.jpg

Nema ni Dacia,Focus do 2002 mada sam ja gledao i neke 2004 gde je krenula korozija a takodje sam se nagledao i kola kao sto su Stilo i Alfa 156 koja su odozdo bila u plikovima korozije a koja su iz Nemacke gde se putevi zimi ekstremno sole. Cak sam video i BMW E46 sa plikovima na rubovima a koji je iz Nemacke a on je sigurno pocinkovan kvalitetnije od vecine.
Zato vise volim dobar italijanski auto nego dobar nemacki jer odozdo bude bez i najmanjeg znaka korozije a razlog je sto italijani bacaju rizlu ili je auto iz delova gde uopste nema snega.

Јел приметио још неко колико је смањена понуда половних кола на половниаутомобили.ком?

jeste ja sam primetio.

Sve se manje auta i prodaju i voze .

Ljudi jednostavno nemaju ova drzava i vlast pljackaju nemilice....

- - - - - - - - - -

mislim daje povecana ponuda na strane table ,, izgleda da izbegavaju zajebanciju sa papirima

nije tako kaline sve je manji broj oglasenih automobila.

mislim daje povecana ponuda na strane table ,, izgleda da izbegavaju zajebanciju sa papirima

97 809 oglasa -
38 303 pripada kategoriji "Putnička vozila"

Мислио сам генерално на понуду путничких возила, нисам уопште раздвајао на домаће, стране табле или на име купца. Ова цифра је увек прелазила 41.000 и ишла је до 45.000 у зависности од доба године. Рецимо да је у ово доба била близу 44.000.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back