Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://www.polovniautomobili.com/oglas3276613/volkswagen_golf_2_gti/

Hteo bih da kupim nekog golfa 2 gti. Nasao sam ovo. bio bih vam veoma zahvalan za sve savete ili ako nesto znate oko ovog auta. Stara ljubav... obozavam ga. Navodno je menjac najveca briga, (motor 2L, 16V). Zanima me na sta jos treba da obratim paznju i sta mogu da ocekujem sto se tice mehanike i odrzavanja kao i moguce problematike. Inace zivim u inostranstvu ali bi voleo ovo da kupim pa da se vozam kad dodjem na odmor. Ne zelim nista na plin. Benzinac...

Rover 45 je solidan automobil.Imao sam ranije par primeraka na placu i nisu imali nekih gresaka i problema.
Nemoj da te neko ubedi da nosi hondin motor kad nije tako tj jeste ali samo u slucaju 1,8 motora (bar kako je meni majstor onjasnio).
Delova ima ali Rover je firma koja ne postoji i cak je jedno vreme bila preseljena u Kinu. tako da mislim da ce delovi biti na izdisaju uskoro jer proizvodjac je duzan da proizvodi rezervne delove 7 godina po prestanku proizvodnje nekog modela.
1,4 motor koji je najcesci ima problem sa dihtungom glave i otprilike na svakih 100k km treba da se menja jer pomesa ulje i vodu.

Tu ti vec ne mogu pomoci jer ga licno nisam vozio tj nisam ga sebi registrovao pa da znam.
Ono sto znam je da je jedan taksista kupio Rover 25 i da redovno visi u servisu i nesto cacka.Naravno to ne mora da znaci da su svi takvi jer znam i ljude koji ih samo voze i redovno odrzavaju ali cinjenica je da kad uzmes jeftin i dobar primerak :) da te cekaju iznenadjenja.

Moram samo da se i ja odjavim na ove postove, posto sam imao priliku da pricam sa Dule 021 i od njega kupim auto. Zaista nemam nikakvih zamerki na coveka, jer prilikom kupovine auta od njega sve je rekao od A-Š sta kod auta valja, a sta ne. Na meni je bilo dal cu da kupim taj isti auto ili ne. Posto je imao par sitnijih falinki, dobio sam ga po prilicno finoj ceni u to vreme. Neko bi mozda precutao, a neko mozda ulozio malo u taj auto (sredio ga samo estetski) i prodao ga po znatno visoj ceni. Prema tome mislim da je Dule 021 potpuno korektan i da ce uvek izaci u susret i nakon kupovine auta. I cisto da se zna, nismo nikakav rod, niti bilo sta, samo mislim da postene i fer ljude treba pohvaliti pogotovo u danasnje vreme gde je pun djavo "preprodavaca" automobila koji gledajui samo da sto pre uvale krseve.

Moram samo da se i ja odjavim na ove postove, posto sam imao priliku da pricam sa Dule 021 i od njega kupim auto. Zaista nemam nikakvih zamerki na coveka, jer prilikom kupovine auta od njega sve je rekao od A-Š sta kod auta valja, a sta ne. Na meni je bilo dal cu da kupim taj isti auto ili ne. Posto je imao par sitnijih falinki, dobio sam ga po prilicno finoj ceni u to vreme. Neko bi mozda precutao, a neko mozda ulozio malo u taj auto (sredio ga samo estetski) i prodao ga po znatno visoj ceni. Prema tome mislim da je Dule 021 potpuno korektan i da ce uvek izaci u susret i nakon kupovine auta. I cisto da se zna, nismo nikakav rod, niti bilo sta, samo mislim da postene i fer ljude treba pohvaliti pogotovo u danasnje vreme gde je pun djavo "preprodavaca" automobila koji gledajui samo da sto pre uvale krseve.

Hvala Budo. Realno da si nezadovoljan ne bi ovako pricao a juce je tvoj drugar bio kod mene i preporucio sam mu jedan auto i provozao ga i mislim da nije mogao da ostane ravnodusan. Preporuka je to i ja ne smem da ukaljam ni tvoj a ni svoj obraz.
@Iwan
Ne znam jer ga nisam imao ali sam se svojevremeno raspitivao o Sanderu Stepway-u sa 1,6 motorom i cuo da trosi i po 11L u gradskoj voznji tako da sam ga eliminisao mada je motor odlican. Za onaj 1,4 od 75 ks znam da je takodje dobar ali da na brzinama vecim od 120 km/h zna bas dosta da trosi.Ima ga jedan moj rodjak kom sam prodao Logana sa tim motorom jos pre par godina i zadovoljan je ali se zali na tu potrosnju kad se auto vozi brzo.
Motor 1,2 mislim da je dobro resenje al nemam info koliko trosi na otvorenom.
@Joanna R.
Ne valja nigde gorivo ali postoje kola koja trpe lose gorivo i ne a tebi preostaje da nam kazes sta vozis i sa kojim motorom je tvoj limeni ljubimac pa ti tek onda mozemo reci sta da izbegavas.

Hvala Budo. Realno da si nezadovoljan ne bi ovako pricao a juce je tvoj drugar bio kod mene i preporucio sam mu jedan auto i provozao ga i mislim da nije mogao da ostane ravnodusan. Preporuka je to i ja ne smem da ukaljam ni tvoj a ni svoj obraz.
@Iwan
Ne znam jer ga nisam imao ali sam se svojevremeno raspitivao o Sanderu Stepway-u sa 1,6 motorom i cuo da trosi i po 11L u gradskoj voznji tako da sam ga eliminisao mada je motor odlican. Za onaj 1,4 od 75 ks znam da je takodje dobar ali da na brzinama vecim od 120 km/h zna bas dosta da trosi.Ima ga jedan moj rodjak kom sam prodao Logana sa tim motorom jos pre par godina i zadovoljan je ali se zali na tu potrosnju kad se auto vozi brzo.
Motor 1,2 mislim da je dobro resenje al nemam info koliko trosi na otvorenom.
@Joanna R.
Ne valja nigde gorivo ali postoje kola koja trpe lose gorivo i ne a tebi preostaje da nam kazes sta vozis i sa kojim motorom je tvoj limeni ljubimac pa ti tek onda mozemo reci sta da izbegavas.

Dule imaš li kontakt tel?

netix izvini sto nisam mogao da ti odgovorim ali bio sam malkice banovan na politici a ni sam ne znam zasto.
Imas pp.
2qaqvzn.jpg

Moze da kosta od 2500 eura pa do preko 100000 eura u zavisnosti koji model. Nisi stavila osnovne parametre tj podatke koji motor ,sta hoces od opreme,koliko kilometara da ima jer sve su to stvari koje uticu na cenu. Tako uzmes npr RS6 koji kosta daleko vise od obicnog sa dizel motorom.
A evo kako se proveri kilometraza na autu. Kilometraza je bila dizana zbog carine i nije vracena a receno je da je auto presao oko 115k km jer je pre svega 2 meseca uradjen veliki servis i tako i bi.:)

ti si namerno pre slikanja smanjio kilometraze , nije ovo nikakav dokaz ...
opet busted! :mrgreen:
i mislim da bi neko trebao da te prijavi zbog ovolikih uvreda , posto ja ne prijavljujem. na oglase ne zalazim a ovde cu da postujem kad hocu i kako hocu a u skladu sa pravilima.
da ne pominjem silne pretnje sto mi je slao ovaj "fin" gospodin preko pp-a.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back