Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ajde zensko devojce da vozi karavan ,, nija nisam ljubitelj karavana ,, jeste lep i audi pravi lepe karavane skoro se neprimecuje daje karavan ali stvar ukusa ;;; A4 zameneje mali i nema dovoljno prostora ,, za njegov gabarit spoljni ,,,, A6 2.5 tdi ve 6 jesu potrosaci i malo kvarljivi motori skupi za odrzavanje ,, dok 1.9 tdi trosi ko upaljac za njegovu tezinu

A5 strava
800px-Audi_A5_Coupé_2.0_TFSI_quattro_S_tronic_Gletscherweiß_Facelift.jpg

@Doktorka
E to onda vec menja stvari :ok:
Posto nije bas jeftin auto, ne zaleci se mnogo u startu, pogledaj vise komada pre nego sto odaberes pravi.
Inace je A6 odlican auto, imao je kolega od mog starog jednu A6-cu, ali je bio starije generacije, 98. godiste, benzinac. Vrlo komforan i kvalitetan auto i tada bio.
Ovi TDI su danas jos i bolji izbor nego benzinci tako da ni tu neces pogresiti.
Sve u svemu, srecno sa kupovinom. ;)

TDI/Dizel nikada nije bolji izbor od benzinca narocito u Srbiji gde je dizel gorivo veoma lose sto dovodi do crkavanja turbina, dizni i bos pumpe.

Pazite ovi pricu vezanu za dizelase najnoviju.

Mom jednom rodjaku skoro auto poceo slabije da vuce, dizelas Toyota Rav4 2002 godiste. I otera ga on u Cacak u ovlasceni servis i oni tamo ceo dan se drkali nesto i nisu uspeli da nadju kvar .Na kraju kazu mu neki ventili kao otisli i zamene mu te ventile za 40.000 dinara. On sve to plati ali problem nije resen i dalje auto slabo vuce.

Terao ga u jos na par mesta niko nije uspeo da ustanovi kvar na kraju ga otera u ovlasceni Toyotin servis u Beogradu.

I tamo mu ustanove da su mu crkle dizne i da treba da zameni i stavi nova 4 komada. Cena zamene novih 2000 evra u servisu, ali mu jedan serviser koji tu radi, odatle ponudi kao da mu on nadje polovne i stavi za 1000 evra . I on pristane.

Sad nije znao kako ovaj dolazi do dizni ali na kraju sazna i to.

I na kraju skapira , da serviseri u Toyoti , kada vi oterate auto na ovlasceni servis recimo, skinu na primer zdrav deo sa nekog drugog auta, a njemu stave los, i onda preprodaju te delove drugima za manje pare, a ovaj mucenik sto je oterao auto da mu zamene filtere i ulje ,na kraju mora da izkesira i za dizne ili turbinu.

I tako em Toyota uzme pare nekome 2000 evra za nove dizne, kojem su bile ispravne, plus oni skinu te njegove stare i preprodaju, a namesto njegovih stave neke druge pokvarene. Toyota uzela 2000 evra od coveka kojem su dizne bile ispravne za zamenu novih, plus mehanicar uzeo 1000 evra i stavio u dzep jer je skinute dizne preprodao nekom drugom.

Sve u svemu kostala ga opravka auta 1500 evra . A kostala bi ga jos vise da mu ovaj nije ponudio polovne dizne.

Rekoh sta se radi u ovoj Srbiji, sve go lopov i kriminalac i muljator.

A najgori su ipak izgleda u Beogradu.

Pa vi servisirajte auta kod "ovlascenih lopova". Ja servisiram kod lokalnih mehanicara, i nikada nijedan problem . Em placam manje sve usluge em mi ne kradu delove sa auta.

Poslednja izmena:
To je odavno poznato. Ne rade ovlasceni servisi tako, nego "majstori". Obicno se delovi skidaju sa sluzbenih automobila iz drzavnih firmi, jer nema bas neke kontrole. Pouzdano znam da su u Porscheu stali na put takvim prevarama, jer su razradili nekakav sistem gde svaki skinuti deo podleze kontroli i ima neki svoj put, tj. poznato je gde i kako zavrsava.

To je odavno poznato. Ne rade ovlasceni servisi tako, nego "majstori". Obicno se delovi skidaju sa sluzbenih automobila iz drzavnih firmi, jer nema bas neke kontrole. Pouzdano znam da su u Porscheu stali na put takvim prevarama, jer su razradili nekakav sistem gde svaki skinuti deo podleze kontroli i ima neki svoj put, tj. poznato je gde i kako zavrsava.

rade to samo ovlasceni jer se ovim malim ne isplati , jer mali mehanicari servisiraju auta razlicitih marki tako da nemaju sad mogucnost tek tako da preprodaju deo nekom drugom, jedino mozda na oglase , al retko ko hoce tek tako da kupi deo .

Drugo mali mehanicar u manjem mestu ako mu se cuje da je to uradio nekom - ugasio ga je za sva vremena, dok ovi ovlasceni samo mogu da se naprave blesavi svale sve na radnike i teraju dalje - ovce uvek nove stizu.

Drugo vlasnici ovlascenih servisa zmure na to jer i oni sigurno uzimaju tu procenat + uzimaju debele pare na prodaji novih delova .

Kazu ljudi da su glavne zarade nemackih fabrika automobila na delovima a na samom vozilu kada ga prodaju zaradjuju minimalno. Al zato te zakolju na delovima kao budalu.

Kaze mi rodjak da mu je sledece sto su mu rekli da ce morati da menja je set za kvacilo koji u Toyoti kosta neverovatnih 1500 evra!

I kaze mu ja pogledacu ti ja na internetu koja je cena u Americi, i nadjem mu 5-6 proizvodjaca taj deo radi za Toyotu Rav4 prosecna cena 200 dolara ili 150 evra + postarina/carina!

Znaci gamad iz ovlascenog servisa zaradjuju i do 10 puta na prodaji dela !

Jedino sto nisam bio 100% siguran da je isto kvacilo na dizelasima i benzincima jer se u Americi prodaju samo benzinci ali isto je 99.99%

Djubrad lopovska

Poslednja izmena:
TDI/Dizel nikada nije bolji izbor od benzinca narocito u Srbiji gde je dizel gorivo veoma lose sto dovodi do crkavanja turbina, dizni i bos pumpe.

Ovo za Srbiju se potpuno slazem.
Druga stvar, sve zavisi od toga koliko se prelazi sa tim autom.
Nekom zdravom logikom gledano dizel motori (kao sto je i TDI) se ne uzimaju da bi se prelazile neke bedne kilometraze vec da bi se vozio redovno. Smatram da je za kilometraze za do 10.000km godisnje suludo uopste i razmisljati o dizelu bilo kakve prirode. Do 50.000 bih vec dobro razmislio u zavisnosti za kakvu bi namenu sluzio i tu naravno u slucaju odabira benzinca obavezno bi isao i plin. Sve preko 50.000 iskljucivo dizel jer se jedino na te kilometraze skroz isplati.
Trece, ovo ne mogu da tvrdim sa sigurnoscu, ali iz price mnogih najbolji dizel motori su Fiatovi JTD tj. Multijet, dok su najbolji benzinci Hondini VTEC

Pazite ovi pricu vezanu za dizelase najnoviju.

Mom jednom rodjaku skoro auto poceo slabije da vuce, dizelas Toyota Rav4 2002 godiste. I otera ga on u Cacak u ovlasceni servis i oni tamo ceo dan se drkali nesto i nisu uspeli da nadju kvar .Na kraju kazu mu neki ventili kao otisli i zamene mu te ventile za 40.000 dinara. On sve to plati ali problem nije resen i dalje auto slabo vuce.

Terao ga u jos na par mesta niko nije uspeo da ustanovi kvar na kraju ga otera u ovlasceni Toyotin servis u Beogradu.

I tamo mu ustanove da su mu crkle dizne i da treba da zameni i stavi nova 4 komada. Cena zamene novih 2000 evra u servisu, ali mu jedan serviser koji tu radi, odatle ponudi kao da mu on nadje polovne i stavi za 1000 evra . I on pristane.

Sad nije znao kako ovaj dolazi do dizni ali na kraju sazna i to.

I na kraju skapira , da serviseri u Toyoti , kada vi oterate auto na ovlasceni servis recimo, skinu na primer zdrav deo sa nekog drugog auta, a njemu stave los, i onda preprodaju te delove drugima za manje pare, a ovaj mucenik sto je oterao auto da mu zamene filtere i ulje ,na kraju mora da izkesira i za dizne ili turbinu.

I tako em Toyota uzme pare nekome 2000 evra za nove dizne, kojem su bile ispravne, plus oni skinu te njegove stare i preprodaju, a namesto njegovih stave neke druge pokvarene. Toyota uzela 2000 evra od coveka kojem su dizne bile ispravne za zamenu novih, plus mehanicar uzeo 1000 evra i stavio u dzep jer je skinute dizne preprodao nekom drugom.

Sve u svemu kostala ga opravka auta 1500 evra . A kostala bi ga jos vise da mu ovaj nije ponudio polovne dizne.

Rekoh sta se radi u ovoj Srbiji, sve go lopov i kriminalac i muljator.

A najgori su ipak izgleda u Beogradu.

Pa vi servisirajte auta kod "ovlascenih lopova". Ja servisiram kod lokalnih mehanicara, i nikada nijedan problem . Em placam manje sve usluge em mi ne kradu delove sa auta.

Па ко је ту лопов? Не ради то ни тојота као произвођач ни власник салона/сервиса (овлашћени заступник) него мајсторчина. Лопова има свуда у свакој бранши нема то везе са неком посебном делатношћу или марком.

Па ко је ту лопов? Не ради то ни тојота као произвођач ни власник салона/сервиса (овлашћени заступник) него мајсторчина. Лопова има свуда у свакој бранши нема то везе са неком посебном делатношћу или марком.

mada nije to nista novo za srbiju

Не кажем да је ново него кажем да то није политика пословања овлашћеног сервиса или произвођача већ запослених појединаца.Уосталом што га није пријавио? Зато што га боли она ствар, уштедео је паре,а то што неко други испашта нема везе. И онда даље шири причу како не ваљају овлашћени сервиси. :)

Не кажем да је ново него кажем да то није политика пословања овлашћеног сервиса или произвођача већ запослених појединаца.Уосталом што га није пријавио? Зато што га боли она ствар, уштедео је паре,а то што неко други испашта нема везе. И онда даље шири причу како не ваљају овлашћени сервиси. :)

tosu srpska posla ,, pitanje dalije ustedeo pare , pitamse dalije uopste promenio deo akose neko nerazume bas nista u auto onda majstor primeti aha evo ovce za sisanje onda takozvani majstor pocne dati peva pesmu

Kao prvo polovne dizne za RAV4 kostaju 150 eura komad i jako retko odlaze na tom motoru.Drugar koji ima delove za RAV kaze da ih jako slabo prodaje jer se ne traze za razliku od Reno-a gde su izuzetno trazene i koje ne mozes tako lako naci.Drugo,mogu da se repariraju za 100 eura po komadu i da budu kao nove. Trece zasto nije onima sto su mu menjali ventile rekao da mu vrate pare jer ocigledno nista nisu popravili? Mislim,kako da mi naplate nesto sto nisu napravili?
Na dijagnostici se lako moglo utvrditi dali su lose dizne ili ne jer imaju pritisci i parametri kako dizne rade pa je mogao i sam da vidi dali je sve tu u redu ili ne.
Najlakse je ostaviti auto i pustiti da rade autu sta hoce a ti posle placaj.
Zato ja stojim kraj auta za vreme radova da ne bi doslo do nemilih dogadjaja.
I sto se tice kvacila u pitanju je plivajuci zamajac tako da si ti Tixi verovatno gledao samo set kvacila pa je zato tako jeftino. Ja sam prosle godine na jedvite jade nasao plivajuci zamajac sa setom kvacila za 650 eura od Aisin firme a inace u Trio prodavnici mu je cena 120k din dok u ovlascenom ne smem ni da zamislim jer navodna prica je da oni takodje uzmu ovaj za 650 eura pa ga ugradjuju za 1000 eura ili i vise.
Proveri Tixi plivajuci zamajac + set kvacila jer kad menjas jedno zasto ne bi i drugo kad je vec menjac dole.

Poslednja izmena:
Ovlasceni serivi deru. Drugar na jtd-u menjao regulator pritiska u ovlascenom servisu, jer mu se desio kvar, a bio je blizu ovlascenog servisa. Prikljuce na dijagnostiku, gledjau, i kao regulator pritiska goriva, on pita koliko kosta, oni kazu ne sekiraj se, kao nece mnogo da te kosta, kad zavrsili zamenu, da plati, regulator 190 +dijagnostika + rad 230 evra, a isti taj regulator po prodavnicama auta delova kosta manje od 100 evra. Ja sam nasao dobrog majstora, pregleda auto, kaze sta ne valja, koja je cena, usput ako vidi da jos nesto ne valja zove, kaze sta i kako, koliko kosta zamena, koliko deo, pa ako hocu, on menja, ako ne, nista.

Inace, obicno gledam dok majstor radi.

Evo seta kvacila sa plivajucim
http://www.ebay.com/itm/Toyota-RAV4...icles_CarParts_SM&hash=item335ccf76e8&vxp=mtr

a ima i sa obicnim zamajcem,
http://www.ebay.com/itm/NEW-Toyota-...icles_CarParts_SM&hash=item4d050118d9&vxp=mtr

iam i jeftinije
http://www.ebay.com/itm/TOYOTA-RAV-...arts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item415159e27a

Ovo je ono na sta sam prvo naisao.

Na cenu treba dodati troskove transporta, carinu i pdv. Znaci jos jedno 40-ak %.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back