Qualitätssiegel ti je bukvalno prevedeno "pecat kvaliteta" tj. potvrda o kvalitetu nekog proizvoda. Cesto ne znaci nista, jer sama firma koja prodaje robu moze izdati potvrdu da je neki proizvod kvalitetan. Ali isto tako pecat kvaliteta moze biti potvrda TÜV (Drustvo za tehnicko nadgledanje) da je roba proverena i tehnicki ispravna. Dakle sve zavisi ko je izdao potvrdu o kvalitetu.
Hvala drugar na odgovoru
Pitanje sam vise postavio kao nesto o cemu se treba nadovezati na ovo o cemu pricaju Dule i River,jer upravo taj "pecat kvaliteta" ili sertifikat koji verifikuje STVARNO stanje kilometraze i potrosenosti celog auta (kao polovnog),zapravo potencijalnom kupcu daje neku sigurnost da kupuje ono sto mi je prezentovano.
Imali Srpski kupac polovnog automobila mogucnost da mu neko izda "pecat kvalita" da mu je neki prodavac prodao auto sa tom nekom kilometrazom?????
Dule je u nekom postu spomenuo Holandiju,pa cu uzeti njih za primer da ne ispadne da samo licitiramo zabare i nemce.
Jel znate sta znaci kada vam diler u Holandiji da sertifikat od "nationale auto pass" za predjenu kilometrazu?
http://www.dodaj.rs/?2M/dP/2SeyWxDB/nationale-auto-pas-logo-.jpg
Jel ste probali nekad u Nemackoj da trazite potvrdu za predjenu kilometrazu od Turcina,Poljaka,Rusa,Hrvata,Srbina - koji se bave prodajom polovnjaka?
Jel znate da BEZE kao "djavo od krsta" od takvog dokumenta ako nije sve 100% onako kako su vam prezentovali.A znate zasto? Zato sto VARAJU i LAZU !!!!! ...a preko kada ti izdaju tako neku potvrdu,a samo jedno slovo nije tacno - "ode glava" (u finansiskom smislu prvenstveno)
Shodno svemu tome,zato i pitah Duleta i Rivera,sta je to sto oni koriste kao argumente u prodaji i kupovini,jer iz tih odgovora cemo nauciti kako da se mi postavimo da ne budemo prevareni ni OVDE ni NAPOLJU ako dodjemo u situaciju da kupujemo polovan auto.
P.S. - @MilosB .....tebi sam se samo zahvalio na odgovoru a ostatak poruke pisao uopsteno (da me pogresno ne razumes

).....inace znam da kada ubacis auto na TUV,da za 80e i nekih sat vremena - dobijes tako "skeniranje" auta,da nema trika da te zavrne niko pri kupovini.Provereno vise puta......a ispricacu vam jednom prilikom pricu i o ovlascenim servisima i vracenoj kilometrazi